راه ترقی
فرهنگ سازی برای افزایش آمار ورزشکاران کافی نیست
یکشنبه 8 اردیبهشت 1398 - 8:32:41 AM
ایسنا

راه ترقی- رحمان سوری درباره فرهنگ سازی ورزش در بین افراد جامعه گفت: فعالیت ورزشی ضریب امید به زندگی را در جامعه افزایش می‌دهد و باعث ایجاد فاصله با بیماری‌ها می‌شود و در فعالیت روزانه و شادابی بسیار مؤثر است. به طور کلی ایجاد فرهنگ ورزش کردن در جامعه نیازمند دسترسی قابل قبول به امکانات، درآمد ماهیانه افراد، تعداد افراد در خانواده و … است و برای فرهنگ سازی باید به تمامی این مسائل به دقت توجه شود.

او افزود: با توجه به تحقیقاتی که در تهران انجام داده ام برخورد افراد با ورزش کردن متفاوت است به عنوان مثال افرادی که سابقه‌ی فعالیت ورزشی داشته‌اند اگر از آنها در خصوص اینکه چرا ورزش نمی‌کنی سوال شود دلیل کمبود امکانات را مطرح می‌کنند ولی از افرادی که هیچ گونه فعالیت و تحرک بدنی ندارند همین سوال‌ها صورت گیرد کمبود وقت را دلیل اصلی نداشتن فعالیت بدنی خود می‌دانند. بنابراین، این فرهنگ سازی برای افراد مختلف جامعه متفاوت است و باید به این نکته توجه کرد.

او ادامه داد: باید نیروهای متخصص در دسترس باشند تا بتوانند مشاوره‌هایی در خصوص ورزش به افراد جامعه دهند و می‌توان جلسات پرسش و پاسخ ایجاد کرد که سطح اطلاعات افراد جامعه را بالا ببریم و حتی می‌توان کلیپ‌های این جلسات را در دسترس افراد قرارداد.

سوری در خصوص کم کاری نیروی‌های سازمان یافته برای فرهنگ سازی ورزش گفت: متأسفانه نیروهایی که باید ورزش کشور را توسعه دهند به طور تخصصی سازمان یافته نیستند و شاهد موازی کاری‌هایی در بین نهادهای مختلف هستیم به عنوان مثال بخشی از ورزش همگانی در اختیار شهرداری‌ها هستند و از طرف دیگر وزارت ورزش هم جداگانه برنامه‌های ورزش همگانی خود را دارد که اگر این موازی کاری‌ها از بین برود می‌توانیم سخت افزارهای ورزش را ارتقا دهیم که این خود به خود باعث فرهنگ سازی در ورزش می‌شود.

این استاد دانشگاه افزود: رسانه‌ها بسیار می‌توانند در فرهنگ سازی مؤثر باشند به عنوان مثال صدا و سیما می‌توانند افراد موفق در ورزش همگانی را نشان دهند که مردم را به ورزش ترغیب کند و یا اطلاعات افراد جامعه را در خصوص ورزش کردن بالا ببرند.

او درباره اهمیت آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش به عنوان تنها نهاد رسمی آموزشی در اولین سال‌های تحصیل نقش خیلی بارزی را دارد زیرا می‌تواند افق‌های ورزش کردن را در ذهن کودکان را ایجاد کنند و آن را نهادینه کند. همچنین نسخه‌ی واحدی برای فرهنگ سازی در تمام استان‌ها نیست زیرا سرانه‌ی ورزشی در استان‌ها و شهرهای مختلف، متفاوت است. در خود تهران هم می‌توان این تفاوت فرهنگی را مشاهده کرد که واکنش مردم نسبت به ورزش کردن در نقاط مختلف متفاوت است و باید فرهنگ سازی را منطقه‌ای انجام داد.

سوری درباره عادت بد غلط غذا خوردن تاکید کرد: غذا خوردن لذتی است و نباید آن را در دید مردم تغییر داد ولی برای تغییر فرهنگ آن باید در خانواده‌ها تلاش کرد و در این خصوص مادران خیلی تأثیر گذار هستند و آموزش پرورش هم می‌تواند در این امر یاری رسان باشد و باید در سطح کلان و در سطح کل کشور این امر را مدیریت و کنترل کنیم.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/64177/فرهنگ-سازی-برای-افزایش-آمار-ورزشکاران-کافی-نیست
بستن   چاپ