راه ترقی
پيروزي ائتلاف روسيه، سوريه و ايران در حلب؛ تغيير موضع خطرناک آمريکا در قبال سوريه
چهارشنبه 8 دي 1395 - 1:28:05 PM
آريا
راه نو- سردبير روزنامه راي اليوم نوشت: پيروزي اخير ائتلاف روسيه، سوريه و ايران در حلب و پيوستن قدرتمندانه ترکيه به اين ائتلاف، و توافق صورت گرفته در نشست سه جانبه روسيه ،ترکيه و ايران در زمينه آينده سوريه، همه و همه باعث شد تا شاهد تحول در موضع آمريکا در قبال مخالفان سوريه باشيم.
ترديد اوباما در تصميم گيري بر سر دو موضوع
عبدالباري عطوان سردبير روزنامه راي اليوم چاپ لندن، در سرمقاله امروز خود در اين روزنامه با اشاره به رويکرد باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا در قبال مساله سوريه نوشت: باراک اوباما در طول دو دوره رياست جمهوري خود، در تصميم گيري بر سر دو موضوع دچار ترديد بوده است؛ نخست موضوع غير قانوني و جرم دانستن شهرک سازيهاي اسرائيل در سرزمين هاي اشغالي و دوم، تجهيز مخالفان«ميانه روي» سوري به موشک هاي جديد و پيشرفته ضد هوايي براي بهبود موازنه قواي نظامي به نفع مخالفان.
 اما به نظر مي رسد وي در روزهاي پاياني رياست خود، عزم خود را جزم و قانون مربوط به مسلح کردن مخالفان سوريه به موشک هايي را که از حداقل چهار سال پيش خواهان آن بودند، ابلاغ کرده است.
عطوان افزود: پيروزي اخير ائتلاف روسيه، سوريه و ايران در حلب و پيوستن قدرتمندانه ترکيه به اين ائتلاف، و توافق صورت گرفته در نشست سه جانبه روسيه ،ترکيه و ايران در زمينه آينده سوريه، همه و همه باعث شد تا شاهد اين تحول در موضع آمريکا در چارچوب آخرين کشمکش ها در دولت باراک اوباماي دموکرات باشيم و اين بدان معناست که اين دولت(دولت اوباما) به تنهايي در پشت صحنه اين تحول و تغيير موضع قرار ندارد بلکه «نهاد» پشت پرده آمريکا، تصميم گيرنده است و چه بسا اين تصميم براي رئيس جمهور بعدي يعني دونالد ترامپ هم الزام آور باشد.
نگراني روسيه از تصميم آمريکا
نگراني روسيه از تصميم آمريکا مبني بر تجهيز مخالفان سوري به موشک هاي ضد هوايي، در بيانيه اي که وزارت خارجه روسيه صادر کرده و خانم ماريا زاخارووا سخنگوي اين وزارتخانه آن را قرائت کرد، کاملا مشخص بوده است.
 در اين بيانيه آمده است اين مساله (تجهيز مخالفان به موشکهاي ضد هوايي» براي هواپيمايي روسيه خطرناک است چرا که قطعا به دست «جهاديها»(تروريست ها) خواهد افتاد.
اين بيانيه همچنين آمريکا را به حمايت از گروه «تروريستي » جبهه النصره و توقف همکاري با روسيه در زمينه مقابله با تروريسم متهم کرده است.

تحولات سوريه در سال جديد ميلادي
در ادامه اين مقاله آمده است: اين تحولات در پرونده سوريه، به تنهايي يا در مجموع، تاييدي بر اين مساله است که اين موضوع (سوريه)، چه بسا از نخستين روز سال جديد ميلادي، وارد مرحله تنش هاي شديدي شود و توافقات روسيه و آمريکا که در طول حداقل دو سال گذشته، اين موضوع را سربسته و خاموش نگه داشته ومانع برخورد مستقيم ميان دو ابرقدرت شده است، اکنون اگر نگوييم عملا از هم فرو پاشيده، اما در آستانه فروپاشي است.

آزردگي آمريکا از مثلت روسيه، ترکيه و ايران
عطوان در ادامه خاطر نشان کرد: تکروي مثلت روسيه، ترکيه و ايران و تمرکز آنها بر فرايند سياسي براي تعيين تکليف آينده «سوريه جديد» در چارچوپ مذاکرات آستانه پايتخت قزاقستان که بسيار به مسکو نزديک است آن هم با حضور هيات هاي مخالفان «ميانه روي» سوري نزديک به سه کشور ياد شده و با مشارکت هيات رسمي دولت سوريه، واشنگتن و هم پيمان آمريکا در کشورهاي عربي را آزرده خاطر کرده است.
مي توان نشانه هاي اين ناراحتي وآزردگي را در سه نکته زير درک کرد:
 1- پويش جمع آوري کمک هاي مردمي براي سوريه که ملک سلمان بن عبد العزيز پادشاه سعودي، روز گذشته دستور آن را صادر کرد و خود شخصا به همراه ولي عهد اين کشور هدايت آن را بر عهده گرفت. اين مساله، در چارچوب تلاش براي سرپوش گذاشتن بر شکست تلاش ها براي نجات شهر حلب از سقوط و اعتراض به دعوت نشدن عربستان در مذاکرات آينده بوده است.
 2- تکرار اظهارات عادل الجبير وزير خارجه عربستان سعودي در خصوص برکناري بشار اسد رئيس جمهور سوريه. وي بيش از دو ماه بود که در اين زمينه سخني نگفته است. اين مدت زماني بسيار طولاني و براي شخص وي يک رکورد محسوب مي شود.
 3- تصميم باراک اوباما مبني بر تجهيز مخالفان سوريه به سلاح هاي جديد از جمله موشک هاي ضد هوايي که اين مساله، نشان دهنده عدول آمريکا از اصل فاصله گرفتن از درگيريهاست.
سردبير روزنامه راي اليوم افزود: هنوز معلوم نيست اين سلاح هاي جديد به کجا خواهد رفت. آيا مستقيما به دست مخالفان سوري مي رسد يا از طريق کشورهاي عربي مثلا عربستان سعودي يا قطر به دست آنها مي رسد؟ چه ضمانتي وجود دارد که اين سلاح ها به دست گروههاي تندرو نيفتد؟ مانند موشک هاي ضد تانک «تاو» که اخيرا گروه (تکفيري صهيونيستي ) داعش و جبهه النصره به آنها دست يافته است.
نشانه هاي اوليه، تاييد کننده اين مساله است که سال دو هزار و هفده، سالي پرتنش تر و با برخورد هاي بيشتر نسبت به سال دو هزار و شانزده خواهد بود که اکنون به پايان خود نزديک شده است به ويژه در پرونده سوريه آن هم به اين دليل که ما در برابر صحنه اي قرار داريم که معلوم نيست دو رئيس جمهور قدرتمند يعني ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه و دونالد ترامپ رئيس جمهور جديد آمريکا، بر سر آن با هم توافق مي کنند يا نبرد؟ که ما احتمال دوم يعني وقوع نبرد و رويارويي را بعيد نمي دانيم براي اينکه تصميم اخير اوباما مبني بر تجهيز گروههاي مخالف به سلاح، در واقع نتيجه نظر و رويکرد «نهاد» پشت پرده در آمريکاست نه تصميم شخص رئيس جمهور آمريکا. سخنان ترامپ در جريان تبليغات انتخاباتي وي مبني بر بازگشت آمريکا به عنوان ابر قدرت، حاکي از اين رويکرد است. همچنين حمله (انتقاد) ترامپ به چين و تماس تحريک اميز وي با مسئولان تايوان قبل از ورود به کاخ سفيد را نيز نبايد فراموش کرد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/8070/پيروزي-ائتلاف-روسيه،-سوريه-و-ايران-در-حلب؛-تغيير-موضع-خطرناک-آمريکا-در-قبال-سوريه
بستن   چاپ