راه ترقی
ملت ایران در برابر امریکایی ها مقاوم هستند
یکشنبه 13 آبان 1397 - 9:55:09 AM
آریا
راه ترقی- اسحاق جهانگیری ضمن تشکر از وزرای پیشین امور اقتصادی و دارایی گفت: ­با حل مشکلات اقتصادی راحت تر می توان از چالش هایی که امروز کشور با آن روبرو است عبور کنیم.
وی افزود:­­مدیران مهمترین سرمایه های کشور هستند که باید قدر آنها را بدانیم و این انصاف نیست که در حق آنها جفا شود.
معاون اول رئیس جمهور­­ گفت: ممکن است­ گاهی اوقات از روی کج سلیقگی جفایی در حق مردم رخ دهد اما جفا در حق مدیران خدوم کشور جفا به کل کشور است.
وی با بیان اینکه افرادی که در سخت ترین شرایط مسئولیت را قبول می کنند انتظار کمک دارند افزود: حالا اگر در این شرایط برخی ها از روی کج سلیقگی یا منافع جناحی در حق مدیران جفا کنند به واقع در حق کشور جفا کردند.
جهانگیری­ در ادامه­ با اشاره به روز سیزدهم آبان،­ این روز را یک روز تاریخی و مهم برای ملت ایران دانست و ادامه داد: این روز چه در سال 43 که امریکایی ها زمینه های تبعید امام را فراهم کردند چه در سال 57 که با چراغ سبز امریکایی ها رژیمی که تحت سلطه آنها بود با کشتار دانش آموزان،­ برای ماندن به حرکتی خشن دست زد و چه در سال 58 که امریکایی ها مانع از حرکت انقلاب شدند همیشه رو به اتفاقات سرنوشت ساز برای مردم و کشور بودند.
وی با اشاره به اینکه حالا تاریخ اجرای تصمیم ترامپ برای بازگرداندن تحریم ها نیز مصادف با همین روز شده است گفت: امریکایی ها در طول 40 سال گذشته همواره در ارتباط با ملت ایران کارنامه سیاهی دارند و هر کجا که دست بگذاریم نشانه هایی از دشمنی های ­امریکایی ها با ملت ایران آشکار است.
جهانگیری کودتای 28 مرداد، اقدامات امریکایی ها پیش از پیروزی انقلاب، تحریک صدام برای حمله به ایران، ساقط کردن هواپیمای مسافربری را نمونه ای از دشمنی امریکایی ها با ملت ایران برشمرد و افزود: اگرچه امریکایی ها در همه این اقدامات از مردم ایران سیلی خورده اند اما باز هم بر دشمنی با ملت ایران اصرار دارند.
معاون اول رئیس جمهور این گفته امریکایی ها که ادعا می کنند هدف از این دشمنی ها نظام و دولت ایران است نه ملت ایران را یک دروغ دانست و اضافه کرد: آخرین اقدام امریکایی ها همین بحث هسته ای بود که تلاش کردند تا از نظر روانی و رسانه ای چه در مذاکرات هسته در دولت های قبل و چه در دوران جدید که حدود 18 ماه طول کشید همواره امریکایی ها می خواستند به دنیا القا کنند که ایرانی ها قابل اعتماد نیستند و نمی توان به آنها اعتماد کرد.
جهانگیری با اشاره به گزارش های مختلف آژانس مبنی بر اینکه ایران به همه ­­تعهداتش در برجام عمل کرده گفت: با این گزارش ها و اثبات متعهد بودن ایران به توافقات خود این نقشه آنها هم شکست خورد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اقدام جدید رئیس جمهور امریکا مبنی بر خروج از برجام افزود: امریکایی ها وقتی در این نقشه شکست خوردند از برجام خارج شدند تا با راه اندازی یک جنگ روانی و رسانه ای جدید بتوانند مردم ایران را نسبت به آینده ناامید کنند و اعتماد مردم به نظام را دچار تردید کنند.
جهانگیری با اشاره به اینکه تا حدودی امریکایی ها در این مسیر موفق بودند و توانستند مردم را برای مدتی تحت تاثیر فضای روانی خود قرار دهند گفت: ولی مردم ایران خیلی زود متوجه این فضای روانی شدند و با اسنادی که در آینده منتشر خواهد شد مردم ایران متوجه خواهند شد که چقدر امریکایی ها، اسرائیلی ها و صعودیها در این فضاسازی نقش داشتند چه پول هایی که داده شد و چه هزینه هایی که خرج کردند تا با بسیج رسانه های به ظاهر مستقل ، فضا را علیه ملت ایران سازمان دهی کنند اما موفق نبودند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کشور درگیر یک جنگ اقتصادی تمام عیار علیه مردم ایران است افزود: آنچه مهم است ملت ایران به دنیا نشان داد که در برابر یکجانبه گرایی امریکایی ها ایستادگی می کند و در برابر امریکایی ها مقاوم هستند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به موضع گیری برخی کشورهای اروپایی بلافاصله پس از اعلام تصمیم ترامپ برای خروج از برجام گفت: سابقه نداشته که امریکایی ها تصمیمی را اعلام کنند و در همان لحظات اولیه اروپایی ها، چین، روسیه وقدرت های اول دنیا بیانیه بدهند و بگویند ما این سیاست ها را قبول نداریم.
جهانگیری افزود: با مقاومتی که مردم از خود نشان دادند ما هم به جهت سیاسی و هم اخلاقی پیروز شدیم و به دنیا فهماندیم که کشور قابل اعتمادی هستیم و آن کشوری که غیر قابل اعتماد است امریکاست.
وی با بیان اینکه در جنگ اقتصادی فشار اصلی بر ملت ایران است گفت: هرچند مقامات امریکایی به دروغ اصرار دارند بگویند ما به دنبال فشار بر ملت ایران نیستیم اما اقدامات آنها در ماه های گذشته نشان می دهد دشمنی آنها با ملت ایران است.
معاون اول رئیس جمهور بهانه تراشی امریکایی ها برای ممانعت از واردات دارو و کالاهای اساسی در ماه های گذشته را نشانه فشار امریکایی ها به مردم ایران دانست و ادامه داد: در چند ماه گذشته ما پول داشتیم و می خواستیم دارو وارد کنیم اما امریکایی ها با بهانه تراشی مانع از آن شدند آیا ­ جلوگیری از واردات دارو دشمنی با ایران نیست؟
جهانگیری با تاکید بر اینکه در ایران سرنوشت دولت، نظام و مردم به هم گره خورده است گفت: نمی شود در کشور کسی به ایران فکر کند اما به دولت تعصب نداشته باشد، نمی شود به نظام توجه نکرد و گفت به ایران علاقمندیم پس هرکس به ایران فکر می کند باید به دولت کمک کند تا از این چالش بیرون آید.
وی با بیان اینکه برای مقابله با تحریم ها سازوکارهای مناسبی تعبیر کرده ایم افزود: یکی از اولین تصمیمات که با دستور رهبری انقلاب تشکیل شد تشکیل شورای اقتصادی سران سه قوه با اختیارات کامل بود.
معاون اول رئیس جمهور تشکیل ستاد مقابله با تحریم را از دیگر اقدامات دولت برای مقابله با تحریم ها عنوان کرد و گفت: در این ستاد با اختیارات کامل علیه تحریم های امریکا تصمیم گیری می شود و در زمینه فروش نفت، حل مشکلات حمل و نقل و جابجایی پول تدابیری لازم اتخاذ شده است.
جهانگیری یک نمونه برجسته از شکست امریکایی ها در اعمال تحریم ها علیه مردم ایران را ماجرای توقف­­فروش نفت به صفر رساندن صادرات نفت ایران عنوان کرد و اضافه کرد: یک راهبرد قطعی امریکایی ها این بود که تا آبان ماه صادرات نفت را به صفر برساند و برخی کشورها هم این کار را کردند اما با تدابیری که اتخاذ شد این اتفاق رخ نداد و امریکایی ها نتوانستند به راحتی ایران را از بازار بین المللی حذف کنند و ما نفت مان را به میزانی که نیاز داشتیم فروختیم تا آنجا که امریکایی ها ناچار شدند 8 کشور را از این تحریم ها معاف کنند.
معاون اول رئیس جمهور،­ اقتصاد را در مقطع فعلی مقوله اصلی و اساسی هم سیاست و هم زندگی مردم دانست و گفت: در شرایط خطیر کنونی اقتصاد پیشانی کشور است و وزارت اقتصاد مهمترین وزارتخانه کشور.
جهانگیری با بیان اینکه وزارت اقتصاد به تنهایی به میزان 4 یا 5 وزارتخانه است افزود: هرکدام از زیرمجموعه های این وزارتخانه همچون خصوصی سازی، بانک و بیمه، جذب سرمایه خارجی و امور مالیاتی باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی موفقیت دولت در مسائل اقتصادی را شاخص موفقیت ملت ایران در یک چالش بین المللی دانست و گفت: لازمه این موفقیت آن است که همه­ نیروها تمام وقت به صحنه بیایند امروز وقت آن است که با تمام توان و دانش و تجربه وارد میدان شویم و مشکلات مردم را کم کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به­ توانایی های­­مادی و معنوی کشور افزود: با استفاده از این ظرفیت ها اطمینان داریم از این پیچ خطرناک و سخت عبور خواهیم کرد.
جهانگیری راهکارهای خروج کشور از این چالش ها را مسئله وحدت و انسجام داخلی دانست و گفت: این انسجام فقط در اختیار دولت نیست و این انسجام باید در همه­­قوا و هم بین مردم هم گروه های سیاسی به وجود آید و این مسئله پیشنهاد برون رفت از چالش است.
وی ارتقا و بهبود فضای کسب و کار را یکی دیگر از عوامل برون رفت از چالش پیش رو عنوان کرد و افزود: قطعا به دلیل فشارهای بیرونی صاحبان کسب و کار در فشار قرار می گیرند اما اگر فضای کسب و کار کشور بهبود یابد از این فشارها می توان عبور کرد.
معاون اول رئیس جمهور استفاده از توانمندی بخش خصوصی واقعی را یکی دیگر از مولفه های برون رفت از چالش های پیش رو عنوان کرد و گفت: متاسفانه در شرایط تحریم ممکن است کشور دچار رانت شود ولی بخش خصوصی واقعی نباید گرفتار چنین فضایی شود و در این زمینه گفتگو با بخش خصوصی واقعی و ساماندهی جلسات با کمک وزیر امور اقتصادی و دارایی با هدف حل مشکلات بخش خصوصی ضروری است.
جهانگیری با اشاره به تغییراتی که در نرخ ارز رخ داده ادامه داد: در حال حاضر کشور جذابیت های زیادی برای جذب سرمایه های خارجی دارد و ما نیز مصوبه هایی داریم که جذب سرمایه را تسهیل می کند.
وی به یکی از این مصوبه ها اشاره کرد و گفت: اخیرا مصوب کردیم هرکس 250 هزار دلار در ایران سرمایه گذاری کند 5 سال به او اقامت می دهیم.
معاون اول رئیس جمهور توسعه بازار سرمایه را یکی دیگر از مولفه های برون رفت از این چالش عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بنگاه های اقتصادی بین نیروهای مسلح، بانکها، صندوق های بازنشستگی، صندوق تامین اجتماعی و دولت پراکنده هستند به همین منظور تکلیف کرده ایم تا پایان سال 98 تمامی این بنگاه ها به مردم واگذار شود.
جهانگیری با اشاره به نقاط مثبت اقتصاد کشور گفت: در حال حاضر دارایی های دولت بسیار زیاد است و دولت به معنای واقعی یکی از پول دارترین دولت هاست و وظیفه وزارت اقتصاد این است که بازدهی دارایی های دولت را افزایش دهد.
وی بالابردن پایه مالیاتی کشور را یکی دیگر­ از راهکارهای­ برون رفت از این چالش ها عنوان کرد و اضافه کرد: وزارت اقتصاد و دارایی باید تلاش کند تا از فرار مالیاتی جلوگیری کند و در مقابل اگر نیاز بود برای حمایت از بنگاه های اقتصادی ضریب مالیاتی را کاهش دهد.
معاون اول رئیس جمهور اصلاح نظام بانکی را به عنوان آخرین راهکار برای مقابله با چالش های پیش رو با اقتصاد کشور عنوان کرد و­ گفت: اصلاح نظام بانکی کار بسیار بزرگی است که به حمدالله شروع شده و با مجوزهایی که در سطوح کلان کشور صادر شده با قدرت ادامه خواهد داد.
جهانگیری در پایان ابراز امیدواری کرد: با به صحنه آمدن همه نیروها بتوان بر مشکلات اقتصادی غلبه کرد زیرا هرچه شرایط اقتصادی بهتر شود سریعتر می توان مشکلات را از پیش روی مردم ایران برداشت.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/44605/ملت-ایران-در-برابر-امریکایی-ها-مقاوم-هستند
بستن   چاپ