راه ترقی
شرط موافقت وزیر خارجه انگلیس برای شرکت در نشست ضد ایرانی ورشو
شنبه 6 بهمن 1397 - 9:46:52 AM
ایسنا
راه ترقی- جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا موافقت کرده است تا در نشست ضد ایرانی ورشو که با عنوان «اتحادی برای مقابله با تخطی ایران» مورد توجه قرار گرفته است، با شرط آنکه نشستی در حاشیه نشست ورشو به میزبانی وزارت امور خارجه آمریکا درباره بحران یمن برگزار شود، شرکت کند.

هانت نخستین نفر از وزرای ارشد اروپایی است که اعلام داشته است در نشست ورشو که در 13 فوریه برگزار خواهد شد، شرکت می‌کند. دیپلمات‌های اروپایی نسبت به شرکت در این نشست بی تمایل بوده‌اند چرا که بر این باورند این رویداد بخشی از تحریک ایالات متحده آمریکا برای کارشکنی در حمایت اروپا از توافق هسته‌ای سال 2015 است.

اروپا نگرانی‌های مشترکی با ایالات متحده آمریکا درباره بسیاری از جنبه‌های عملکرد ایران دارد، اما بر سر خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و تحریم‌های ثانویه‌ای که به دنبال آن بر تمامی شرکت‌هایی که به دنبال تجارت با ایران و یا خرید صادرات نفتی آن هستند اعمال شد، با دولت ترامپ اختلاف دارد. اتحادیه اروپا در نتیجه آن در حال ایجاد طرح‌هایی به تعویق افتاده و دارای اشکال به لحاظ فنی برای دور زدن تحریم‌های ایالات متحده آمریکاست.

واشنگتن از وزرای 70 کشور برای شرکت در این نشست ضد ایرانی دعوت کرده است. دیپلمات‌های ایالات متحده آمریکا در اثر رویارویی با عدم تمایل اروپا برای شرکت کردن در این رویداد دو روزه که به طور انحصاری ایران را مورد حمله قرار می‌داد، مجبور شدند دستور جلسه را به گونه‌ای که در بر گیرنده مسائل گسترده‌تری در خاورمیانه باشد تغییر دهند.

هانت پس از مذاکراتی با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا این هفته در واشنگتن، موافقت کرد تا در این نشست ضد ایرانی شرکت کند به شرط آن‌که بریتانیا، آمریکا، امارات متحده عربی و عربستان سعودی نشستی در حاشیه نشست ورشو درباره یمن داشته باشند. امارات متحده عربی و عربستان سعودی از حامیان اصلی دولت عبدربه منصور هادی هستند که در حال مبارزه با انقلاب حوثی‌هاست.

 مایک پمپئو، وزیر امورخارجه آمریکا به تازگی از قصد کشورش و لهستان برای برگزاری نشستی در ورشو برای بررسی وضعیت خاورمیانه خبر داد و گفت که تمرکز این نشست روی ایران قرار دارد. وی همچنین گفت که از کشورهای سراسر جهان دعوت خواهد شد تا در این رویداد حضور یابند.

این در حالی است که برخی از مقامات اروپایی اعلام کرده‌اند در این نشست شرکت نخواهند کرد یا نسبت به آن بی تمایل بوده‌اند.

فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست ورشوی لهستان شرکت نخواهد کرد؛ یک مقام ارشد اتحادیه اروپا مطرح کرده است که موگرینی مایل نیست مخالف با تعهداتش عمل کند.

فرانسه نیز اعلام کرده که هیچ‌کدام از دیپلمات‌های ارشدش را به این نشست نمی‌فرستد.

همچنین آلمان تا بدین لحظه برای شرکت در این نشست تصمیمی اتخاذ نکرده و روسیه نیز به تازگی تاکید کرده است که در این کنفرانس شرکت نخواهد کرد.

به نظر می‌رشد ایالات متحده آمریکا با در نظر گرفتن این مواضع مخالف اروپایی سعی در صحه گذاشتن بر اهداف ضد ایرانی این کنفرانس داشته است؛ چنانکه جاناتان کوهن، سفیر موقت آمریکا در سازمان ملل چندی پیش مدعی شد که این گردهمایی وزارتی با محوریت بحران‌های انسانی سوریه و یمن، توسعه موشکی، افراطی‌گری و امنیت سایبری، جلسه‌ای برای «توسعه بخشیدن به طرح کلی یک ساختار امنیتی قوی‌تر» در خاورمیانه است.

این سفیر آمریکایی همچنین در این باره گفت: باید به روشنی تصریح کرد که این کنفرانس وزارتی، محکمه‌ای برای طرح دعوی دوباره درباره استحقاق برجام نیست؛ با وجود اینکه ما نگرانی‌های خود را در مورد برجام روشن کرده‌ایم، حق دیگر کشورها را برای حمایت از آن محترم می‌شماریم.

کوهن در ادامه افزود: همچنین این کنفرانس محکمه‌ای برای پلید جلوه دادن ایران و یا حمله به آن نیست.

این توجیهات ضد و نقیض در حالی از سوی مقامات آمریکایی مطرح می‌شوند که ایران برای شرکت کردن در این کنفرانس دعوت نشده است.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/59139/شرط-موافقت-وزیر-خارجه-انگلیس-برای-شرکت-در-نشست-ضد-ایرانی-ورشو
بستن   چاپ