راه ترقی
غلامی در مجلس: بیش از 50 موسسه غیردولتی وغیرانتفاعی منحل شده است
سه شنبه 6 آذر 1397 - 1:38:31 PM
ایسنا
راه ترقی- منصور غلامی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) به سوال محمد فیضی نماینده اردبیل پاسخ داد؛ مبنی بر این‌که علت توسعه تجهیزات تکمیلی در موسسات آموزشی غیرانتفاعی بدون داشتن حدنصاب هیات علمی چیست؟ چرا علی‌رغم افزایش دانشجو در دانشگاه پیام نور مکانیزمی برای تطابق رشته با اعضای هیات علمی وجود ندارد.

وزیر علوم در پاسخ اظهار کرد: براساس اصل 44 قانون اساسی درباره‌ حمایت از بخش غیردولتی وزارت علوم تلاش کرد وظایف خود را به خوبی انجام دهد، لذا حضور بخش غیردولتی در مجموعه‌های آموزش عالی در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی بوده است.

وزیر علوم افزود: البته در یک بازه زمانی توسعه آموزش عالی به لحاظ کمی در کشور زیاد شد و به دنبال آن تعداد مراکز آموزش عالی در بخش غیردولتی و دولتی و برخی از زیرنظام‌ها به سرعت افزایش پیدا کرد. در شرایط فعلی با کاهش جمعیت داوطلب ورود به دانشگاه‌ها باید این وضعیت ساماندهی پیدا کند.

غلامی توضیح داد: در این بازه دانشگاه‌های غیردولتی تحت نظارت و بازرسی مستمر قرار گرفتند به طوری که از 353 موسسه غیرانتفاعی که تا اواخر سال 1391 شکل گرفت کمتر از 300 موسسه وجود دارد آن هم به خاطر ارزیابی‌ها و براساس شاخص‌های کیفی، برخی از موسسات منحل شده و برخی دیگر در جریان نظارت قرار دارند. دو بخشنامه در نیم سال گذشته به دانشگاه‌ها و موسسات از جمله موسسات غیردولتی ارسال شد که در صورت عدم تطبیق با شرایط و ضوابط برای سال تحصیلی آینده با مشکل ادامه کار و پذیرش دانشجو مواجه می‌شود.

وزیر علوم در بخش دوم صحبت‌هایش با تاکید بر اینکه به صورت جدی پیگیر وضعیت دانشگاه‌های غیردولتی هستیم، گفت: در یک سال گذشته فعالیت بیش از 50 موسسه غیردولتی کاملا متوقف و منحل شده است. این کار بعد از بررسی در کمیسیونی خاص انجام گرفت. سیاست آن ساماندهی آموزش عالی و بخش غیر دولتی است تا در سال آینده بعد از برطرف کردن نقاط ضعف این موسسات بتوانند به فعالیت‌شان ادامه دهند.

غلامی گفت: فرآیند بررسی احکام استخدامی در هیات علمی طولانی شده است. لذا عناوین احکام در هیات علمی همچون پیمانی مشروط و موقت دارای اشکال است. ما در یکی دو سال گذشته تمامی تلاش‌مان را برای ساماندهی وضعیت به کار بردیم.

وی با اشاره به وضعیت دانشگاه پیام نور گفت: دانشگاه پیام نور در سال 91 حدود یک میلیون و 200 هزار دانشجو داشت که این میزان در سال 96 به 400 هزار دانشجو رسید. این دانشگاه 3000 هیات علمی داشت که از طریق فراخوان قریب به 900 هیات علمی دیگر هم جذب شد. در حال ساماندهی وضعیت استخدامی هیات علمی از باب شاخص‌های مد نظر هستیم. البته برخی از واحدها متناسب با ظرفیت دانشجو هیات علمی ندارد که باید ساماندهی شوند.

وزیر علوم افزود: در یکی دو سال گذشته شخصا دنبال حل مسائل اعضای هیات علمی جذب شده به پیام نور بودم از 900 هیات علمی جذب شده 30 نفر بازنشسته جاهای دیگر بودند که امکان استخدام برای آنها نبود. 24 نفر انصراف دادند و 275 نفر به صورت قطعی ساماندهی شده و حکم گرفتند. 362 نفر هم مجوز گرفته و در فرآیند جذب هستند. امیدوارم قبل از پایان سال با پیگیری‌های انجام شده وضعیت استخدامی هیات علمی دانشگاه پیام نور سامان پیدا کند.

وی گفت که ما با یک حجم وسیع از دانشگاه‌های تاسیس شده و بعد جذب هیات علمی در پیام نور بدون وجود آمادگی و ابزار لازم مواجه شدیم که از سال‌های گذشته به ما رسید. در حال سامان وضعیت هستیم. مطمئنیم در فرآیند ساماندهی آموزش عالی و زیرنظام‌های آن همچون پیام نور باید کاری صورت گیرد تا شرایط ساماندهی شود.

غلامی با درخواست از نمایندگان برای کمک در این بخش گفت: پیام نور از دانشگاه‌های مهم است وظیفه ما ساماندهی شرایطی است که حتی از گذشته به ما رسیده است کما اینکه در یک سال گذشته توجه و تمرکز وزارت علوم در جهت احقاق حقوق افراد و بهبود آینده آموزش عالی بوده است.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/47216/غلامی-در-مجلس--بیش-از-50-موسسه-غیردولتی-وغیرانتفاعی-منحل-شده-است
بستن   چاپ