راه ترقی
اربعین، تجلی وحدت و همگرایی منتظران موعود (عج) است
دوشنبه 7 آبان 1397 - 10:15:15 AM
ایسنا

راه ترقی- حجت الاسلام والمسلمین سید حامد شاهرخی - دبیر انجمن علمی مهدویت حوزه علمیه  با بیان اینکه در طول تاریخ، انبیای الهی همواره محور اتحاد جامعه بشری و آزادیخواهان عالم بوده‌اند، اظهار کرد: در این مسیر پر فراز و نشیب، پیامبر گرامی اسلام (ص) و اهل بیت پاک و مطهرش، این امانت الهی را به بهترین وجه ممکن حفظ کرده و همواره بر لزوم حراست از آن تأکید داشته‌اند و سعی کرده‌اند که اقوام و اقشار و ملل مختلف را به صورت «‌پیکر واحد» با هم متحد و منسجم سازند و از هرگونه تفرق و تشتت باز دارند.

وی ادامه داد: نقش اهل بیت(ع) به جهت این که خانواده پیامبر اکرم (ص) هستند و همه مسلمانان آنها را به عنوان اهل بیت می‌شناسند، برای وحدت و اتحاد مسلمانان نقش مهم و خطیری دارد. یعنی علاوه بر اینکه پیروان مذهب تشیع می‌توانند از این فرصت و عامل اتحاد به نحو مطلوب بهره بگیرند و جامعه شیعیان را به سوی اتحاد و یک رنگی هدایت کنند، همچنین می‌تواند با جوامع اهل سنت که نسبت به اهل بیت عشق و علاقه دارند نیز اتحاد بر قرار کرده و بر محور محبت اهل بیت به کلمه طیبه وحدت نایل آیند.

این کارشناس مهدویت تصریح کرد: افزون بر این‌ها، می‌توان گفت انعکاس ارادت به خاندان آخرین پیامبر الهی بر دیگر آزادی‌خوان عالم در ادیان دیگر نیز تأثیر گذاشته و آنان را به تواضع در برابر عظمت این بزرگوران وا داشته است. پاسداشت اربعین شهادت سرور آزادی‌خواهان عالم، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) علاوه بر آثار فردی که بر پیروان آن حضرت می‌گذارد، دارای آثار اجتماعی فراوانی نیز است؛ که از مهم‌ترین آن‌ها، به وحدت، انسجام و همدلی بین زائران و مجاوران حرم اباعبدالله الحسین (ع) می‌توان اشاره کرد.

شاهرخی تاکید کرد: این همدلی، به سبب توجه به هدف مشترکی است که در مساله انتظار موعود به روشنی تمام در چشم‌انداز آن، قابل دیدن است .در دوران معاصر، کشورهای اسلامی به‌خاطر فقدان اتحاد و همدلی با اینکه حدود دو میلیارد از جمعیت جهان و از نظر موقعیت جغرافیایی، بهترین منطقه را به خود اختصاص داده‌اند؛ ولی باز تحت سیطره سلطه طلبان و نفوذ استعمارگران قرار دارند و برنامه‌ها و سیاست‌های کلی و کلان آنها تحت نظام سلطه جهانی، تدوین و اجرا می‌شوند.

 او خاطرنشان کرد: برای پرهیز از این گرفتاری، پاسداشت اربعین به عنوان عاملی مهم در سازماندهی جامعه به سوی سعادت، تاثیر فراوانی دارد. برای کنگره عظیم و جهانی اربعین، کارکردهای فراوانی می‌توان برشمرد که از جمله آن عبارتند از: عزت و سربلندی جامعه اسلامی در امور ملی، اعتقادی و قاطعیت در برخورد با مخالفان، بالندگی و پویایی جامعه برای تجربه خوب زیستن، رشد شاخصه‌های انسانی ـ اخلاقی، افزایش مدارا و تسامح در معاشرت و مراوده مردم، نفی سلطه بیگانگان، آرامش و آسایش، عامل استحکام و استواری جامعه است.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/44121/اربعین،-تجلی-وحدت-و-همگرایی-منتظران-موعود-(عج)-است
بستن   چاپ