راه ترقی
پایان 15 سال حصر برای زنان ژیمناستیک ایران
دوشنبه 28 آبان 1397 - 10:44:25 AM
ایرنا
راه ترقی- تیم ملی ژیمناستیک زنان ایران قرار است بهمن امسال در رقابت های زنان کشورهای مسلمان در جزیره کیش شرکت کند تا پس از سالها طعم حضور در یک مسابقه رسمی را بچشد.
ژیمناستیک رشته ای مهجور مانده در کشور است و با وجود تلاش مسئولان فدارسیون این رشته در گذشته و حال، همچنان نتوانسته جایگاه واقعی خود را در رقابت های آسیایی و جهانی بدست آورد. زنان ژیمناست به دلیل نوع پوشش این رشته، در این سالها ورزش را فقط برای دل خود دنبال کردند و نتوانستند این هنر را در رقابت های بین المللی ارائه دهند.
«زهرا اینچه درگاهی» رئیس فدراسیون ژیمناستیک درباره نخستین حضور ملی پوشان زن ایران پس از انقلاب در این رشته گفت: بعد از انقلاب اسلامی ایران، در سال 1371 برای نخستین بار رقابت های دوستانه ای که پیش درآمد مسابقات زنان کشورهای مسلمان بود برگزار شد که اتفاقا مربیگری آن تیم را بر عهده داشتم ولی در سال 72 این مسابقات به دلیل بدی آب و هوای شهر تبریز میزبان مسابقات، برگزار نشد.
وی گفت: هشت سال برگزاری مسابقات زنان کشورهای مسلمان بی نتیجه ماند تا اینکه در سال 1380 تیم ملی ژیمناستیک زنان بار دیگر تشکیل شد و اردوی ها نیز تا سال 83 ادامه پیدا کرد ولی پس از آن بار دیگر حضور زنان ژیمناست ایران در رقابت های بین المللی کنار گذاشته شد تا امروز که دوباره برای این کار برنامه ریزی شده است.
رئیس فدراسیون ژیمناستیک تاکید کرد: این دوره از رقابت ها با مقررات اسلامی و بدون حضور مردان در همه بخش ها برگزار می شود. البته تنها دغدغه من حضور همه کشورهای اسلامی در مسابقات است. به دلیل برگزار نشدن مدت طولانی آن، ذهنیت کافی برای حضور وجود ندارند و جذب دوباره کشورهای اسلامی کمی سخت است.
اینچه درگاهی به موضوع لباس برای تیم های شرکت کننده اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مسابقات در محیطی بدون حضور مردان و تصویربردار برگزار می شود، مسابقات طبق قوانین رقابت های جهانی و بین المللی برگزار شده و تغییری در پوشش زنان ورزشکار انجام نخواهد شد.
وی ادامه داد: قرار است «نیلی کین» نایب رئیس فدراسیون جهانی ژیمناستیک (FIG) در تاریخ 14 آذر و با هدف حمایت از ژیمناستیک زنان به ایران بیاید و برای کمک به طراحی و اجرای خوب این مسابقات به ما کمک کند.
رئیس فدراسیون ژیمناستیک در خصوص تعیین جریمه برای کسب حد نصاب ورودی ژیمناست ها برای این مسابقات گفت: بعضی از ژیمناست های کشورمان به هر دلیلی موفق نشدند در رقابت های قهرمانی کشور یا انتخابی تیم ملی شرکت کنند اما با توجه به درپیش بودن رقابت های کشورهای مسلمان در خواست انجام تست کردند.
وی افزود: این تست قرار است با حضور نایب رئیس فدراسیون جهانی برگزار شود که قطعا او سطح ژیمناست های ایران را رصد می کند. رکورد ورودی در نظر گرفتیم و برای جلوگیری از ورود ورزشکارانی با توانایی و رکورد کمتر، جریمه 300 هزار تومانی تعریف کردیم تا فقط ژیمناست های که از رسیدن به حد نصاب رکورد ورودی خود مطئمن هستند در این تست حاضر شوند. مطمئن باشید با جریمه 3 یا 4 نفر، بدهی میلیاردی فدراسیون بر طرف نمی شود.
«سهیلا بهرامی» سرمربی تیم ژیمناستیک زنان ایران نیز در این خصوص گفت: نزدیک به 15 سال منتظر این مسابقات هستیم و امیدواریم با کمک و تلاش های مسئولان و فدراسیون این رقابت ها برگزار شود.
وی گفت: 10 بازیکن از لیگ زنان و رقابت های کشوری و انتخابی در اردوی نخست بودند که به پایان رسید و قرار است دومین اردو نیمه آذر برگزار شود.
سرمربی تیم ملی ژیمناستیک زنان افزود: اگر مربیان بین المللی در اردوها، تیم را همراهی کند، قطعا ژیمناستیک زنان ایران موفق می شود ولی برای این مهم حمایت وهمکاری وزارت آموزش و پرورش و فعال شدن مدارس ژیمناستیک بسیار مهم است.
بهرامی ادامه داد: در مدارس ژیمناستیک باید بچه ها از نظر تغدیه، روانشناسی و آموزش فنی، 6 ماه و حتی بیشتر دور از خانواده باشند که در ایران ایجاد چنین شرایطی امکان پذیر نیست. درحالی که برای اینکه یک ژیمناستیک به اوج برسد باید زمان زیادی را همراه با مربیان خوب خود صرف کند.
سرمربی تیم ملی ژیمناستیک زنان ایران در خصوص شرایط سنی بازیکنان تیم ملی گفت: بازیکنان متولد سال 2003 به بعد هستند. البته چند نفر از آنها پس از برگزاری اردوی دوم کاسته خط می خورند تا در نهایت 4 نفر که 3 نفر اصلی و یک نفر ذخیره است، در حرکات زمینی، خرک، پارالل و چوب موازنه انتخاب شوند.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم مسئولان ورزش به ژیمناستیک زنان توجه کنند زیرا ورزش زنان نسبت به مردان مظلوم‌تر است و این رشته مظلوم‌ترین؛

http://www.RaheNou.ir/fa/News/46654/پایان-15-سال-حصر-برای-زنان-ژیمناستیک-ایران
بستن   چاپ