راه ترقی
همه چیز درباره دومین ماده مخدر پر مصرف کشور؛ از سرخی چشمها تا از دست رفتن حافظه!
شنبه 25 خرداد 1398 - 3:31:48 PM
آریا
راه ترقی- گل ماده مخدری که اثرات زیانباری دارد و متاسفانه شیوع مصرف آن در کشور رو به افزایش بوده و نگرانی های زیادی ایجاد کرده است.تحقیقات نشان داده اند افراد کمی وجود دارند که به دنبال ترک این ماده مخدر هستند، اما در سال‌های اخیر روند درخواست درمان برای این ماده مخدر به شدت افزایش پیدا کرده است.

گل یک مخدر جدید نیست، در واقع همان «ماری جوانا» است که فروشندگان مواد برای سود بیشتر، برای آن اسم جدید و وسوسه کننده‌ای انتخاب کرده اند تا جوان‌ها را به سمت این ماده بکشانند. سودجویان فکر می‌کنند اگر به جای «ماری جوانا» از کلماتی مانند «گل» استفاده کنند تمایل مصرف کنندگان برای دنبال کردن این ماده بیشتر می‌شود که متاسفانه در واقعیت هم همینطور است.

گل دومین ماده مخدر پر مصرف در کشور و استان تهران
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران گفته که ماده مخدر گل در بین مواد مخدر دومین ماده مصرفی در سطح کشور و استان تهران است.
گل دومین ماده مخدر پر مصرف در استان تهرانمحمد علی اسدی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با افزایش مصرف ماده مخدر گل در تهران اظهار کرد: افزایش یا کاهش مصرف هر نوع ماده مخدر بستگی به بازاریابی قاچاقچیان مواد مخدر دارد .
اسدی بیان کرد:ماده مخدر گل به واسطه تبلیغات کاذبی که قاچاقچیان مواد مخدر آن را به عنوان یک ماده سبک و عدم اعتیاد آور معرفی می کنند مورد استقبال برخی از افراد قرار گرفته است که از عواقب تخریبی آن بی اطلاع هستند.تاثیر ماده مخدر گل بر مغز 5 برابر سایر مشتقات کانابیست مانند هشیش ،چرس و ماری جوانا است اما به دلیل تبلیغات کاذب افراد و جوانان از آن بی اطلاع هستند .
«گل»؛ عمده مخدر مصرفی دانش‌آموزان


شایع ترین سن مصرف مواد مخدر در کشور
وی  درباره سن مصرف مواد مخدر در کشور می گوید:شایع ترین سن مصرف مواد مخدر در کشور بین 25 تا 45 سال است.کاهش سن شروع مصرف مواد مخدر به این دلیل است که به طور مثال برخی از نوجوانان فکر می کنند ماده مخدری مانند گل یا حشیش، اعتیادآور نیست و این یک باور غلط است. زیرا افراد بر همین اساس از این مواد محرک استفاده می کنند و بعد از مدتی مصرف، به آن معتاد می شوند.
به گفته دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران در حال حاضر بیشترین مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور آقایان هستند که در سایر کشورهای جهان نیز به همین شکل است.
از سوی دیگر اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز با اشاره به اینکه آمارها، آزمون ها و پژوهش ها نشان داده که تمایل افراد به مصرف مواد مخدر جدید مانند گل دو علت دارد؛ می گوید:یکی اینکه افراد تصور می کنند این مواد بی ضرر است و علت دوم کنجکاوی و اصرار همسالان و دوستان است.
گل یا همان ماری جوانا  یکی از خطرناک‌ترین مخدر‌هایی است که این روز‌ها در دست جوان‌ها می‌چرخد. مخدری که ضربان قلب را بالا می‌برد، احساس بی‌قراری می‌دهد، باعث توهم می‌شود و....
براساس یک «شیوع شناسی» تعداد معتادان کشور به 2 میلیون و 808 هزار مصرف کننده مستمر مواد مخدر در کشور رسیده است؛ این درحالیست که ماری جوآنا و مشتقات آن شامل گل، گرس، علف با 11.9 درصد، پس از تریاک دومین مواد مخدر مصرفی در میان مصرف کنندگان مستمر مواد مخدر در کشور اعلام شده است.


علائم و عوارض مصرف گل
برخی از شایع‌ترین عوارض ماده مخدر گل عبارتست از:

حرص و ولع مصرف
کاهش اشتها
مشکلات خواب
از دست دادن وزن
پرخاشگری و عصبانیت
تحریک پذیری
بی قراری
کابوس‌های شبانه


علائم و عوارض مصرف گل در جوانان
- توهم ذهنی
- تغییر در درک رنگ و صدا
- افزایش اشتها
- سرخی چشمها
- گیجی و بی‌توجهی به اطراف
- تند شدن ضربان قلب و افزایش اضطراب
- احساس تشنگی، خشک شدن و کف کردن بزاق دهان
- آسیب حافظهٔ بلند مدت و حافظهٔ کوتاه مدت


البته آنچه در بالا قید شده است شامل عوارض کوتاه مدت مصرف این ماده مخدر است مصرف بلند مدت این ماده مخدر گل عوارض دیگری نیز به همراه دارد که به آن‌ها اشاره می‌کنیم.
از دست رفتن حافظه
اختلالات یادگیری
نوسانات اخلاقی
کاهش میل جنسی

علائم و عوارض مصرف گل در جوانان
تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور
از طرفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران درباره تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور می گوید:چند منبع در زمینه آمار تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور وجود دارد. ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان سازمان اصلی و متولی مبارزه با مواد مخدر اعلام کرده است که حدود 2 میلیون و 400 هزار نفر وابسته به مواد مخدر یا مصرف کننده مداوم داریم.

آژیر خطر اجتماعی درباره مصرف مواد در نوجوانان
اوایل اسفند 97 بود که حمید صرامی سرپرست معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز شیوع مصرف مواد در نوجوانان را آژیر خطر اجتماعی عنوان کرد و  گفت:میانگین سن شروع به مصرف مواد در نوجوانان 15 سال است. همچنین میانگین سن شروع مصرف سیگار و قلیان به عنوان مواد دروازه‌ای اعتیاد در نوجوانان، 14 سال است.البته در میان دختران میانگین سن شروع به مصرف سیگار و قلیان به 16 سال می رسد؛ بنابراین مداخلات پیشگیرانه باید نسبت به پسران جدی تر پیگیری شود.

«گل»؛ عمده مخدر مصرفی دانش‌آموزان
اما دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در این رابطه ضمن تاکید بر لزوم آگاه سازی جوانان اعلام کرده که نوع مواد مصرفی شایع در میان دانش آموزان، "گل" است که آگاه سازی درباره آن بهتر شده است.قبلا می‌گفتند منشاء گیاهی دارد و ضرر ندارد، در حالی که قدرت توهم زایی آن بیشتر است، اما اکنون روند با آگاه سازی متوقف شده است.
 اسکندر مومنی درباره پاکسازی تا شعاع چندصد متری مدارس نیز گفت:مراقبت در اطراف مدارس از اولویت های دستگاه‌های مقابله ای است. اقدامات در شعاع چندصدمتری مدارس انجام و تقویت و تشدید شده است، به گونه‌ای که کشفیات در اطراف مدارس در دو ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 154 درصد رشد داشته است.مومنی همچنین درباره ورود مفاهیم پیشگیرانه اعتیاد به محتوای درسی گفت: تفاهم همه جانبه با آموزش و پرورش در حوزه پیشگیری داریم که این مورد نیز در این تفاهم نامه مورد توجه است.

درمان افراد معتاد به مخدر" گل"
بسیاری از جوانان واقعا نمی‌دانند که این مواد، مخدر است و نباید آن‌ها را استفاده کرد. یکی از دلایل مصرف بی رویه این ماده، ناآگاهی است. جوان‌های ما شنیده اند که ماری جوانا در کشور‌های دیگر مجاز است و حتی به عنوان دارو استفاده می‌شود، به همین دلیل با خودشان می‌گویند ما هم استفاده کنیم. حتی فکر می‌کنند وقتی کسی به آن‌ها هشدار می‌دهد، هشدارش کاملا اشتباه است و فقط قصد ترساندنشان را دارد.
درمان افراد معتاد به این ماده فقط زمانی صورت می‌گیرد که تحت نظر روانپزشک متبحر باشند، چون این ماده مستقیما روی مغز تاثیر می‌گذارد، برای ترک چنین موادی بهتر است فرد در کنار رفتن به کمپ، حتما از خدمات پزشکی و روانپزشکی هم کمک بگیرد.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/68429/همه-چیز-درباره-دومین-ماده-مخدر-پر-مصرف-کشور؛-از-سرخی-چشمها-تا-از-دست-رفتن-حافظه!
بستن   چاپ