راه ترقی
بازیابی بینایی در بیماران مبتلا به سکته مغزی
دوشنبه 5 فروردین 1398 - 12:53:48 PM
ایرنا
راه ترقی- سکته مغزی به دلیل وقفه‌ای کوچک در جریان خون مغز یا انسداد رگ‌ها بوجود می‌آید. در این حالت جریان اکسیژن و مواد غذایی به مغز محدود می شود و بخشی از بافت مغز آسیب می‌بیند. سکته قسمت‌های مختلف مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
قشر بصری، منطقه‌ای از مغز است که اطلاعات بینایی را پردازش می‌کند. زمانی که سکته این بخش از مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به دلیل فقدان خونِ دارای اکسیژن، نورون‌های این بخش آسیب می‌بینند و منجر به بروز اختلالات دید می‌شوند. در برخی بیماران اختلالات دید به‌صورت خود به خود بازیابی می‌شود و برخی دیگر به درجاتی از نابینایی مبتلا می‌شوند.
مطالعات جدید محققان دانشگاه روچستر در نیویورک نشان می‌دهد، آسیب به نورون‌های قشر بصری، باعث می‌شود عملکرد مجموعه‌ای از سلول‌های شبکیه به نام `سلول‌های گانگلیونی شبکیه` مختل شود. در این صورت احتمال بازیابی بینایی بسیار کم است.
بر اساس مطالعات جدید، با وجود سکته مغزی زمانی‌که مرکز پردازش بصری مغز سالم و فعال باقی مانده باشد، با استفاده از رویکردهای بالینی و با مهار انعطاف‌پذیری مغز می‌توان بینایی را بازیابی کرد. این مطالعه با بررسی بیماران و MRI مغزی نشان می‌دهد بقا و سلامت سلول‌های گانگلیونی شبکیه به شدت به فعالیت قشر بصری مغز وابسته است.
در ادامه آزمایش‌ها، مشخص شد حتی زمانی که فرد بر اثر سکته بینایی خود را از دست داده باشد، این احتمال وجود دارد که سلول‌های شبکیه کاملا سالم باشند.
محققان بر این باورند که این دستاورد منجر به رویکردها و روش‌های درمانی بهتری برای بازیابی بینایی بیماران مبتلا به سکته مغزی خواهد شد. محققان در این مطالعه بر روش‌های مبتنی بر انعطاف‌پذیری عصبی (neuroplasticity) برای بازیابی بینایی تمرکز دارند.
نتایج این مطالعه در نشریه Proceedings of the Royal Society B منتشر شده است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/62040/بازیابی-بینایی-در-بیماران-مبتلا-به-سکته-مغزی
بستن   چاپ