راه ترقی
مرکز الگو اسلامی ایرانی ارتباط خود را با دولت قوی تر کند
یکشنبه 6 آبان 1397 - 9:09:25 AM
ایرنا
راه ترقی- جلال درخشه  ادامه داد: مرکز الگوی اسلامی ایرانی باید با گفت و گوهای فشرده از دانش و تجربیات موثر دولت طی چهار دهه بهره بگیرد ، به نظر می رسد در حال حاضر این همکاری کمرنگ است .
وی با اشاره به ضرورت استفاده مرکز الگوی ایرانی اسلامی از ظرفیت نهادهای مربوطه، ادامه داد: مرکز، دولت و نهاد های مربوطه هنوز در زمینه تحقق الگو به نقطه مشترکی نرسیده اند.
عضو اندیشکده سیاست مرکز الگوی ایرانی اسلامی گفت: ضروری است کمیته ویژه ای در درون مرکز تشکیل شود و از ظرفیت های وسیع نهاد ها در تدوین و اجرایی شدن الگو استفاده کنند.
درخشه در خصوص دیگر الزامات این سند بالا دستی، اظهار کرد: الگو یک بحث بنیادین برای آینده کشور است و قاعدتا نباید به صورت خلاصه به محورهای آن پرداخته شود.
وی گفتمان سازی در سطح ملی را یکی از محورهای مهم دانست و ادامه داد: گفتمان سازی باید در سطوح متفاوتی صورت پذیرد که یکی از آنها در سطح نخبگان فعلی ونوظهور است.
عضو اندیشکده سیاست مرکز اسلامی ایرانی الگوی پیشرفت با اشاره به اینکه نخبگان فعلی شامل حوزوی و دانشگاهی می شوند، افزود: در بین نخبه ها که در بخش مدیریت یا زیر نظر آنها فعالیت می کنند همراهی، پذیرش الگو و ایجاد یک مخرج مشترک فکری بسیار ضروری است و هنوز این اتفاق نیفتاده است.
درخشه ادامه داد: منظور از نخبگان نوظهور، نسلی هستند که در 50 سال آینده باید در فضای الگو مسئله پیشرفت را پیگیری کرده و نتیجه را بررسی کنند.
عضو اندیشکده سیاست مرکز الگو با اشاره به اینکه دانش آموزان نخبه های آینده هستند، اظهار کرد: برای دانش آموزان باید کار فشرده، پایه ای و عمیق صورت گرفته تا در جریان این روند قرار بگیرند و این گفتمان برای آنها به عنوان تکلیف باشد.
وی سطح دیگری از این گفتمان سازی را نهادهای مدنی و مردم دانست و اظهار کرد: مسئله پیشرفت یک اراده ملی، هماهنگ و منسجم لازم دارد. اگر نخبه ها بپذیرند و مردم حرکت ملی را همراهی نکنند، شدنی نیست.
درخشه در بخش دیگر گفت: حس باورمندی نسبت به حل مشکلات و استفاده از ظرفیت های انسانی و غیر انسانی از دیگر موارد مهم در تدوین الگو است.

** نیازهای آینده استخراج شود
وی در خصوص تدوین الگو، اظهار کرد: الگویی که در اختیار مردم است پایه ای بوده و نقدهای زیادی به مباحث آن وارد است ، برای نهایی شدن این سند بالادستی نیازمند طرح و برنامه های فراوان است.
درخشه افزود: مسئله مهم داشتن یک اجماع نظر همگانی است تا مسیر کشور را از درون آن استخراج کنیم.
عضواندیشکده سیاست مرکز الگو اسلامی پیشرفت سپس گفت: با یک نگاه واقع بینانه الگو باید برای چند دهه آینده نیازهای جامعه را برطرف کند و ایران را در دنیا در سطح پیشرفته قرار دهد.
وی تاکید کرد: تغییرات در دنیای امروز بسیار فشرده و سریع بوده اما یکسری نیازهای مشترک بین نسل فعلی و آینده است.
درخشه ادامه داد: نیازهای آینده باید در یک چارچوب علمی آینده پژوهی و استخراج شود و کارشناسان علی رغم نیازهای امروز جامعه نیازهای آینده را شناسایی کرده تا کشور از این عقب ماندگی تاریخی خارج شود.
عضو اندیشکده سیاست مرکز الگو پیشرفت در ادامه گفت: البته تلاش های فراوانی در تاریخ معاصر در حوزه سیاست، فناوری و دانشگاه ها شده و علی رغم اینکه کشور در عرصه بین المللی جایگاه ویژه ای پیدا کرده است باید تلاش های فراوانی برای رسیدن به نقطه مطلوب درهمه عرصه ها انجام شود.

** الگو معطوف به دنیای نا شناخته آینده است
وی با اشاره به تفکر و تامل در مورد آینده پژوهی در الگو، گفت: حدود 3 سال پیش در بخشی از مرکز به ویژه اندیشکده سیاست این مسئله مورد توجه جدی واقع شد که کارشناسان باید برنیازهای آینده آگاهی داشته باشند و پاسخ هایی در چارچوب نیازهای آینده ارائه دهند.
درخشه افزود: پس از حدود دو سال و بالغ بر 40 جلسه در اندیشکده های مختلف، فرآیند آینده نگری طی و مجموع مباحثات مطلوبی ارائه شد، نتیجه بر این شد که الگو باید معطوف به دنیای نا شناخته آینده باشد.
وی ادامه داد: باید در الگو پیش بینی هایی نسبت به واقعیت و رویداد ها در مسیرهای آینده وجود داشته باشد. این نیاز باعث شد که در سال جاری ابلاغیه ای داده شود تا در طراحی ها و گفت و گوهای اندیشکده های مختلف این موضوع را یک پارمتر دخیل تلقی کنند.
عضو اندیشکده سیاست مرکز الگو گفت: این الگو برای امروز جامعه نیست و به دنبال ارائه سندی برای آینده است که مسئله ای ضروری است و در مرکزهم به این موضوع توجه می شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/44019/مرکز-الگو-اسلامی-ایرانی-ارتباط-خود-را-با-دولت-قوی-تر-کند
بستن   چاپ