راه ترقی
بررسی اعتیاد زنان در یک برنامه تلویزیونی
سه شنبه 6 آذر 1397 - 7:51:29 AM
ایسنا
راه ترقی- برنامه تلویزیونی «خانواده‌ها بدانند» با موضوع اعتیاد زنان درباره آموزش خانواده‌ها از مرحله گرایش بانوان به اعتیاد تا درمان و روش‌های پیشگیری آن و بررسی عوامل گرایش اعتیاد، اختلالات روحی، جسمی و خطرات تهدیدکننده آن برای جامعه به روی آنتن می‌رود.

این برنامه در قالب گزارشی با گفتارهایی از زبان راوی و شخص معتاد و یا خانواده، اطرافیان و ... شروع می‌شود و در ادامه با حضور کارشناسان در فضای مجازی، کمپ‌های درمان، درمانگاه‌ها و بازگو کردن مشکلات و معضلات اعتیاد به صورت تحقیقاتی و عملیاتی راهکارهای آن در جلوگیری و برخورد برای خانواده‌ها مطرح خواهد شد.

همچنین این برنامه بخش‌های مختلفی دارد که به شرح زیر است: در بخش «روایت» بانویی که با حضور در کمپ به زندگی بازگشته است، داستان اعتیاد خود را تعریف می‌کند. همچنین در بخش «داستانی : زشت / زیبا» به پرونده‌های واقعی و بازسازی گفتارهای فرد معتاد پرداخته می‌شود و در قالب داستانک ارائه خواهد شد. این قسمت ممکن است به صورت کمیک استریپ متحرک و یا روتوسکوپی تهیه شود؛ البته در بخش زشت، حواشی دردناک مقوله اعتیاد بیان و به نمایش گذاشته می­‌شود و جهت عبرت‌آموزی در هر برنامه از یک قربانی (گناهکار) یا متهم (دست‌اندرکار تولید و و پخش مواد مخدر) خواسته می‌­شود که تجربیات و اشتباهات خود را مرور کند.

در بخش «چرا و اگر» این برنامه، راوی و کارشناس با توجه به اتفاقاتی که در مسیر داستان برای فردی که در معرض خطر اعتیاد قرار دارد و یا برای شخص معتاد، خانواده و اطرافیان او می‌افتد و در فضای گرافیکی با نشان دادن معضلاتی که اعتیاد در جسم و روح فرد به وجود می‌آورد، به تصویر کشیده شده و پیام‌هایی را به خانواده‌ها اعلام می‌کنند.

بخش «در کمپ» هم بر اساس صحبت و گفتگوهای مثبت و امیدبخش از زبان فرد و یا افراد در حال ترک و خانواده‌های آنان تهیه شده است.

در بخش «زوم» نیز که شامل دو بخش است؛ گفت‌وگو با مردم انجام می‌شود که آن‌ها می­‌توانند اعضای یک تشکل مردمی غیردولتی فعال در پیشگیری اعتیاد باشند یا افرادی که برای آزمایش­‌های تست اعتیاد اشتغال یا ازدواج در یک مرکز درمانی به انتظار ایستاده‌­اند یا شرکت‌کنندگان در مراسم ختم و شاگردان مدرسه‌­ای که همکلاسی خود را به خاطر اعتیاد از دست داده‌­اند و ... .  همچنین در بخش نظرات کارشناسی آیتم زوم، کارشناسان و مجری با حضور در محیط‌های مختلف و یا در فضای استودیویی و گرافیکی درباره واقعیت‌ها و حواشی پیرامون موضوع و تلاش و همفکری خانواده‌ها و عواملی که به صورت علمی درپیشگیری و ترک مواد مخدر از سوی خانواده‌ها نقش دارد، توضیح می‌دهند. همچنین درباره همکاری و مددرسانی که خانواده‌ها می‌توانند در پیشگیری و ترک مواد بدهند، صحبت خواهد شد. 

در بخش «راوی» هم فرد روایت‌کننده در فضای گرافیکی نتیجه‌گیری کرده و به خانواده‌ها پیام‌هایی درباره روش‌های درک و کنترل فرزندانشان برای ترک مواد مخدر اعلام می‌کند.

برنامه «خانواده‌ها بدانند» به تهیه‌کنندگی سید جلال چاوشیان و با مشارکت ستاد مبارزه با مواد مخدر در 26 قسمت به مدت 30 دقیقه از شبکه آموزش پخش خواهد شد.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/47173/بررسی-اعتیاد-زنان-در-یک-برنامه-تلویزیونی
بستن   چاپ