راه ترقی
قانون مدیریت خدمات کشوری دائمی شد
یکشنبه 26 اسفند 1397 - 11:53:04 AM
ایرنا
راه ترقی- نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز - یکشنبه - مجلس به بررسی لایحه دائمی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری پرداختند و کلیات این لایحه را با 109 رای موافق، 51 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
نمایندگان همچنین جزییات ماده واحده این لایحه را با 100 رای موافق، 58 رای مخالف و پنج رای ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.
با تصویب نمایندگان مجلس در ماده واحده این لایحه، قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب هشتم مهر 1386 با اصلاحات و الحاقات بعدی از تاریخ انقضای مدت اعتبار آزمایشی آن دائمی می شود.
 لایحه اصلاح و دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری که به پیشنهاد سازمان امور اداری واستخدامی کشور در جلسه 1396.10.17 هیات دولت به تصویب رسید در 16 بهمن سال گذشته در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.
این لایحه در کمیسیون های تخصصی مجلس بررسی شده و اکنون در دستور کار رسیدگی قرار گرفته است.
در مقدمه توجیهی این لایحه آمده است: نظر به آزمایشی بودن قانون مدیریت خدمات کشوری- مصوب 1386- و با توجه به تجربیات حاصل از اجرای این قانون به منظور رفع ایرادات و دائمی کردن قانون یادشده، این لایحه جهت طی تشریفات قانونی به مجلس تقدیم شده است.

** مخالفان و موافقان دائمی شدن قانون اجرای آزمایشی مدیریت خدمات کشوری
عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه در مخالفت با دائمی شدن قانون اجرای آزمایشی مدیریت خدمات کشوری گفت: دائمی کردن قانون آزمایشی پس از 11 سال دور از شأن مجلس است و نشان دهنده ناکارآمدی مجلس است که نمی‌تواند این قانون را اصلاح کند.
وی افزود: اگر ما معتقدیم که نظام اداری و خدمات کشوری ما فشل و کم اثر است و باید امضاهای طلایی و بی عدالتی را برداریم، باید این قانون را اصلاح کنیم و اگر اشکالات و ایراداتی باقی بماند، ما باید پاسخگو باشیم چرا که آن را دائمی کردیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: بهتر است این قانون به کمیسیون برگردد و اصلاحاتی در آن صورت گیرد و سپس مجدداً در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد.
در ادامه جلسه علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران در مخالفت با دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری گفت: این لایحه ناظر به سرنوشت شغلی، معیشتی و استخدامی حداقل 5 میلیون کارمند و خانواده‌های آنان است و لازم بوده که در آن اصلاحات اساسی صورت گیرد چرا که این قانون زمان قابل توجهی است که بدون تغییر مانده است.
وی افزود: اصلاحات در قانون مدیریت خدمات کشوری ضروری است چرا که هنوز این قانون تکمیل نشده و نواقصی دارد و در صورتی که این قانون اصلاح نشود، نمی‌توانیم قانون برنامه ششم توسعه را هم اجرا کنیم و به جای دائمی کردن بهتر است آن را به صورت کوتاه مدت تمدید کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: امروز بسیاری از کارمندان به نمایندگان مراجعه می‌کنند و خواستار دیده شدن حق و حقوق‌شان در این قانون هستند. به عنوان مثال در یک اتاق دو کارمند یا دو پرستار با شرایط کاری مشابه نشسته‌اند اما حقوق آنها متفاوت است. به طور کلی باید اصلاحات در این قانون انجام شود، اما ما با دائمی شدن آن قبل از انجام اصلاحات مخالف هستیم.
در ادامه عبدالله رضیان نماینده مردم قائم شهر هم در موافقت با لایحه دائمی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری گفت: در این قانون هم اصلاح و هم دائمی شدن پیش‌بینی شده است. قانون مدیریت خدمات کشور در سال 1386 تصویب شده و در نظام اداری نقش مهمی دارد.
وی یادآور شد: از سال 1386 تاکنون به صورت آزمایشی در حال اجرایی بوده و دائمی‌ شدن آن می‌تواند تمام خلأ‌های قانونی را از بین ببرد. دائمی و اصلاح شدن این قانون یک نیاز اساسی برای ساختار اداری کشور است.
در ادامه حسن سلیمانی نماینده مردم کنگاور در مجلس نیز از موافقان دائمی کردن این قانون آزمایشی بود.
وی گفت: اصل قانون درست است و عدم اجرای درست و به موقع آن منجر به بی عدالتی‌هایی شده است.
وی تاکید کرد: بر خلاف نظر برخی از همکاران، امکان پرداخت واحد به اشخاص در مشاغل مختلف وجود ندارد و این تفکر مبتنی بر واقعیت و عدالت نیست.
در ادامه محسن کوهکن لنجان در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق بعدی با دائمی شدن این لایحه گفت: بسیاری از قوانین آزمایشی به محض اینکه مهلت آزمایشی بودن آنها پایان می‌پذیرد با فوریت درخواست تمدید آن را می‌دهیم که درخواست تمدید قانون آزمایشی برای مجلس یک نقطه ضعف است.
وی تأکید کرد: بد قانونی بهتر از بی قانونی است و معتقدم دائمی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری تصویب شده و سپس اصلاحات مدنظر برای مجلس بازگو شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/61701/قانون-مدیریت-خدمات-کشوری-دائمی-شد
بستن   چاپ