راه ترقی
بحث «مدیران دوتابعیتی» باز هم داغ شد؛ واکنش ها به فهرست دوتابعیتی ها
شنبه 5 مرداد 1398 - 2:32:44 PM
آریا
راه ترقی- بحث «مدیران دوتابعیتی» مدت‌هاست که از موضوعات مورد مجادله در فضای سیاسی ایران است. زیرا هر از چندگاهی جنجالی با این عنوان به پا می‌شود. در تعریف عام،‌ تابعیت مضاعف وضعیت شخصی است که همزمان تابعیت دو یا چند کشور را دارد.
اما موضوع از زمانی داغ تر شد که کریمی قدوسی در مجلس آن را مطرح کرد. رحیمی نماینده تایباد با طرح این موضوع که کریمی قدوسی اصلیتی افغانی دارد شایستگی او را برای نمایندگی مجلس زیر سوال برد. اما کریمی قدوسی در روزهای گذشته هم توضیحاتی در مورد اصالتش ارائه کرد و هم در یک حرکت رو به جلو دوباره با ارائه فهرستی که به گفته او سیاهه‌ای از مدیران دوتابعیتی بود، توپ را به زمین مخالف و دولت انداخت. کریمی قدوسی درباره اصالت خود می‌گوید:« مادر ما اصالتاً اهل یزد هستند، پدر بنده اهل تربت حیدریه بودند و 100 سال پیش زلزله‌ای که در تربت اتفاق می‌افتد به مشهد می‌آیند و ساکن می‌شوند. پدر بزرگ من تاجری در مشهد و مادر بزرگ ما هم اصالتاً یزدی بودند. پدر بنده دو برادر به نام حسن و حسین داشت، یکی از آن برادران به نام حسن به هرات افغانستان رفته و آنجا کاسبی می‌کند و در همان‌جا ازدواج کرد و از دنیا رفت. زندگی من را بخاطر مواضعم علیه فساد، فتنه و نفوذ زیر و رو کردند اما در نهایت تنها چیزی که پیدا کردند، مدارک اقامت فرزندان عموی ما بود. برخی دیگر از اقوام من هستند که از ایران رفته‌اند و تابعیت فرانسه یا یونان را دارند. آیا این دلیلی می‌شود که بگویند کریمی قدوسی فرانسوی یا یونانی است؟»
در همین ارتباط سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «در اینکه کریمی قدوسی ایرانی است و شناسنامه ایرانی و تابعیت ایرانی دارد، تردیدی وجود ندارد.» نقوی حسینی در خصوص اظهارنظرها درباره نداشتن تابعیت ایرانی کریمی قدوسی گفت: «در ایرانی بودن آقای کریمی قدوسی بحثی نیست اما در اینکه ایرانی الاصل باشند بحث وجود دارد. اگر کاندیدای ریاست جمهوری شوند حتما رد می شوند اما ایشان تابعیت ایرانی و شناسنامه ایران را دارند.»

اما موضوع به همین جا ختم نشد و کریمی قدوسی در اقدامی در مجلس به توزیع لیستی مشغول شد که به گفته او شامل مدیران دوتابعیتی می‌شد. در این لیست در مقابل نام بسیاری از افراد نوشته شده بود «بر اساس شواهد و قرائن احتمال داشتن تابعیت مضاعف یا اقامت وجود دارد، لازم است تحقیقات لازم صورت گیرد».

کریمی‌قدوسی لیست منتشر می‌کند
لازم به ذکر است؛ در گزارش صفحه 3 شماره 1206 روزنامه همدلی در تاریخ اول مردادماه جاری از «جواد کریمی‌قدوسی» به دلیل اینکه از سوی یک نماینده اصلاح‌طلب به او توهین قومیتی شده بود، دلجویی کردیم؛ اما در همان گزارش آوردیم که از برخی اقدامات کریمی‌قدوسی ناخرسندیم و به همین دلیل حضور او را در سپهر سیاسی مفید نمی‌دانیم. کریمی‌قدوسی با جار و جنجال‌های گاه و بی‌گاهش و انتشار اخباری علیه دولت (که به اصلاح‌طلبان منتسب شده است) که تقریباً در تمامی مواقع با تکذیب نهادهای مسئول همراه است، فضای سیاسی کشور را ملتهب و حتی فضای بی‌اعتمادی نسبت به عملکرد دولت را به جامعه القا می‌کند. او در آخرین دستپخت خود اقدام به انتشار لیستی کرده که در آن و به زعم خود، نام مدیران و مسئولان دولتی دارای تابعیت مضاعف افشا شده است.
در لیست ادعایی کریمی‌قدوسی که با عنوان «گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از افراد دارای تابعیت مضاعف، گرین کارت یا اقامت» نشر یافته است، 46نفر با توضیح «بر اساس شواهد و قرائن احتمال داشتن تابعیت مضاعف یا اقامت وجود دارد، لازم است تحقیقات لازم صورت بگیرد» معرفی شده‌اند که نام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان هم در آن دیده می‌شود. حال سوال اینجاست که اگر کمیته تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی نسبت به قطعیت داشتن تابعیت مضاعف این افراد به نتیجه نرسیده است، با چه دلیل و مدرکی از سوی کریمی‌قدوسی به عنوان مدیران دوتابعیتی معرفی شده‌اند؟ آیا گنجانده شدن نام حسن روحانی در این لیست که در آن واژه «احتمال» قید شده است، فعالیتی سیاسی از سوی یکی از پیش‌قراولان اصول‌گرایی برای مخدوش ساختن چهره رئیس جمهوری که حمایت اصلاح‌طلبان را دارد، نیست؟
لیست 25نفره دیگری هم با عنوان «افرادی که خود یا خانواده آنها بر اساس مدارک موجود قریب به یقین دارای تابعیت، اقامت یا گرین کارت سایر کشورها هستند» منتشر شده که به زعم کریمی‌قدوسی، اثبات‌کننده تابعیت مضاعف آنهاست. جالب اینکه در بخش توضیحات این لیست هم «مدارک موجود» یا «بر اساس شواهد اطلاعاتی» و نیز «خریداری منزل مسکونی در انگلیس» و... به عنوان سند مدعا آمده است.

به دنبال تخریب دولت هستند
وزیر بهداشت نیز در حاشیه جلسه هیأت دولت گفت: «اینها تخریب من و سایر اعضای دولت است». همزمان حسین‌علی امیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری لیستی که درباره دوتابعیتی‌ها منتشر شده براساس شک و تردید بوده و من آن را تکذیب می‌کنم. محمدرضا تابش نماینده مجلس و نایب‌رئیس فراکسیون امید گفت که فهرست منتشر شده دو تابعیتی‌ها از سوی یکی از نمایندگان مورد تأیید وزارت اطلاعات نیست.
اگرچه دولت این فهرست را تکذیب می‌کند و منتشرکنندگان لزومی برای انتشار اسناد خود و حتی ارائه اسامی مرتبط با موضوع در این فهرست نمی‌دیده‌اند، باید پذیرفت که «دوتابعیتی» یکی از اسامی رمز حمله به دولت است و تا اطلاع ثانوی از آن برای فشار به روحانی و کابینه‌اش استفاده خواهد شد.

نمی‌دانیم منتشرکنندگان لیست از کجا آمده‌اند
اما رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور از انتشار لیست دوتابعیتی‌ها استقبال کرد.
محمود واعظی در حاشیه جلسه هیأت دولت گفت:«افرادی این حرف‌ها را مطرح می‌کنند که ما نمی‌دانیم ریشه خودشان چیست و از کجا آمده‌اند.»

پاسخ سپاه به مجلس درباره دوتابعیتی ها
سپاه پاسداران در نامه ای کتبی به مجلس شورای اسلامی اعلام کرد مستند دوتابعیتی ها که در صحن علنی مجلس پخش شد، محرمانه نبوده است.
در جلسه علنی هفته گذشته مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی سوال علیرضا رحیمی و 26 نفر از اعضای فراکسیون امید از وزیر دفاع در مورد نحوه دسترسی نمایندگان مجلس به فیلم اعترافات و مستندات مربوط به دو تابعیتی ها که در مجلس پخش شده بود، نامه کتبی سپاه پاسداران در این خصوص در صحن علنی قرائت شد.

لیست دوتابعیتی‌ها را وزیر اطلاعات بارها تکذیب کرده است
حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور هم در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: «لیست دوتابعیتی‌ها را وزیر اطلاعات بارها تکذیب کرده است. آنچه در رسانه‌ها از دیروز منتشر شده بر اساس شک و تردید، ابهام و براساس «گفته می‌شود» است و صحیح نیست. من این لیست دوتابعیتی‌ها را تکذیب می‌کنم.»

کنایه آشنا
حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور هم با کنایه به کریمی‌قدوسی در توئیتر خود نوشته است: «ظاهراً برخی اگر تبعیت داشته باشند مشکل تابعیتشان هم قابل حل است.»

به مصلحت کشور نیست
احمد سالک، نماینده مردم اصفهان در این باره گفته است: «مطرح کردن فهرست دوتابعیتی‌ها در مجلس توسط برخی نمایندگان به هیچ عنوان به مصلحت کشور نبود.»

http://www.RaheNou.ir/fa/News/71624/بحث-«مدیران-دوتابعیتی»-باز-هم-داغ-شد؛-واکنش-ها-به-فهرست-دوتابعیتی-ها
بستن   چاپ