راه ترقی
نشست هيات 590 نفري اقتصادي روسيه در تهران با همتايان ايراني/ اجراي راهبرد سران
شنبه 20 آذر 1395 - 2:08:01 PM
ايرنا
راه نو-- سيزدهمين نشست کميسيون مشترک همکاري ها که با رياست مشترک محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ايران و الکساندر نوواک وزير انرژي روسيه برگزار مي شود، بي سابقه ترين برنامه ريزي براي افزايش همکاري هاي دو کشور به شمار مي رود.
برپايه برنامه اعلام شده، اعضاي هيات روسيه تا پايان روز يکشنبه وارد ايران مي شوند و وزير انرژي روسيه همراه گروه مديران ارشد مذاکره کننده روسي نيز دوشنبه به تهران سفر مي کند که افزون بر امضاي اسناد مورد توافق، ديدارها و ملاقات هاي دوجانبه اي نيز با واعظي رئيس ايراني کميسيون و همچنين ديگر مقام هاي جمهوري اسلامي دارد.
در جريان نشست کميسيون مشترک همکاري ها در تهران که روسيه با يک هيات 270 نفري از بخش هاي مختلف اقتصادي در آن حضور مي يابد، کارگروههاي ايراني و روسي از جمله انرژي و ارتباطات و مخابرات در زمينه فرصت هاي تازه، برنامه اجراي قراردادها، پيگيري توافق هاي قبلي و همچنين برنامه ريزي براي آينده، مذاکره و تصميم گيري مي کنند.
براساس نتيجه مذاکرات مهدي سنايي سفير ايران در مسکو و نوواک رئيس روسي اين نشست، امضاي سند ساخت و راه اندازي چهار واحد نيروگاه حرارتي بندرعباس با سرمايه گذاري يک ميليارد و 289 ميليون يورو روسيه و نيز چند سند ديگر از جمله استانداردسازي، مترولوژي، ارزيابي کالاهاي دو کشور و همچنين پروژه شرکت‌هاي خصوصي در تهران درنظر گرفته شده است.
همچنين قرار شده است، در چارچوب مذاکرات سيزدهمين نشست کميسيون مشترک همکاري ها براي نخستين بار کميسيون انرژي دو کشور با حضور معاون وزير انرژي روسيه با هدف توسعه همکاري‌هاي دوجانبه در اين حوزه تشکيل شود.
وزارت انرژي روسيه پيش از اين عرصه انرژي، صنايع، کشاورزي، دامي، بانکي، حمل و نقل، آموزشي، جنگل و هوافضا را از جمله دستورهاي کاري دو کشور براي اجلاس تهران اعلام کرده بود.
محور ديگر نشست تهران نيز شامل کارآمدتر شدن چارچوب حقوقي و قراردادي براي همکاري هاي دوجانبه و احتمال امضاي اسناد مرتبط به اين حوزه ها از سوي مقام هاي دولتي است.
همزمان با برگزاري اجلاس کميسيون مشترک، نشست يک روزه و بزرگ تجاري دو کشور با حضور نمايندگان بيش از 200 شرکت از بزرگترين شرکت‌هاي اقتصادي روسيه شامل 320 نفر همراه همتايان ايراني در تهران تدارک ديده شده که در تاريخ روابط دو کشور بي مانند است.
سنايي سفير ايران در مسکو نيز در باره افق رو به گسترش همکاري هاي دو کشور اعلام کرده است: روابط تهران و مسکو در همه ابعاد و زمينه هاي سياسي، منطقه اي و اقتصادي در حال توسعه است.
وي خاطرنشان کرد: اسناد زيادي از جمله سرمايه گذاري مشترک، تسهيلات صدور رواديد بين دو کشور، گمرکي و توليدات سبز امضا شده و در حال اجرا است.
سنايي همچنين با اشاره به هشت ديدار برگزار شده بين حسن روحاني و ولاديمير پوتين رييسان جمهوري دو کشور و تاکيد سران بر گسترش بيش از پيش همکاري ها، اظهار کرد: روابط دو کشور در زمينه هاي مختلف ديگر از جمله منطقه اي و خاورميانه هم به نتيجه رسيده و در حال انجام است و امروز روشن ترين زمان همکاري هاي تهران و مسکو در طول تاريخ است.
سفير ايران در مسکو اظهار کرد: مجموعه اقدام هاي انجام شده به ويژه توافق کاهش تعرفه هاي گمرکي، گذرگاه سبز گمرکي، اجتناب از اخذ ماليات مضاعف و حمايت از سرمايه گذاري مشترک، سبب توسعه روزافزون روابط اقتصادي با روسيه در آينده است.
سيزدهمين نشست کميسون مشترک اقتصادي دو کشور با همکاري وزارت انرژي و توسعه اقتصادي روسيه، اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران، وزارت خانه هاي صنعت، معدن و تجارت و ارتباطات و فناوري اطلاعات، سفارت جمهوري اسلامي در مسکو، از سوي »روس کانگرس» بزرگترين شرکت برگزار کننده همايش‌هاي اقتصادي روسيه برگزار مي شود.
 ايران و روسيه مي خواهند با شتاب بخشي به برنامه توسعه همکاري ها، ارزش روابط اقتصادي را تا پايان 2017 به سالانه چهار ميليارد دلار برسانند که با توجه به مزيت هاي نزديک بودن بازارهاي مصرف، مسيرهاي کم هزينه حمل و نقل هوايي، دريايي و زميني و همچنين ترکيبي و آشنايي به نيازهاي متقابل توان، افزايش بيش از سطح پيش بيني شده نيز وجود دارد.
برپايه همين رويکرد، در نشست سال گذشته کميسيون مشترک همکاري هاي دو کشور با شرکت هيات 70 نفره ايراني و همتايان روسي در مسکو به رياست واعظي و نوواک، مجموعه اي از سندها و تفاهم ها به ارزش بيش از 40 ميليارد دلار در حوزه هاي مختلف از جمله افزايش مبادلات بازرگاني و فعاليت بخش خصوصي، نيروگاهي (هسته اي و بخار)، ريلي، صنعتي، انرژي و برق مورد توافق قرار گرفت.
براساس اجراي بخشي از اين توافق ها، ارزش روابط اقتصادي دو کشور شاهد جهشي بزرگ در همکاري هاي بازرگاني و مبادلاتي شد.
از آغاز روي کار آمدن دولت يازدهم، ايران و روسيه با اجراي راهبرد افزايش همکاري هاي دوجانبه و همگرايي منطقه اي، روابط اقتصادي رو به رکورد خود را نيز تحرک بخشيدند.
پايين ترين سطح روابط تجاري دو کشور سال 1392 با سقوط از چهار ميليارد دلار به کمي بيش از يک ميليارد دلار تجربه شد.
در چارچوب اقدام هاي دولت يازدهم، سال 2014 ارزش اقتصادي روابط دو کشور به حدود يک ميليارد و 700 ميليون دلار رسيد، سال 2015 نيز حدود 30 درصد رشد کرد.
از سوي ديگر، براساس آمارهاي تازه اعلام شده در 9 ماهه گذشته از سال جاري ميلادي ارزش مبادلات در حوزه بازرگاني نسبت به مدت مشابه سال 2015، بيش از 80 درصد افزايش يافته است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/7908/نشست-هيات-590-نفري-اقتصادي-روسيه-در-تهران-با-همتايان-ايراني--اجراي-راهبرد-سران
بستن   چاپ