راه ترقی
اصولگرايان از اصالت اصولگرايي فاصله گرفته اند/ با منشور حقوق شهروندي عادلانه برخورد شود
يکشنبه 19 دي 1395 - 4:35:18 PM
آريا
راه نو- مهدي مطهرنيا کارشناس مسائل سياسي در گفتگو با خبرنگار سياسي آريا در خصوص منشور حقوق شهروندي دولت روحاني، گفت: رئيس جمهور، رئيس قوه مجريه است. رئيس قوه مجريه طبق قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران حافظ قانون اساسي و مسئول اجراي آن است. بخشي از قانون اساسي ايران در فصل سوم به حقوق ملت باز مي گردد؛ لذا رئيس قوه مجريه مي تواند بر مبناي جايگاه خود به عنوان شخص دوم مملکت و مسئول اجراي قانون اساسي از منظر سياسي حقوق ملت را مورد تاييد و پافشاري قرار دهد. زماني که حکومت در چارچوب قواي ديگر، چه قوه مقننه و چه قوه قضاييه در يک تعامل معنادار با قوه مجريه براي احقاق حق ملت گام برنمي دارند، نمي تواند رافع تکليف رئيس قوه مجريه براي حداقل تاکيد بر حقوق شهروندي مردم باشد.
وي در خصوص اين ادعا که منشور حقوق شهروندي يک برنامه تبليغاتي - انتخاباتي است، گفت: انتخابات رياست جمهوري در پيش است. آيا حق رئيس جمهور نيست که به عنوان رئيس جمهوري که ممکن است کانديداي بعدي باشد، به گونه اي رفتار نکند که ملت خواهان آن رفتار يا کنش سياسي از او يا هر کانديداي ديگري است؟! کساني که اين نقد را به دولت وارد مي کنند، زماني که گوني هاي سيب زميني در بين روستاييان پخش شد، اين نکته را مدنظر قرار ندادند. يا زماني که نزديک به دهه فجر مي شد و کوپن هاي متفاوتي در جامعه تزريق مي شد، اين معنا را مورد توجه قرار ندادند؟! لذا بايد گفت آن چيزي آيت الله يزدي مي گويند درست است اما از منظر برخورد عادلانه در اين چندين دهه چندان منطبق با حق به نظر نمي رسد. اين برخوردهاي دوگانه و چندگانه را مداوم تجربه کرديم. تاکيد بر حقوق شهروندي از طريق رئيس قوه مجريه يک امر بسيار مثبت و گامي در جهت ايجاد توجه قواي ديگر و جامعه ملي بر حقوق حقه ملت در گستره سياست است. لذا بايد بگوييم آنچه که توسط رئيس جمهور انجام شد، مي تواند توصيف متفاوتي داشته باشد. تاکيد بر حقوق شهروندي و حق ملت در حيات اجتماعي و سياسي و فرهنگي خود از اهميتي بسزا برخوردار است. بنابراين هر آن کس که اين اهميت را پاس بدارد، مورد توجه مردم قرار مي گيرد.
مطهرنيا در پاسخ به سئوال ديگر خبرنگار آريا در خصوص تاثير لغو برجام بر پايگاه راي آقاي روحاني در انتخابات 96، گفت: برجام را نه آمريکا و نه ايران نمي توانند لغو کنند. برجام يک سند حکومتي در بعد بين المللي است که  5 قدرت بزرگ جهاني و يک ابر قدرت بزرگ به نام ايالات متحده آمريکا با همراهي ايران آن را دنبال کردند. نقض برجام براي از سوي تهران يا واشنگتن، تبعات بالايي را مي تواند براي کل جهان داشته باشد. اينکه برجام لغو شود يا نقض شود، تقصير آقاي روحاني نيست، تقصير کساني است که در چارچوب قوانين و قواعد بين المللي پذيرفته شده عمل نمي کنند. لذا تبعات اين عمل نکردن به قوانين منجر به هزينه هاي گزاف براي تمام بازيگران و بيش از همه براي نقض کننده آن خواهد بود. آنچه که گفته مي شود فضاي انتخاباتي کنوني در تهران بيشتر متوجه ايجاد فضاي ضعف، براي آقاي روحاني در انتخابات آينده است، که  بيشتر از سوي رسانه هاي اصولگرا مورد توجه قرار مي گيرد.
اين کارشناس مسائل سياسي در خصوص آرايش سياسي جناح ها در انتخابات رياست جمهوري 96، گفت: اصلاح طلبان با نامزد واحد وارد ميدان خواهند شد و در قالب تحول خواهان يا تحول گرايان خود را به نمايش خواهند گذاشت. امروز طيف وسيعي از فعالان سياسي در ايران؛ اصلاح طلب به معناي واقعي کلمه هستند. حتي اصولگرايان معتدل امروز به ضرورت اصلاحات در جهت استمرار نظام جمهوري اسلامي ايران تاکيد دارند. لذا شاهديم در کمپين انتخاباتي آقاي روحاني در سال 92 بيش از اصلاح طلبان، اصولگرايان معتدل فعال بودند و بيش از اصولگرايان معتدل، اصلاح طلبان در فضاي عمومي جامعه از آقاي روحاني حمايت کردند. از طرف ديگر اصولگرايان در عين حالي که با تشدد روبرو هستند از اصالت اصولگرايي فاصله گرفتند. اصالت اصولگرايي در بتن خود اصلاح طلبي و تغيير وضع موجود به سمت کمال را دنبال مي کند. لذا اصولگرايان بيشتر از آنکه اصولگرا باشند، محافظه کار و حافظ وضع موجود در جهت تثبيت و استمرار بيشتر قدرت سازماني و حکومتي خود هستند. لذا هم اکنون در وضعيت کنوني در جامعه ايران، تحول گرايان دموکرات با محافظه کاران اقتدارگرا در مقابل هم صف آرايي کرده اند. بنابراين آرايش سياسي انتخابات آينده در ايران بر حول دو محور تحول گرايان دموکرات و محافظه کاران اقتدارگرا شکل مي گيرد.
وي در پايان در خصوص احتمال به دور دوم کشيده شدن انتخابات رياست جمهوري 96، گفت: در سياست آن چيزي که بايد بيش از هر چيز مورد توجه قرار گيرد اين است که، "غير ممکن" غير ممکن نيست. در سياست همه چيز امکان پذير است. لذا بايد براي همه موارد کنشگران سياسي آماده باشند. آناني که در حوزه سياست کار مي کنند، براي جلوگيري از غافلگيري استرتژيک هيچ سيگنال کوچک و ناچيزي را ناديده نمي انگارند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/8178/اصولگرايان-از-اصالت-اصولگرايي-فاصله-گرفته-اند--با-منشور-حقوق-شهروندي-عادلانه-برخورد-شود
بستن   چاپ