راه ترقی
تغییرات اساسی برای مسابقات قهرمانی جهان/کار دشوار عسگری در منچستر
سه شنبه 27 آذر 1397 - 11:01:59 AM
مهر
راه ترقی- نزدیک به 110 روز دیگر انگلستان در شهر منچستر میزبان بیست و چهارمین دوره رقابتهای تکواندو قهرمانی جهان است. WT برای برگزاری این دوره از رقابتها برنامه های ویژه ای دارد که مهمترین آن تغییر در بخش امتیازدهی تیمی است.

بر اساس سیستم فعلی، در جریان رقابتهای جهانی به وزنکشی هر تکواندوکار یک امتیاز، هر پیروزی یک امتیاز، مدال طلا 7 امتیاز، مدال نقره سه امتیاز و مدال برنز یک امتیاز تعلق می گیرد و جمع این امتیازات تیم های برتر را در رده بندی نهایی مشخص می کند. 

طبق همین سیستم تیم ملی تکواندو مردان این در آخرین دوره رقابتهای جهانی که سال 2017 در «موجو»ی کره جنوبی با دو نقره میرهاشم حسینی و آرمین هادی پور به همراه تک برنز مسعود حجی زواره 46 امتیاز کسب کرد و بعد از میزبان و روسیه روی سکوی سوم جهان ایستاد. تیم ملی ایران سال 2007 هم بدون کسب مدال طلا، با دو نقره غلامزاده و رستمی و تک برنز هادی ساعی نایب قهرمان جهان شد.  

اما فدراسیون جهانی تلاش دارد این نوع امتیاز را تغییر دهد. طبق تصمیم جدید از این پس در رقابتهای جهانی به مدال طلا 120 امتیاز، مدال نقره 50 امتیاز و مدال برنز هم 20 امتیاز تعلق گرفته و رده بندی نهایی تیم های برتر مشخص خواهد شد. 

نکته مهم در این خصوص اینکه اگر پیش از این هر تکواندوکار با چند دور حضور در جدول مسابقات، حتی اگر به مدال هم نمی رسید، نقش موثری در کسب نتیجه تیمی ایفا می کرد. اما با تصمیم جدید که اگر در مسابقات جهانی منچستر اجرایی شود، بدون شک تکواندوکار تا زمانی که به مدال نرسیده، هیچ امتیازی کسب نکرده است. 

در چنین شرایطی باید اذعان داشت که کار تیم ملی با هدایت فربیرز عسگری در رقابتهای جهانی سخت و دشوار است. تکواندوکارانی که در ترکیب تیم ملی قرار می گیرند فقط باید برای کسب سکوی جهانی و نوع زرین آن تمرین کنند. 

رقابتهای انتخابی تیم ملی نیمه دیماه برگزار می شود و بلافاصله باید اردوهای تیم ملی تشکیل شده و فدراسیون با حمایت همه جانبه از برنامه های سرمربی و کادر فنی، مسیر کسب موفقیت در میدان جهانی منچستر را فراهم کند. 

آخرین تورنمنت سال 2018 همین چند روز قبل در «ووشی» چین برگزار شد و حاصل آن یک طلا و یک برنز برای تکواندو ایران بود. دو مدالی که به خوبی ترسیم کننده روند رو به رشد تیم ملی در چند ماه اخیر است. مردانی بعد از شکست و حذف در تورنمنت های مختلف، با حضور موثر در اردوهای تیم ملی، دو مدال برنز رقابتهای گرندپری را کسب کرد و در چین هم که طلا گرفت. آرمین هادی پور هم که مدالهای با ارزشی در همین مدت کسب کرده است. این نتیجه تائیدی بر عملکرد خوب کادر فنی و بخصوص علی محمد بسحاق بود. در میدانی که بر اساس شرایط خاص آن تکواندوکار باید سه و 5 راند مبارزه می کرد، هر دو تکواندوکار ایران راند به راند بهتر شده، قبراق و سرحال مبارزه کردند و همین توان بدنی بالا موفقیت آنها را در کسب مدال تضمین کرد.

مهمترین نکته ای که در ماه های اخیر بعنوان یک اصل مدنظر کادر فنی تیم ملی بوده و عسگری روی آن تاکید داشته، برقراری انضباط تیمی، ایجاد فضای رقابتی سالم، افزایش روحیه تیمی و خودباوری، رعایت اخلاق و صمیمیت بین تک تک ملی پوشان بوده است. همین عوامل جدیت در تمرینات از سوی ملی پوشان را به دنبال داشته که نتیجه کلی ارتقاء سطح فنی، روحی و روانی تیم ملی بوده است.

در پایان باید ذکر کنیم که رقابتهای قهرمانی جهان از هر جهت بخصوص کسب سهمیه المپیک 2020 برای تکواندو ایران اهمیت فوق العاده ای دارد. اهمیتی که بدون شک تیم مدیریتی فدراسیون باید آن را بیش از هر فرد دیگری درک کرده و همه امکانات خود را برای حمایت از تیم ملی و در راس آن برنامه های کادر فنی بسیج کند. موفقیت در این رقابتها دور از دسترس نخواهد بود، به شرط آنکه امکانات لازم برای برگزاری اردوهای تیم ملی  و شرایط اعزام به تورنمنت های بین المللی فراهم شود تا ملی پوشان تکواندو با طی کردن یک دوره آماده سازی مناسب در بهترین شرایط راهی رقابتهای جهانی شوند.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/52338/تغییرات-اساسی-برای-مسابقات-قهرمانی-جهان-کار-دشوار-عسگری-در-منچستر
بستن   چاپ