راه ترقی
نشست شورای امنیت درخصوص آزمایش موشکی ایران
سه شنبه 13 آذر 1397 - 2:17:53 PM
آریا
راه ترقی- روز سه شنبه  (4 ماه دسامبر) فرانسه و انگلیس برای برخورد با موضوع ادعایی آزمایش موشکی ایران، خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت پشت درهای بسته شده‌اند.
آمریکا پیش از این مدعی شده بود که آزمایش‌های موشکی ایران نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است. این قطعنامه که پیرو برجام به تصویب رسید و تمامی قطعنامه های ضدایرانی پیشین را لغو کرد، هیچ منعی برای آزمایش های موشکی در نظر نگرفته است.
وزارت امور خارجه ایران پیشتر تاکید کرده بود که آزمایش های موشکی ایران هیچ مغایرتی با برجام و قطعنامه شورای امنیت ندارند:«موشک‌های بالستیک ایران برای حمل کلاهک هسته‌ای ساخته نشده است. ما تنها به این دلیل به آزمایش موشک‌ها ادامه می‌دهیم که خواستار افزایش دقت آن‌ها هستیم».

سخنگوی وزارت خارجه:برنامه موشکی ایران بخشی از سیاست دفاعی ایران تلقی می‌شود
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در این باره گفته بود:«بحث مسائل موشکی ایران کاملا روشن است و بخشی از سیاست دفاعی ایران تلقی می‌شود که حالت بازدارنده دارد و دیگران نمی‌توانند در این خصوص برای ایران توصیه ای داشته باشند و ما را از داشتن امکانات دفاعی نهی کنند».
هم‌اکنون علاوه بر چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آمریکا به عنوان اعضای دائم، بولیوی، ساحل عاج، گینه استوایی، اتیوپی، قزاقستان، کویت، هلند، پرو، لهستان و سوئد هم عضو شورای امنیت هستند.
آمریکا پیش از این مدعی شده بود که آزمایش‌های موشکی ایران نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
این قطعنامه که پیرو برجام به تصویب رسید و تمامی قطعنامه های ضدایرانی پیشین را لغو کرد، هیچ منعی برای آزمایش های موشکی در نظر نگرفته است.
وزارت امور خارجه کشورمان در همین خصوص پیشتر تاکید کرده بود که آزمایش های موشکی ایران هیچ مغایرتی با برجام و قطعنامه شورای امنیت ندارد.
روز دوشنبه «بهرام قاسمی» سخنگوی این وزارتخانه به اتهام‌های تکراری یاد شده پاسخ داده و گفته بود: بحث مسائل موشکی ایران کاملا روشن است و بخشی از سیاست دفاعی ایران تلقی می‌شود که حالت بازدارنده دارد و دیگران نمی‌توانند در این خصوص برای ایران توصیه ای داشته باشند و ما را از داشتن امکانات دفاعی نهی کنند.

دکتر ظریف موشک‌های بالستیک ایران برای حمل کلاهک هسته‌ای ساخته نشده است
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان هم پیشتر در ارتباط با اتهام واهی ساخت موشک‌ها برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای، با تاکید بر جنبه دفاعی آن‌ها گفته بود: موشک‌های بالستیک ایران برای حمل کلاهک هسته‌ای ساخته نشده است. ما تنها به این دلیل به آزمایش موشک‌ها ادامه می‌دهیم که خواستار افزایش دقت آن‌ها هستیم.
هم‌اکنون علاوه بر چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آمریکا به عنوان اعضای دائم، بولیوی، ساحل عاج، گینه استوایی، اتیوپی، قزاقستان، کویت، هلند، پرو، لهستان و سوئد هم عضو شورای امنیت هستند.

انگلیس، فرانسه و آلمان  آزمایش موشکی ایران را «ناهمخوان» با قطعنامه شورای امنیت توصیف کرده‌اند
 مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا روز شنبه مدعی شد که ایران یک موشک بالستیک میان‌برد آزمایش کرده است. آمریکا با متهم کردن ایران به نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، از کشورهای اروپایی خواسته ایران را تحریم کنند.
انگلیس، فرانسه و آلمان نیز آزمایش موشکی ایران را «ناهمخوان» با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل توصیف کرده‌اند.
هنوز جزئیاتی در مورد آزمایش موشکی ادعایی آمریکا و این سه کشور منتشر نشده، اما در صورت صحت این ادعا نیز، آزمایش موشک‌های بالستیک توسط ایران به تصریح کارشناسان حقوقی و مقام‌های سیاسی از جمله وزیر خارجه روسیه، نقض قطعنامه 2231 نیست، چراکه ادبیات بند موشکی این قطعنامه الزام‌آور نیست، ضمن اینکه ایران موشکی که برای هدف مشخص حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده باشند، در اختیار ندارد.
این قطعنامه که در سال 2015 برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را تایید کرد، از ایران «درخواست» کرده روی موشک‌هایی که «برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند»، کار نکند. همین موارد موجب شده تا کشورهای اروپایی در واکنش به آزمایش‌های موشکی ایران از عبارت «ناهمخوان با قطعنامه» به جای «نقض» استفاده کنند

اندیشکده آمریکایی:آزمایش های موشکی ایران "نقض" قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست
مارک فیتزپاتریک» مدیر اجرایی موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی آمریکا و از کارشناسان برجسته مسائل موشکی، در واکنش به اظهارات پامپئو که ایران را به نقض قطعنامه 2231 متهم کرده، در توییتر نوشت: «نمی‌خواهم آزمایش موشکی ایران را توجیه کنم، اما این "نقض" قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست، چراکه این قطعنامه صرفا از ایران "درخواست می‌کند" که چنین آزمایش‌هایی انجام ندهد.»
وی افزود: «این قطعنامه همچنین از تمام کشورهای عضو درخواست می‌کند از اقداماتی که اجرای تعهدات برجامی را تضعیف می‌کنند، خودداری کنند. بنابراین، اگر ایران نقض کرده باشد، ایالات متحده هم این کار را کرده است.»
اظهارات پامپئو در حالی مطرح شده که دولت آمریکا اوایل امسال رسما از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و در عملی ناهمخوان با قطعنامه شورای امنیت، تمام تحریم‌های یکجانبه رفع‌شده ذیل برجام را علیه ایران احیا کرد.

روسیه : «منع قانونی در مسیر آزمایش‌های موشکی ایران وجود ندارد
وزارت خارجه روسیه هم  اخیرا خاطرنشان کرده بود «منع قانونی در مسیر آزمایش‌های موشکی ایران وجود ندارد.
وزارت خارجه روسیه  با تاکید بر این که  قطعنامه 2231 شورای امنیت، تنها از ایران خواسته است از پرتاب موشک‌های بالستیکی که قادر به حمل کلاهک اتمی هستند خودداری کند تصریح کرد موشک های بالستیک جمهوری اسلامی ایران برای حمل کلاهک اتمی طراحی نشده است.
آمریکا بعد از خروج از برجام (8 می)  کارزاری همه‌جانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته است.
جمهوری اسلامی ایران نقشی اساسی در مقابله با توطئه ها و اقدامات محور آمریکایی - صهیونیستی در منطقه دارد.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/48657/نشست-شورای-امنیت-درخصوص-آزمایش-موشکی-ایران
بستن   چاپ