راه ترقی
سایه سنگین جنسیت زدگی بر ورزش بانوان
چهارشنبه 25 اردیبهشت 1398 - 10:09:29 AM
ایرنا
راه ترقی- حضور بانوان در میادین ورزشی و مسابقات جهانی رو به توسعه نهاده و زنان ورزشکار بسیاری پا بر سکوی قهرمانی نهاده اند؛ حضوری که می تواند با استفاده از برنامه های حمایتی و پخش این مسابقات در رسانه ها، دامن گستر و الگویی برای سایر دختران سرزمین ایران شود.
حضوری که برای بانوان به عنوان نیمی از پیکره جامعه ضرورتی انکارناپذیر و حیاتی در تامین سلامت و بهداشت جسم و روان است که منجر به پیشگیری از انواع انحرافات اجتماعی، کاهش هزینه های درمانی و افزایش تولید و بهره وری می شود.
اما با مروری بر اخبار ورزشی روزنامه ها، رسانه ها و نشریه ها در می یابیم که جایگاه زنان ورزشی در چهارگوشه ای کوچک از رسانه قرار دارد و همین امر سبب شده خانواده ها کمتر به ورزش دختران و زنان توجه کنند و نمودار سرانه ورزش بانوان، خطی راکد را نشان دهد.
در حالی که انتشار اخبار پشتکار ورزشی و پخش مسابقات نیمه دیگر جمعیت کشور در رسانه علاوه بر جذب اسپانسر مالی و برطرف شدن مشکلات مالی تیم های ورزشی بانوان، مشوقی برای سایر زنان کشور است تا امیدوارانه خود را در عرصه های رقابت، پیروز و موفق ببینند.
موضوعی که گلاره ناظمی داور بین المللی فوتسال و از زنان پیشکسوت در عرصه ورزش فوتبال بانوان در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان ایرنا به آن اشاره کرد و گفت: ورزش بانوان به دلیل نگاه های جنسیت زدگی، اسپانسر ندارد.

*فرهنگ ورزش بانوان از رسانه به جامعه کشیده می شود
ناظمی در ادامه این گفت و گو، با اشاره به این که دختران و بانوان بسیاری به سمت ورزش سوق پیدا کرده اند و این اتفاق هایی که در کسب مدال آوری افتاده خوشایند است، گفت: افزایش پوشش های خبری و برجسته سازی اتفاق های خوبی که در فوتبال، فوتسال و سایر رشته های ورزشی افتاده است علاوه بر اشاعه دهنده فرهنگ ورزش بانوان در میان تمامی اقشار جامعه، مشوقی برای حضور گسترده تر زنان در این عرصه خواهد بود.
وی یادآور شد: پیش از این رسانه ها خیلی توجه نمی کردند و حتی نامی از زن ورزشکار شنیده نمی شد و کسی نمی دانست خانم گل هم وجود دارد. اکنون وضعیت بهتری را شاهد هستیم که به فرهنگ سازی کمک شایانی کرده و پرده های این تصور که ورزشی همانند فوتبال مردانه است را کنار زده اما هنوز تا رسیدن به استانداردهای بین المللی راه بسیار است.

*اسپانسرها، ورزش بانوان را دریابند
ناظمی با گلایه از این که برخی رسانه ها برای جذب مخاطب، خبرهای زرد و ناامیدکننده و تیترهای جنجالی در مورد ورزش بانوان می زنند یادآور شد: اسپانسرها با شنیدن خبرهای زرد و سیاه نمایی برخی و نگاه های جنسیت زده دیگری، تمایلی به حمایت مالی از ورزش بانوان ندارند و ترجیح می دهند به جای سرمایه گذاری در حوزه ورزش بانوان به سوی حمایت ورزش مردان حتی با سود حداقلی بروند.
این داور بین المللی فوتسال و پیشکسوت در عرصه فوتبال، تاکید کرد: ورزش بانوان خیلی آسیب پذیر است و نیاز به حمایت جدی دارد.
وی، ضمن اشاره به این که در مواردی زنان بدون دریافت پول و صرفا از روی علاقه بازی می کنند از تیم های برجسته ورزشی خواست تا به این فرهنگ سازی کمک کنند و به بانوان بها بدهند.

*قوانین دست و پا گیر مانع ازدواج زنان ورزشکار است
ازدواج از مواردی است که در تمامی نهادها و سازمان ها مورد توجه قرار دارد، در عرصه ورزش هم از نیازمندی های عاطفی زنان به شمار می رود اما متاسفانه وجود قوانینی دست و پاگیر حتی در زمینه مجوز خروج از کشور، آن را به اولویت دوم زنان ورزشکار تبدیل کرده است.
ناظمی ضمن یادآوری این موضوع گفت: هنگامی که بانوی ورزشکار حرفه ای می خواهد نتیجه کار خود را در اعزام ببیند و با چالش عدم مجوز خروج توسط همسر روبه روست، الگویی برای دیگری می شود تا ازدواج را در اولویت های بعدی زندگی قرار دهد.
وی افزود: یکی از خواسته های اصلی زنان ورزشکار تغییر این روند و تصویب قانون یا ماده ای است که دست اندازهای ورزشی را کم کند. چرا که همواره نگرانند که این قوانین بعدها برایشان مشکل ساز شود و جلوی فعالیت آنان را بگیرد برای همین ترجیح می دهند نخست به هدف ورزشی خود برسند سپس به مقوله ازدواج فکر کنند.
ناظمی در بخشی دیگر از این گفت و گو، تماشای بازی های ورزشی از جمله فوتبال را راهکاری برای رفع چالش ها و موانع پیش روی ورزش بانوان عنوان کرد و گفت: متاسفانه در مواردی که پدر، همسر یا برادر بخواهد ماحصل کار و تمرین همسر، دختر یا خواهر خود را ببیند نمی تواند. در حالی که قطعا تماشای بازی کمک شایانی به رشد ورزش بانوان می کند. امیدواریم این بستر و شرایط فراهم شود تا همانطور خانم ها بتوانند به استودیو بروند، خانواده ها هم بتوانند در استودیوم به تماشا بنشینند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/64946/سایه-سنگین-جنسیت-زدگی-بر-ورزش-بانوان
بستن   چاپ