راه ترقی
"پیوند آسمانی" در حرم کریمه اهل بیت(س)
دوشنبه 28 آبان 1397 - 9:28:08 AM
ایسنا
راه ترقی- حجت‌الاسلام و المسلمین علی فتح الله زاده عنوان کرد: تا قبل از سال 92، زوجینی که علاقمند به جاری شدن خطبه عقد در حرم مطهر حضرت معصومه(س) بودند، در صحن های حرم مطهر به جاری شدن خطبه عقد خود اقدام می کردند؛ از سال 1392 به دلیل برقراری نظم بیشتر و همچنین افزایش رفاه و آسایش زائرین، این امر، سازماندهی شده و از آن سال، بخش پیوندهای آسمانی در قالب اتاق عقد راه‌اندازی شد.

فتح الله زاده با اشاره به اینکه دریافت معرفی‌نامه از دفاتر رسمی ثبت ازدواج الزامی است، گفت: فرم های مخصوصی در قالب معرفی نامه با تفاهم بین دفاتر رسمی ثبت ازدواج و حرم مطهر حضرت معصومه(س)، تعریف شده است که زوجین قبل از مراجعه به اتاق عقد حرم جهت جاری شدن خطبه، این فرم ها را باید از دفاتر ثبت ازدواج دریافت کنند.

مسئول پیوندهای آسمانی حرم حضرت معصومه(س) تصریح کرد: متقاضیان می توانند، با مراجعه به سایت رسمی حرم مطهر، با دریافت فرم های مخصوص در سایت، تاریخ و ساعت عقد را مشخص کرده و به آدرس مندرج در سایت، از طریق ایمیل ارسال کنند؛ دریافت معرفی نامه از دفاتر ثبت ازدواج پس از مشخص کردن ساعت و روز عقد توسط سایت، همچنان الزامی است.

فتح الله زاده با تاکید براینکه، تنها قرائت خطبه عقد در حرم مطهر حضرت معصومه(س) انجام می شود، افزود: کلیه ی امور حقوقی مربوط به عقدازدواج، پس از جاری شدن خطبه در حرم مطهر، از طریق مراجعه به دفاتر رسمی ثبت ازدواج انجام می شود؛ هم چنین در اتاق پیوندهای آسمانی حرم حضرت معصومه(س)، تنها خطبه عقد دائم جاری می شود.

وی خاطرنشان کرد: حضور پدر دختر، و حضور پسر در هنگام قرائت خطبه عقد الزامی است؛ در صورتی که پدر دختر در قید حیات نباشد، دریافت رضایت نامه و معرفی نامه از مراجع قانونی برای جاری شدن عقد لازم است و در غیر این صورت خطبه ‌عقد جاری نمی شود.

مسئول پیوندهای آسمانی حرم حضرت معصومه(س)، گفت: متقاضیان در ایام مناسبت های خاص، به دلیل تعدد مراجعه افراد، باید حداقل 10 روز قبل نسبت به ثبت نام در اتاق پیوندهای آسمانی اقدام کنند؛ با هماهنگی اتاق پیوندهای آسمانی، اساتید حوزوی حرم مطهر حضرت معصومه(س) به عنوان عاقد، خطبه عقد را برای زوجین قرائت می کنند؛ زوجین می توانند اساتیدی غیر از عاقدان حرم را برای جاری شدن خطبه عقد خود تعیین کنند.

فتح الله زاده با تاکید براینکه در 14 روز اول ماه محرم، هیچ عقدی در اتاق پیوندهای آسمانی جاری نمی شود، بیان کرد: پس از این ایام، از روز 15 محرم، خطبه عقد با رعایت ملاحظات و حفظ شئونات ماه محرم و صفر در اتاق عقد حرم حضرت معصومه(س) جاری می شود.

وی تصریح کرد: در ایام عادی، تنها یک اتاق عقد، جهت جاری شدن خطبه زوجین، در اختیار متقاضیان است، اما در مناسبت‌های خاصی که تعدد مراجعه به اتاق پیوندهای آسمانی زیاد است گاهی تا 5 اتاق عقد، جهت جاری شدن خطبه، آماده سازی شده و دراختیار متقاضیان قرار می گیرد.

فتح الله زاده خاطرنشان کرد: اتاق پیوندهای آسمانی از 8 صبح تا هنگام نماز مغرب فعال است؛ در صورت کثرت مراجعه ساعات فعالیت این بخش، افزایش می یابد؛ مبلغ 20 هزار تومان جهت نگهداری لوازم و وسایل اتاق عقد و مبلغ 30 هزار تومان، در صورتی که عاقد از اساتید این بخش باشد، از متقاضیان در یافت می شود.

وی گفت: به صورت میانگین، هر سال حدود 2 هزار و پانصد عقد، در اتاق پیوندهای آسمانی حرم حضرت معصومه(س) انجام می شود؛ از این تعداد، برخی از متقاضیان ساکن قم نبوده و از شهرستان های خارج از قم به این مرکز مراجعه می کنند.

مسئول پیوندهای آسمانی حرم حضرت معصومه(س) در پایان تاکید کرد: رعایت قوانین و شئونات خاص حرم مطهر، توسط متقاضیان بخش پیوندآسمانی الزامی است؛ طبق قوانین انتظامات حرم حضرت معصومه(س)، آوردن برخی از وسایل و لوازمات سفره عقد، توسط متقاضیان ممنوع است.

گفتنی است؛ اتاق عقد حرم مطهر حضرت معصومه(س) ابتدا در ضلع شمالی صحن جوادالائمه، تاسیس شد؛ هم اکنون این اتاق با نام بخش پیوندهای آسمانی در ضلع غربی صحن جوادالائمه حرم مطهر فعال است.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/46635/"پیوند-آسمانی"-در-حرم-کریمه-اهل-بیت(س)
بستن   چاپ