راه ترقی
سینمای صنعتی نیاز به حمایت‌های حاکمیتی دارد
یکشنبه 27 مرداد 1398 - 10:14:09 AM
ایرنا

راه ترقی- طیبه سیاوشی درباره تاثیر فیلم و تبلیغات بر معرفی دستاوردهای صنعت و فناوری، اظهار داشت: در کشور ما همچنان که صنعت سینما وجود ندارد، سینمای صنعتی نیز به آن شکل وجود ندارد، البته این موضوع در حالی‌ است که به هر حال فیلم‌های مستندی بیش و کم تهیه می‌شود که صنعت کشور را به نمایش بگذارد.

وی ادامه داد: ما کشور چندان صنعتی نیستیم، اما همان دستاوردهای‌مان حتی در حوزه پتروشیمی و نفت نیز قابل ارزش است. البته صنعت فرش یا صنایعی داریم که قابلیت ساخت تیزر و حتی فیلم صنعتی را در خود دارا هستند. صنایعی که برای کشور سودآور هستند و مردم نیز می‌توانند با تماشای مستندهایی درباره آن‌ها، بیشتر پی به ارزش چنین صنایعی ببرند.  

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، افزود: نداشتن دستاورد خاص و ویژه، یکی از دلایلی بوده که سبب شده کارگردانان یا تهیه‌کنندگان رغبتی به این مساله نشان ندهند یا اگر هم تمایلی به ساخت مستندی پیدا کردند برای‌شان به همان دلیل یادشده، مستمر و ادامه‌دار نبوده است.

سیاوشی خاطرنشان کرد: چنانچه کارگردانان و تهیه کنندگان ما بتوانند در شرایط فعلی که در تحریم به‌سر می‌بریم با پشتیبانی و حمایت بخش سینمای مستند، وزارت ارشاد، صدا و سیما و حتی خود مؤسسات صنعتی اعم از صنعت فولاد، صنعت نفت، صنعت پتروشیمی و همچنین صنایع حوزه هنری، اقدام به ساخت آثاری کنند، می‌تواند برای صنایع ما بسیار مفید باشد.

وی با بیان اینکه فیلم ویژه‌ای در حوزه صنعت و فناوری هنوز ساخته نشده که برای مخاطب ایرانی آنقدر جذاب باشد که در خاطرش بماند، گفت: یکی از فیلم‌هایی که از شبکه مستند تلویزیون در حوزه صنعت پخش شد را دیدم که جالب اما مربوط به صنعت چین بود. کشوری با یک میلیارد و خورده‌ای جمعیت که توانسته یک ثروتی را در کشورش تولید کند تا نه تنها مردمانش مانند دو - سه دهه گذشته با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم نکنند، بلکه بتوانند حتی این صنعت را صادر هم کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت شبکه مستند تلویزیون، افزود: شبکه مستند تلویزیون ما بیشتر به مباحث اجتماعی می پردازد در حالی‌که می‌توانیم تولیدات و توانایی‌های داخلی را در قالب مستند به نمایش بگذاریم؛ همچنین فیلم‌های سینمایی می‌توانند با پشتیبانی، برخی از صنایع بزرگ و کوچک را به نمایش بگذارند. البته این در حالی‌ست که سینما و تلویزیون ما از 22 منطقه تهران خارج نشده و به ندرت دیده می‌شود که فیلمی خارج از تهران ساخته شود.

سیاوشی افزود: به نمایش درآوردن پیشینه هر صنعتی می‌تواند برای مردم بسیار جذاب و حائز اهمیت باشد. مانند پیشینه کفش ملی، کبریت توکلی، سماورها و چراغ‌های علاءالدین که تولید می‌شد. به نظر من این موارد می‌تواند هم به لحاظ صنعتی جذاب باشد و هم به لحاظ تاریخی؛ چراکه بخشی از تاریخ و هویت ما به شمار می‌آیند، اما متاسفانه به این بخش‌ها به خوبی پرداخته نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر کمی دید سیاسی را از روی صنعت برداریم و به این مساله بپردازیم که پیشینه تاریخی هر صنعتی به چه شکلی بوده و چه تحولی را طی کرده تا به این نقطه رسیده، بهتر می‌توانیم صنایع بزرگ را معرفی کنیم. البته این امر در سینمای مستند کار سختی است و نیاز به حمایت مادی و معنوی دارد، چراکه می‌تواند در بخش هویت‌سازی این کشور بسیار موثر باشد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: حتی روایت پیشینه صنایعی مانند صنایع غذایی از بستنی تا هر خوراک دیگری برای مردم جذاب است و روایت‌هایی‌ست که روزانه بین مردم نقل می‌شود و بهتر آن است که تنها در حوزه فضای مجازی نباشد و به صورت تیزر تلویزیونی یا تیزر سینمایی درآید. این مساله در حال حاضر نیاز به حمایت دارد و نیروهای جوان، خوش‌فکر و خلاق هم هستند که می‌توانند به این امور رسیدگی کنند، البته به شرط آنکه حمایت شوند.

سیاوشی تاکید کرد: باید از این دوستان حمایت‌های معنوی و مادی صورت گیرد که البته این امر نیاز به حمایت‌های حاکمیتی نیز دارد. آن هم در شرایط کنونی که می‌تواند سبب ایجاد انگیزه در جامعه بشود و به پیشبرد اهداف صنعتی و فناورانه ایران‌مان کمک کند.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/76145/سینمای-صنعتی-نیاز-به-حمایت‌های-حاکمیتی-دارد
بستن   چاپ