راه ترقی
فرهنگ و هنر پل توسعه تعاملات تهران - دهلی‌نو
دوشنبه 12 آذر 1397 - 10:59:36 AM
ایرنا
راه ترقی- سیدعباس صالحی در دیدار با «وینی ساهاسرابودبه» به تاریخچه ارتباط دو کشور از گذشته تاکنون اشاره کرد و افزود: ایران و هند ارتباطات قدیمی و کهنی با یکدیگر داشته و ارتباطات زبان فارسی و سانسکریت ریشه های قدیمی دو کشور را به یکدیگر پیوند می دهد.
وی با اشاره به فرصتهای همکاری های مشترک دو کشور ادامه داد: زمینه های فراوانی برای مبادلات فرهنگی وجود دارد که زبان یکی از این فرصتها به شمار می آید.
صالحی تاکید کرد: زبان و ادبیات فارسی یکی از مهمترین عوامل بشری است که فرصتهای قابل توجهی برای مطالعات و ارتباطات مشترک ایران وهند را فراهم می کند.

** دریچه های توسعه روابط فرهنگی و هنری ایران و هند ایجاد شود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ایران و هند همچنین می توانند در حوزه مطالعات زبان شناسی و ادبیات و تولیدات ادبی خلاقانه، همکاری های مشترکی با یکدیگر داشته باشند و دانشگاهها و مجموعه های فعال در زمینه های زبانی دو کشور فرصت قابل توجهی برای این ارتباطات دارند که باید زمینه ها و دریچه های توسعه روابط فرهنگی و هنری را مهیا کرد.
صالحی در ادامه با اشاره به امضای برنامه های مبادلات فرهنگی دو کشور، افزود: این مبادلات فرهنگی چشم انداز خوبی را در زمینه همکاری های فرهنگی و هنری ترسیم کرده که سینما یکی از این زمینه ها محسوب می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سینمای هند جایگاه مهمی در جهان دارد و سینمای ایران نیز در فضای منطقه ای و بین المللی شناخته شده است، اظهار داشت: دراین زمینه دو کشور می توانند همکاری های مشترک داشته باشند.

** دریافت بیش از 500 جایزه بین المللی
صالحی یادآور شد: سال گذشته ایران بیش از ٥٠٠ جایزه سینمایی در قالب فیلم های کوتاه، مستند، بلند داستانی در جشنواره های منطقه ای و بین المللی دریافت کرده است از این رو در فضای گسترده سینما می توان همکاری های مشترک را بیش از پیش گسترش داد.
وی با اشاره به زمینه های موجود برای همکاری های ادبی و مکتوب هم گفت: برای همکاری در زمینه نشر و کتاب، نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فرصت های خوبی را در این زمینه فراهم می کند.
صالحی افزود: این رویداد، بزرگترین نمایشگاه منطقه ای است که می تواند به عنوان فرصت ارتباطی در زمینه فرهنگ مکتوب میان ایران و هند محسوب شود.

** نقش رسانه در معرفی ملتها
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به جایگاه و نقش رسانه ها گفت: رسانه ها نقش به سزایی در معرفی ملتها به یکدیگر دارند و می توانند ترسیم و تصویر درستی از فضای اجتماعی کشورها ارائه دهند، بنابراین باید به اهمیت و جایگاه آن توجه داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، هنر را از مقوله های همکاری های مشترک ایران و هند برشمرد و گفت: با توجه به ریشه های مشترک هنر دو کشورمی توان فعالیتهای مشترک بسیاری در این زمینه داشت.

** تاکید بر همکاریهای فرهنگی و هنری دهلی - تهران
در این دیدار رئیس شورای روابط فرهنگی هند نیز با اشاره به اهداف سفرش به ایران و وجود اشتراکات مختلف ایران و هند، تاکید کرد: باید در زمینه های تحقیق، پژوهش، تبادل پژوهشگر و دانشجو، تولید کتاب، فیلم و دیگر محصولات فرهنگی و هنری، همکاری های مشترک داشته باشیم.
«وینی ساهاسرابودبه» ادامه داد: باید کتاب هایی تولید کنیم که نسل جدید را در زمینه روابط و اشتراکات میان ایران و هند آموزش دهد.
وی ادامه داد: محور همکاری های مشترک دو کشور می تواند در حوزه های آموزشی- دانشگاهی، کتاب، ادبیات و زبان و حوزه سینمایی باشد.
ساهاسرابودبه با اشاره به اهمیت رسانه ها گفت: همکاری رسانه های دو کشور و تعامل و ارتباطات آنها با یکدیگر می تواند نقش به سزایی در شناسایی دو کشور از دیگر داشته باشد.
 رئیس شورای روابط فرهنگی هند که برای شرکت در سمینار مشترک پیوند زبانی فارسی و سانسکریت به ایران سفر کرده است، دیروز نیز با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمی ترکمان ریاست این سازمان دیدار و گفت و گو کرد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/48546/فرهنگ-و-هنر-پل-توسعه-تعاملات-تهران---دهلی‌نو
بستن   چاپ