راه ترقی
نگراني امريکايي هاي ايراني تبار از مواضع ضدايراني ترامپ
سه شنبه 9 آذر 1395 - 1:14:01 PM
آريا
راه نو- "نيوزويک" (امريکا) در گزارشي نوشت: بسياري از مردم امريکا با نگراني در حال رصد کردن همه تحرکات دونالد ترامپ، رئيس جمهورمنتخب، هستند و مي خواهند بدانند که آيا او به اجراي سياست هاي وعده داده در خلال رقابت هاي انتخاباتي عمل مي کند يا برخي از وعده هاي خود را کنار خواهد گذاشت. توافق هسته اي ايران يکي از موضوعات اصلي نگران کننده محسوب مي شود .
ترامپ در خلال فعاليت هاي انتخاباتي، نارضايتي خود را از توافق هسته اي اعلام کرده و آن را "بدترين توافقي که تاکنون منعقد شده " ناميده است اما چندي پيش ٧٦ نفر از کارشناسان امنيت ملي آمريکا از ترامپ خواستند براي برهم زدن اين توافق شتاب نکند و رئيس جمهور اوباما نيز اقدامات تازه اي را براي تضمين اين توافق در دست دارد. چگونگي عملکرد دولت ترامپ مي تواند تاثيرات بلند مدتي بر احتمال بازسازي روابط ميان دو کشور بر جاي بگذارد.
تينا فاستر، وکيل دعاوي امريکايي ايراني تبار مقيم نيويورک، مي گويد:" در مفهوم گسترده تر، خطر عدم پايبندي به اين توافق آن خواهد بود که دولت ايران انگيزه خود براي داشتن روابط با امريکا را از دست بدهد. من معتقدم که خطر بزرگتر نه در مورد جزئيات، بلکه مربوط به اين مساله است که اگر دولت ترامپ از عمل به تعهدات بين المللي خود رويگردان شود، فکر مي کنم تاثيرات بي ثبات کننده بسيار زيادي براي منطقه و روابط ميان دوکشور خواهد داشت."
اين خطر که روابط ميان دو کشور ممکن است بار ديگر خصمانه شود، همچنين وضعيت را براي امريکايي هايي که خواستار ديدار از ايران هستند، دشوار مي سازد. فردي که از نزديک با امريکايي هاي ايراني تبار کار مي کند، موکلاني دارد که چنين دشواري هايي را تجربه کرده اند.
اين فرد که به علت سخن گفتن در اين خصوص، نمي خواست نامش فاش شود، اظهار داشت:"من موکلاني دارم که رواديد گردشگري ورود به ايران براي آنها صادر نشده است.آنها به شماري از طرف هاي خود گفته اند که به امريکايي ها رواديد نمي دهند."
در حالي که رواديد گردشگري به طور قانوني صادر مي شود، ولي شايد در ماه هاي آينده و در صورت بدتر شدن روابط، صدور آن دشوارتر شود.
فاستر گفت:"من معتقدم ايران مي تواند به آساني و از چند طريق تلافي کند و ديدار امريکايي هاي ايراني تبار از ايران را به شدت دشوار سازد."
پايان دادن به توافق يا بازنگري در آن همچنين مي تواند بر انجام تجارت از سوي بسياري از امريکايي هاي ايراني تبار در امريکا تاثير بگذارد. و برخي از اين افراد بعد از انعقاد توافق هسته اي نيز با دشواري مواجه بوده اند. رفع تحريم ها در ابتدا، اميد به تجارت را زنده کرد، زيرا هدف آن تقويت روابط با ايران بود. ولي بسياري از شرکت هاي تجاري به اين علت از انجام معامله با شرکت هاي ايراني ترديد دارند که دولت تازه شايد به اعمال دوباره تحريم ها تصميم بگيرد.
برخي از تاجران امريکايي ايراني تبار که نمي خواستند نامشان فاش شود، گفتند مايل به تجارت با ايران حتي بعد از قانوني شدن آن نيستند. يکي از اين تاجران گفت:"اين کار خطر پذيري بسيار زيادي دارد. حتي اگر تحريم ها رفع شوند ما بايد پول خود را از طريق يک بانک ثالث منتقل کنيم و حتي در اين صورت نيز نمي توان درباره پاک بودن پول اطمينان داشت ."
برخي افراد، ترامپ را در حکم دميدن روح تازه در کالبد کشورهاي عرب حوزه خليج{فارس} مي دانند. به عنوان مثال، شواري همکاري خليج{فارس}مي گويد معتقد است که دولت اوباما با اين توافق فقط باعث آشوب بيشتر در منطقه شد. ديگران معتقدند بازنگري يا خاتمه دادن به اين توافق بيش از ايران، به امريکا آسيب خواهد رساند.
يک تاجر اظهار داشت:"من معتقدم که امريکا منافع تجاري زيادي را ازدست خواهد داد، زيرا ايران از پول زيادي برخوردار است . هم اکنون اروپا و کانادا باب تجارت با ايران را گشوده اند و امريکا تنها کشوري است که هنوز اين باب را نگشوده است."

http://www.RaheNou.ir/fa/News/7808/نگراني-امريکايي-هاي-ايراني-تبار-از-مواضع-ضدايراني-ترامپ
بستن   چاپ