راه ترقی
مدیون توام
چهارشنبه 28 آذر 1397 - 2:01:36 PM
ایرنا
راه ترقی- نقش مادر، انسان پروری است که اگر دچار چالش شود، جامعه را به چالش می کشد، حفظ کیان خانواده و جامعه در گرو ارج نهادن به مقام شامخ مادر است.
بالندگی و توسعه یک ملت و از طرفی رکود و فروپاشی آن با کمیت و کیفیت نیروی انسانی آن ملت گره خورده است و کمیت و کیفیت نیروی انسانی بخشی از سرمایه ملی هر کشور محسوب می شود.
مادر و نقش مادری عامل عمده ای در بقای این سرمایه است، فرهنگ سازی اگر در قامت رسای مادر متجلی شود. انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر انجام می شود، چرا که پرنفوذترین پایگاه تعلیم و تربیت اجتماعی در دامان مادر است و سپس جامعه راه توسعه و ترقی خود را طی می کند و در این صورت می توان به آینده امیدوار بود که آن جامعه راه خود را یافته است و در پناه مامنی امن به تعالی خواهد رسید.
اگر چنانچه روزی جایگاه و منزلت و مقام مادر و دختران در جامعه دچار چالش شود، شاهد سقوط بسیاری از شاخص های انسانی و شاخص های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خواهیم بود و به طور قطع باید منتظر انحطاط آن جامعه بود.
رسانه ها امروز، تاثیرگذارترین عامل در توسعه جوامع هستند و نقش آنها بر کسی پوشیده نیست. در رقابت تنگاتنگ رسانه ها به خصوص با حضور فضای مجازی نقش رسانه پر رنگ تر شده است و می تواند با حضور به موقع و قدرنهادن بر جایگاه مادر به عنوان ستون خانواده محافط جایگاه هایی چون بنیاد خانواده باشد.

* مادر قلب خانواده است
غلامرضا محمدی، مدیر عامل بنیاد فرهنگی بین المللی مادر می گوید: میان هر قوم، ملت و نژادی با هر کیش و از ابتدای خلقت انسان، در تمام نقاط جهان و با هر آیینی، مادر جایگاهی والا و ارزشمندی داشته است. مادر به منزله قلب یک خانواده است که زندگی را در آن ساری و جاری می سازد.
او می افزاید: مادر نطفه را تبدیل به جنین می کند و جنین هم هستی و زندگی است، این ویژگی مادرانه است. بارزترین و والاترین نقش مادر عهده داری تربیت فرزندان است، بنابراین مادر بودن، یک ارزش به شمار می آید که به دلیل ویژگی های زیستی و روانی به عهده زنان نهاده شده است.
وی خاطرنشان می کند: نقش مادری فقط در وضع حمل، شیردادن و به ثمررساندن فرزندان خلاصه نمی شود، بلکه یک سلسله مسئولیت های اثرگذاری پرورشی و تربیتی بر عهده آنان نهاده شده که ثمره شکوفایی جامعه آن در رشد و بشری متبلور خواهد شد.

* تاسیس بنیاد «مادر»
محمدی می گوید: به منظور شناخت مقام والا و بی بدیل مادر و ارج‌ نهادن و قدرشناسی از او، سال 1393 بنیاد مادر با اهداف خاصی به صورت NGO تاسیس شد.
وی تصریح می کند: ماموریت بنیاد مادر، بازشناسی، قدرشناسی و نکوداشت مقام مادر، تفهیم و تبیین نقش مهم و سازنده مادران در جامعه و ارائه آموزش‌های مسئولیت پذیری مادران در قبال خانواده نسل جوان و جامعه، مسئولیت و حمایت جامعه در قبال مادران از لحاظ فرهنگی، خانوادگی، اجتماعی و حقوقی است.
مدیر عامل بنیاد مادر در مورد اهداف این بنیاد می گوید: آشنایی بیشتر جامعه به‌ ویژه نسل جوان با جایگاه و نقش والای مادر و ارتقا و بازآفرینی ارزش های قداست آمیز این شاهکار خلقت از جهات خانوادگی، اجتماعی و فرهنگی، تبیین و تاثیر نقش مادران در ساختن جامعه ای ایده آل و پررنگ تر کردن مسئولیت های جامعه به‌ ویژه فرزندان در قبال حقوق ارزشمند مادران از جمله اهداف راه اندزای این بنیاد است.
وی ادامه می دهد: آموزش مسئولیت‌های خطیر مادری به خانم‌های جوان در قبال فرزندان و رفتار متقابل آنان نسبت به مادران، ایجاد مراکز مشاوره برای مادران به منظور رفع تنگناهای آنان از نظر فرهنگی، اجتماعی، حقوقی، درمانی، معنوی، خانوادگی و فراهم کردن زمینه آموزش از مهد کودک تا سطوح دانشگاهی از دیگر اهداف این بنیاد محسوب می شود.
محمدی اضافه می کند: انتخاب مادران نمونه و برگزاری آیین نکوداشت در مهر، هر دوسال یکبار به منظور بزرگداشت، تجلیل و قدرشناسی از آنها نیز از اهداف دیگر این بنیاد است.
وی در مورد منشور بنیاد مادر نیز گفت: بنیاد مادر یک بنیاد فرهنگی بین‌المللی است که100درصد غیردولتی است و وابسته به هیچ ارگان، نهاد، حزب یا گروهی نیست و هرگونه فعالیت سیاسی در آن ممنوع است و همچنین هرگونه تبعیض از لحاظ زبان، رنگ، ملیت، قومیت، فرهنگ، عقیده و مذهب در بنیاد مادر ممنوع است.

* مادر شایسته ایران اسفند معرفی می شود
مدیرعامل بنیاد مادر می گوید: در جشنواره ای که اسفند امسال در شیراز برگزار می شود، مادر شایسته ایران معرفی خواهد شد و 34 مادر شامل 33 مادر از استان های کشور و یک مادر از مادران عشایر به این جشنواره راه خواهند یافت.
وی می افزاید: در ادامه این جشنواره، مادر شایسته در سطح آسیا را خواهیم داشت که دو مادر یکی از ایران و دیگری از کشورهای آسیایی به عنوان مادر شایسته معرفی می شوند.
مدیرعامل بنیاد مادر می گوید: مادری که در جشنواره آسیایی به عنوان مادر شایسته معرفی خواهد شد، نمونه یک مادر موفق ایرانی است و بنابراین از رسانه ها و کارشناسان می خواهیم که ما را در تعیین شاخص های انتخاب مادر شایسته ایرانی یاری کنند.
وی اعلام کرد: تلاش ما در جشنواره مادر شایسته ایرانی ترویج فرهنگ قدرشناسی از مادر و جایگاه وی در سطح ملی و بین المللی است.
محمدی تاکیدکرد: رسانه ها با سابقه ارزنده ای که دارند می توانند در خصوص ارتقای جایگاه مادر و معرفی آن به جامعه نقش تعیین کننده ای داشته باشند و ما را یاری کنند.
وی ادامه داد: با توجه به فعالیت فضای مجازی و همین طور اختلاف نظر و دیدگاه بین نسل ها، اعتقاد داریم که رسانه ها می توانند در انجام رسالت معنوی خود که همان ارتقای جایگاه مادر و نقش او در خانواده و جامعه است، ما را یاری دهند.
مدیرعامل بنیاد مادر با اشاره به اینکه این بنیاد وابسته به هیچ گروهی نیست و به طور مستقل کار می کند، گفت: منشور این بنیاد که از فرمایش رسول اکرم (ص) مبنی بر اینکه «بهشت زیر پای ماردان است» برگرفته است و همه مادران فارغ از رنگ، نژاد، قوم و مذهب در نظر گرفته شده اند. همه مادران دارای جایگاه ویژه هستند و برای نهادینه کردن این امر با دانشگاه ها، رسانه ها و کارشناسان همکاری می کنیم.
مدیر عامل بنیاد مادر می گوید: تاکنون بنیاد مادر در 75 کشور معرفی شده است و برای ارتقاء فعالیت های این بنیاد از منظر علمی با پنج دانشگاه تفاهمنامه منعقد کرده ایم.
به گفته محمدی، این بنیاد به منظور ارج نهادن به مادران ایرانی به برگزاری همایش های ملی جایگاه مادر اقدام کرده است. نخستین همایش در سال 95 در شیراز، سال بعد در تهران، امسال هم در مشهد و سال آینده در تهران در دانشگاه شهید بهشتی و سال 1399 در اصفهان و سال 1400در تبریز برگزار خواهد شد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/52460/مدیون-توام
بستن   چاپ