راه ترقی
اسبقیان: درباره نامزدی سرپرستان فدراسیون ها تصمیم گیری می شود
چهارشنبه 28 فروردین 1398 - 10:08:41 AM
ایرنا
راه ترقی- «سید محمد شروین اسبقیان» یکی از مدیران باسابقه ورزش که 2 دهه از عمر فعالیت های ورزشی خود را در زادگاهش اردبیل و در پست های مدیریتی گذارده است، سال 88 به تهران کوچ می کند و دهه سوم کاری خود را در وزارت ورزش و جوانان ادامه می دهد.
اسبقیان قبل از انقلاب و در سال 53 وارد عرصه ورزش قهرمانی شد. اما فعالیت ورزشی خود را از دوره نونهالی با فوتبال آغاز کرد و تا مرحله دروازبانی تیمش در اردبیل پیش رفت.
در سن 16 سالگی استعداد وی در دوومیدانی شناسایی می شود و در رقابت های قهرمانی غرب کشور در پرش ارتفاع مقام چهارمی را کسب کرد. کمی بعدتر بخت خود را در ماده دیگری از این رشته آزمود و قهرمان دو 100 و 200 متر در دهه 60 شد. مقطعی که استعدادیابی در ورزش کمرنگ بود.
اسبقیان که در مقطعی ریاست فدراسیون قایقرانی را برعهده داشت، درباره چالش نامزد شدن سرپرستان فدراسیون های ورزشی در مجامع انتخاباتی گفت: در قانون عنوان نشده که سرپرستان می توانند، نامزد شوند اما تلاش وزارت ورزش و جوانان این است که سرپرستان در مجامع انتخاباتی شرکت نکنند.
وی درباره محدود شدن سرپرستان فدراسیون ها و انتصاب چند باره برخی از این افراد گفت: این انتصاب به تشخیص مقام عالی وزارت ورزش و جوانان است و نیت خاصی نیست.
این مقام ورزشی درباره اینکه چرا وزارت ورزش هنوز عملکرد فدراسیون ها در بازی های آسیایی را اعلام نکرده است، اظهار داشت: این موضوع بررسی و نتیجه آن اطلاع رسانی می شود.
خبرنگاری با وی درباره اقدامات حوزه قهرمانی و انتقادهای مطرح شد،، گفت و گوی تفصیلی را انجام داده که ادامه آن در مورد حضور «حمید بنی تمیم» سرپرست فدراسیون کشتی در انتخابات و همچنین برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون های کشتی، وزنه برداری و والیبال مطالب مهمی را بیان کرد که در این بخش می خوانید.
 سوال: آقای اسبقیان با این فعالیت ورزشی از سنین نونهالی و علاقه شما به ورزش، تحصیلات شما چیست و نخستین پست مدیریتی شما چه بود؟
اسبقیان: دارای دکترای مدیریت با گرایش کسب و کار هستم و ریاست هیات دوومیدانی اردبیل جزو نخستین سمت های مدیریتی من بوده، البته مربیگری هم می کردم. زمانی که به عنوان مربی به اردوی تیم دوومیدانی جوانان دعوت شده بودم، «مجید کیهانی» قهرمان پرش ارتفاع و رئیس کنونی فدراسیون دوومیدانی عضو تیم بود.

 سوال: در دوره مربیگری چه تعداد قهرمان تربیت کردید؟
اسبقیان: بیش از دهها قهرمان در دو های سرعت و پرش در استان تربیت کردم و این موفقیت در آن مقطع باعث شد تا به عنوان مربی به اردوی تیم ملی دعوت شوم، زمانی که «علی کفاشیان» رئیس فدراسیون دوومیدانی بود. پس از آن هم مدیر مجموعه ورزشی تختی استان اردبیل و معاون ورزشی اداره کل استان شدم و سپس با حکم «سید مصطفی هاشمی طبا» ریاست وقت سازمان تربیت بدنی، نزدیک به 10سال مدیرکل ورزش استان اردبیل بودم.

 سوال: چه شد که از استان خوش آب و هوای اردبیل برای ادامه فعالیت به سئول کوچ کردید؟
اسبقیان: با پیشنهاد مسئولان وقت و تغییر دولت به تهران آمدم و در سال 88 مدیرکل ورزش استان تهران را برعهده گرفتم. پس از آن با حکم وزیر ورزش، مدیرکل استان آذربایجان شرقی شدم اما با نام نویسی در مجمع انتخاباتی فدراسیون قایقرانی، رئیس شدم.

 سوال: در چه سالی ریاست فدراسیون قایقرانی را برعهده گرفتید؟
اسبقیان: سال 91 که البته پس از یکسال بنا بر دلایلی استعفا دادم و این بار به تبریز رفتم مدیرکل شدم. تا اینکه در زمان «محمود گودرزی» وزیر سابق ورزش و جوانان به مدت یکسال سرپرست فدراسیون ژیمناستیک شدم و اکنون مدیریت دفتر مشترک امور فدراسیون ها را برعهده گرفتم.

 سوال: موضوع نام نویسی سرپرست فدراسیون ها در انتخابات از مدتی قبل با برخی انتقادها همراه بود تا جایی که مهرماه سال گذشته عنوان شد بنابر راهبرد وزارت ورزش و جوانان، سرپرستان به هیچ وجه نامزد ریاست فدراسیون نشود و در آذر همان سال دوباره اعلام شد که حضور سرپرستان فدراسیون در انتخابات منع قانونی ندارد. حال دلیل این چرخش راهبردی وزارت ورزش چیست؟
اسبقیان: در قانون عنوان نشده که سرپرستان نمی توانند نامزد انتخابات شوند. اما تلاش وزارت ورزش بر این است که سرپرستان در مجامع انتخاباتی شرکت نکنند.

 سوال: پس علت مخالفت با نام نویسی سرپرستان در مجامع انتخاباتی چیست؟
اسبقیان: مخالفتی در کار نیست اما برای اینکه شائبه ای در انتخابات ایجاد نشود، مصلحت این است سرپرستان شرکت نکنند.

 سوال: البته «افشین داوری» سرپرست فدراسیون والیبال در جایی عنوان کرد که اگر به حضور من علاقه مند باشند، شرکت می کنم و گویا قصد نام نویسی در انتخابات را دارد؟
اسبقیان: موضوع سرپرستی و اینکه سرپرستی بخواهد در انتخابات شرکت کند در حال بررسی است. امروز تصمیمات در حوزه ورزش عُقلایی است.

 سوال: پس تکلیف نام نویسی «حمید بنی تمیم» که سرپرست فدراسیون کشتی است و نامزد ریاست انتخابات شده، چیست؟
اسبقیان: در این باره تصمیم گیری می شود.

 سوال: چرا انتصاب سرپرستان محدود به چند نفر می شود. گویا برخی از کارمندان وزارت ورزش شغلشان سرپرستی است، نظیر «افشین داوری» یا «رمضانعلی دولو» که بارها سرپرست فدراسیون ها شدند؟
اسبقیان: این انتصاب به تشخیص مقام عالی وزارت ورزش بوده و نظر کلی بر این است افرادی که سرپرست می شوند در انتخابات شرکت نکنند تا شائبه ایجاد نشود. به همین دلیل وزارت ورزش یکی از مدیران خود را که با تجربه و آشنا با کار فدراسیون هاست به سرپرستی منصوب می کند و نیت خاصی نیست. من خودم هم تاکنون یکبار سرپرست فدراسیون شدم.

 سوال: با وجود استعلام نامزدهای وزنه برداری هنوز زمان انتخابات اعلام نشده است؟
اسبقیان: هنوز پاسخ احراز صلاحیت های نامزدها به وزارت ورزش و جوانان اعلام نشده است.

 سوال: عنوان شده است که شرایط مدیریتی «کوروش باقری» احراز شده است؟
اسبقیان: صلاحیت مدیریتی باقری در جسله تجدید نظر کمیسیون تطبیق تایید شده و می تواند در انتخابات شرکت کند.

 سوال: گویا انتخابات فدراسیون کشتی به زودی برگزار نمی شود در حالی که فدراسیون هایی نظیر کشتی، وزنه برداری و والیبال المپیکی هستند و نیاز به تعیین تکلیف دارند تا فعالیت خود را دنبال کنند. نظر شما در این زمینه چیست؟
اسبقیان: تاکید وزیر ورزش وجوانان هم این است تا هر چه سریعتر ثبات مدیریت های فدراسیون هایی مانند کشتی، وزنه برداری و والیبال برقرار شود که مجامع انتخاباتی فدراسیون کشتی و وزنه برداری طی 2 ماه آینده و شاید زودتر برگزار شود.

 سوال: اما فدراسیون والیبال، تنها فدراسیونی است که هنوز تاریخ نام نویسی نامزدهای آن اعلام نشده؟
اسبقیان: وضعیت این فدراسیون هم تا 6 ماه نخست سال جاری تعیین می شود. به نظر می رسد بعد از لیگ ملت های والیبال ثبت نام آغاز شود. البته برگزاری مقتدرانه این لیگ، برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است که پس از آن با اعلام معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای، زمان نام نویسی شروع خواهد شد.

 سوال: فکر نمی کنید کمی دیر است؟
اسبقیان: 6 ماه نهایت زمان است و شاید زودتر برگزار شود. البته معاون توسعه قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان به دلیل قانون منع بکارگیری بازنشسته ها و اتفاق هایی که در والیبال رخ داد، معتقد است، باید آرامش در فدراسیون برقرار شود که این اتفاق با حضور داوری ایجاد شد و تلاش بر این است در اولین فرصت نام نویسی انتخابات این فدراسیون آغاز شود.

 سوال: عنوان می شود که در واقع مدیریت اصلی فدراسیون والیبال برعهده خود داورزنی رئیس سابق فدراسیون والیبال و معاون فعلی وزیر ورزش و جوانان است؟
اسبقیان: صحت ندارد. مسئولیت داورزنی فراتر از والیبال است و وی به دلیل جایگاه جهانی خود در این رشته مسائل این فدراسیون را ویژه رصد می کند. طبیعی است، نمی تواند بی تفاوت از کنار آن بگذرد. اما در امور داخلی فدراسیون دخالت نمی کند.

 سوال: مراسم تجلیل از قهرمانان سال 97 چه زمانی برگزار می شود؟
اسبقیان: قرار شد در ستاد عالی بازی ها در این باره تصمیم گیری شود. اما به طور یقین برای ایجاد انگیزه قهرمانان در المپیک 2020 توکیو این آیین برگزار می شود.

 سوال: آیا پاداش قهرمانان بر اساس آیین نامه قبلی برپایه سکه خواهد بود؟
اسبقیان: بدیهی است پرداخت پاداش بر اساس آئین نامه تجلیل از قهرمانان خواهد بود.

 سوال: قرار بود 29 نفر از مدال آوران بازی های آسیایی 2018 جاکارتا که مشمول قانون معاف از سربازی شده اند، برای آنها کارت معافیت صادر شود؟ اما هنوز خبری نیست؟
اسبقیان: سال گذشته بلافاصله پس از موافقت فرمانده کل قوا با معافیت مدال آوران جهانی و آسیایی از سربازی، با فدراسیون ها مکاتبه و اسامی به ستاد کل نیرو‌های مسلح ارسال شد و در مرحله صدور قرار دارد.

 سوال: آیا وزارت ورزش و جوانان و ستاد عالی بازی ها تصمیم ندارد، عملکرد فدراسیون ها در بازی های آسیایی 2018 اندونزی را اطلاع رسانی کند؟
اسبقیان: وزارت ورزش و جوانان عملکرد فدراسیون ها را بررسی کرده و نتیجه آن نیز اطلاع رسانی می شود و بدون تردید عملکرد آنها زیر ذره بین خواهد بود.

 سوال: وزارت ورزش بیش از یک سال گذشته اعلام کرده که با توجه به تغییر اساسنامه فدراسیون های ورزشی و ابلاغ آن در سه ماه آینده ترکیب اعضای فدراسیون ها تغییر خواهد کرد و انتخابات به صورت دموکراتیک تری برگزاری می شود؟ اما هنوز خبری از تصویب اساسنامه فدراسیون ها نیست؟
اسبقیان: هم وزیر و هم معاون وزیر پیگیر تصویب آن در دولت هستند. اکنون در کمیسیون اجتماعی دولت در دست بررسی است و به نظر می رسد در نهایت طی 6 ماه آینده تصویب شود.

 سوال: طی سال 97 چه تعداد مجامع انتخاباتی برگزار شد و در سال جاری دوره چهارساله چه فدراسیون های به پایان می رسد؟
اسبقیان: در سال گذشته 17 مجمع انتخاباتی برگزار شد و در سال جاری 15 مجمع انتخاباتی برگزار می شود که از این تعداد دوره های چهار ساله فدراسیون های بیماران خاص 25 فروردین پایان یافت. همچنین فدراسیون وزنه برداری دوم اردیبهشت، ورزش های رزمی 16 اردیبهشت، دوومیدانی 15 شهریور، پزشکی ورزشی 6 آبان، تنیس روی میز 16 آبان، موتورسواری سوم بهمن، ورزش های دانشگاهی 17 بهمن و شطرنج 24 اسفند امسال پایان می یابد.

 سوال: سال 98 چه سالی برای ورزش ایران خواهد بود؟
اسبقیان: مهمترین اتفاق کسب سهمیه المپیک توکیو است و رئیسان فدراسیون ها باید هوشمندانه عمل کنند تا فرصت سوزی نشود. در شورای مدیران هم تصمیم گیری شد، منهای ستاد عالی بازی ها، جلسات تخصصی با فدراسیون هایی که شانس کسب مدال را دارند به صورت تک به تک و با جزئیات کامل برگزار کنیم که از اردیبهشت جاری آغاز می شود و این جلسات در کسب سهمیه ها تاثیر گذار است.

 سوال: شانس کسب سهمیه در بین زنان را چگونه پیش بینی می کنید؟
اسبقیان: رویکرد «مسعود سلطانی فر» وزیر ورزش و جوانان در حوزه زنان به لحاظ مدیریتی و توجه به حوزه ورزش زنان قابل مقایسه با گذشته نیست.

 سوال: و سخن آخر...
اسبقیان: امروز شاهد هستیم وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، مکمل یکدیگر هستند که اقدامی بسیار ارزشمند است. به طور صریح اعلام می کنم کوچکترین تناقضی بین این دو نهاد ورزشی وجود ندارد.
از طرفی رفتار اخلاقی و حمایتی و ادبیات «سید رضا صالحی امیری» وحدت و صمیمیت بین مدیران 2 نهاد را برقرار کرد که این در ادوار گذشته کم سابقه بوده است.
همچنین از رسانه می خواهیم به آرامش در ورزش کمک کنند و مسائل پیش پا افتاده را بزرگ نمایی نکنند تا شاهد موفقیت در حوزه ورزش باشیم.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/63679/اسبقیان--درباره-نامزدی-سرپرستان-فدراسیون-ها-تصمیم-گیری-می-شود
بستن   چاپ