راه ترقی
نیاز قطب شیرینی و شکلات کشور به نقشه راه
شنبه 10 آذر 1397 - 9:30:50 AM
ایرنا
راه ترقی- آذربایجان شرقی دارای واحدهای متعدد تولید شیرینی و شکلات در کشور است و از گذشته سهم مهمی در بازار داخلی و صادرات کشور در این حوزه داشته است.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی 40 درصد صادرات شیرینی و شکلات کشور در اختیار این استان بوده و پس از استان تهران در زمینه واحدهای صادراتی نمونه و ملی در رتبه دوم قرار دارد.
حسین نجاتی با اعلام اینکه 30 درصد صنایع غذایی کشور در آذربایجان شرقی فعال هستند، گفت: حدود 130 هزار نفر در این واحدها اشتغال دارند.
وی با اشاره به سهم قابل توجه واحدهای شیرینی و شکلات استان در انتخاب واحدهای نمونه صادراتی کشور، یادآوری کرد: یکی از واحدهای تولیدی آذربایجان شرقی در حوزه صنایع غذایی سه سال متوالی به عنوان واحد نمونه ملی انتخاب شده است .
وی ادامه داد: در بیست و چهارمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی هم از شرکت های شرکت صنعتی داداش برادر و شونیز به عنوان صادرکننده ممتاز کشوری و گروه صنعتی نجاتی آناتا به عنوان صادرکنندگان نمونه ملی تجلیل شد.
در همین حال رئیس انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی نیز با انتقاد از وضعیت موجود، اظهار داشت: در کشور بیش از نیاز بازار مصرف واحدهای تولیدی صنایع غذایی راه‌اندازی شده و به دلیل نبود بازار بسیاری از آنها تعطیل شده‌اند.
یونس ژائله با تاکید بر اینکه با تدوین نقشه راه باید زنجیره تولید و عرضه از مزرعه تا قفسه را مدیریت تأمین کنیم، اضافه کرد: بعضی واحدها محصولات بسیار باکیفیتی دارند که به دلیل عدم دسترسی به بازارهای جهانی و ناآگاهی از علوم بازاریابی و تبلیغات دچار بحران شده‌اند.
مدیرعامل شیرین عسل گفت: ما باید هدفمند حرکت و به عنوان انجمن‌های صنفی دولت را وادار به بسترسازی‌های مورد نیاز کنیم.
ژائله با بیان اینکه بسیاری از ماشین آلات واحدهای صنایع غذایی فرسوده و نیازمند نوسازی هستند، اظهار داشت: در استان های دیگر شاهد سرمایه گذاری های کلان در این زمینه هستیم در حالی که در استان ما کم توجهی شده است.
وی با اشاره به ارزآوری 600 میلیون دلاری صنعت شرینی و شکلات کشور، یادآوری کرد: سهم مهمی از صادرات این محصولات متعلق به واحدهای اقتصادی استان است و باید متناسب با این سهم حمایت شوند.
این فعال اقتصادی گفت: دولت به فکر بازگشت ارز به کشور است، و بخش خصوصی ارز حاصل از صادرات را برای تأمین مواد خام موردنیاز خود به کشور برمی‌گرداند ولی نگران آن است که رانت ایجاد شود.
ژائله اظهارداشت: سرمایه بخش خصوصی در ماه‌های اخیر به یک‌سوم تنزل یافته است و انتظار می‌رود که در شرایط سخت اقتصادی، دولت با در نظر گرفتن معافیت‌های مالیاتی از تولیدکنندگان حمایت و از فشارهای وارده بر بخش خصوصی بکاهد.
مدیرعامل شرکت نمونه صادراتی آناتا هم عمده مشکل کنونی را پیمان سپاری ارزی عنوان کرد و گفت: به صورت مستقیم نمی توانیم صادر کنیم و تولیدات خود را توسط واسطه ها به بازارهای جهانی می رسانیم.
علی سالک نجاتی با بیان اینکه در زمینه برگشت ارز حاصل از صادرات هم مشکلاتی وجود دارد، گفت: محدودیت ارزی تداوم فعالیت ما را با مشکل مواجه می کند.
 در گذشته بسته بندی و تنوع تولید به عنوان مزیت رقابتی و امکان گزینش‌های متعدد برای علاقمندان شیرینی و شکلات مطرح می شد، اما به نظر می رسد در زمان حاضر برای رسیدن به ارزش‌افزوده مورد نظر باید راهبردهای اقتصاد محور طراحی شود.
استانداردسازی و بهبود فرایندها در تولید محصولی باکیفیت بهتر و هزینه کمتر نقش اصلی دارد و انتظار می رود با تثبیت قیمت ارز و رفع مشکلات تبادل بانکی بین المللی سهم بیشتری در شیرین کردن کام علاقمندان شرینی و شکلات در سراسر دنیا داشته باشیم.
در زمان حاضر شیرینی و شکلات ایرانی به بیش از 60 کشور جهان از جمله کشورهای اروپایی و حتی آمریکا صادر می شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/48343/نیاز-قطب-شیرینی-و-شکلات-کشور-به-نقشه-راه
بستن   چاپ