راه ترقی
تحويل هواپيماي ايرباس نياز به خوشحالي و جشن دارد/ نگاه اقتصادي ترامپ، شايد قانون داماتو را کمرنگ کند
دوشنبه 27 دي 1395 - 3:53:08 PM
آريا
حميدرضا صالحي کارشناس حوزه صنعت در گفتگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري آريا در خصوص تحويل اولين ايرباس خريداري شده و پيش بيني خود از روند اجراي قرارداد ايرباس و بوئينگ گفت : خريد ايرباس اولين خريدي بود که پس از پيروزي انقلاب اسلامي انجام شد .خريد اين هواپيما رويکرد دنيا را نسبت به ايران تغيير و اعتماد دوطرفه حاصل از برجام را افزايش داد. در حال حاضر راه و روش هاي زيادي براي شکوفايي اقتصادي کشور و استفاده از ظرفيت هاي جديد ايجاد شده است که بايد از اين ظرفيت ها به نحو احسن استفاده کنيم. اين جزو حقوق مردم ايران است که از ناوگان هواپيمايي و ديگر تجهيزات پيشرفته و به روز که مورد نياز صنعت هوايي، دريايي و حمل و نقل کشور است، استفاده کنند. شايد تجربه اي که در حوزه صنعت هواپيما داشته ايم، تجربه موفقي نبوده و نسبت به ديگر کشور هاي از زيرساخت هاي مناسبي در زمينه حمل و نقل هوايي برخوردار نباشيم، اما بايد از فرصت ايجاد شده نهايت استفاده را ببريم. به هر حال ما شرايط همکاري با شرکت هاي برجسته حتي در مورد سايز هاي کوچک هواپيما را داشتيم که ممکن بود منجر به توليد هواپيما در سايزهاي کوچک و مصارف بين شهري و توليد وسايل مورد نياز براي انواع هواپيما شود.
اين کارشناس اقتصادي در ادامه گفت: عقيده من بر اين است که خريد ايرباس نياز به خوشحالي و جشن دارد و براي مردم مسرت بخش است. اميدوارم که مدير عامل ايرباس به تمام تعهدات خود نسبت به ايران پايبند باشد و تحويل تعداد بيشتري از ايرباس ها به ايران در اسرع وقت انجام شود و 99 فروند هواپيماهاي ديگر ايرباس را در موعد مقرر دريافت کنيم. به علاوه اين حق مردم است که از ناوگان هوايي مطمئن استفاده کنند.هواپيما وسيله نقليه اي است که با جان انسان سروکار دارد، لذا بايد از پيشرفته ترين و مطمئن ترين نوع آن استفاده شود. با خريد ايرباس احتمال اينکه فرصت هاي تجاري و همکاري هاي مشترک بين طرفين ايجاد شود، دور از انتظار نيست.
صالحي در ادامه تاکيد کرد: بايد قدم هاي بزرگي براي جبران عقب ماندگي اقتصادي کشورمان برداريم. ما نيازمند استفاده  از فرصت هاي حمل و نقل براي توسعه و رفت و آمد بيشتر بين کشورها، هستيم . در شرايطي که امکانات جديد براي رفت و آمد به رشد اقتصاد کمک خواهد کرد، چرا خود کشور ايران از اين امکانات مانند ايرباس استفاده نکند؟ اين فرصت مناسبي است تا ايرلاين هاي ايراني از اين امکانات استفاده کنند و همين 5 يا 6 ميلياردي که نصيب ديگر کشور ها مي شوند، به جيب شرکت هاي هوايي داخلي رود.
اين کارشناس حوزه صنعت در ادامه عنوان کرد: خريد ايرباس گام مثبت و بزرگي بود که ايراني ها برداشتند و دولت توانست از پسابرجام استفاده کند. دنيا نيز پذيرفت که ايران نيت مثبتي در استفاده از برجام دارد. با توجه به وضعيت ايرباس و بوئينگ پيش بيني مي شود که اين دو شرکت هواپيماسازي تمام فروند ها را به ايران تحويل خواهند داد.
اين کارشناس اقتصادي تصريح کرد: بايد به آينده اميدورا باشيم تا بتوانيم عقب ماندگي اقتصادي کشور را جبران کنيم و روز به روز ناوگان هوايي را مدرن تر و پيشرفته تر سازيم. با توجه به اين که ايران از لحاظ جغرافيايي در موقعيت مناسبي قرار دارد، مي تواند محل خوبي براي جذب گردشگران مختلف از سراسر دنيا و در نتيجه رونق اقتصادي باشد.
صالحي در ارزيابي خود از چشم انداز اقتصادي ايران در دوران رياست جمهوري ترامپ در آمريکا، بيان داشت: کابينه ترامپ به طور کلي يک کابينه اقتصادي است و اکثر مقامات را افراد سرشناس در زمينه اقتصادي تشکيل مي دهند. با توجه به اينکه ترامپ يک تاجر است، انتظار مي رود به موضوع اقتصاد و ديپلماسي بيشتر اهميت داده شود و شايد اين موضوع بتواند  برخي اختلافات را بهبود بخشد. به عقيده من اگر ديپلماسي اقتصادي بين تهران و واشنگتن فعال شود، تنش ها از بين خواهد رفت. تفکر و ذهنيت ترامپ بر مبناي توسعه اقتصادي است، بنابراين پيش بيني مي شود که اين موضوع در آينده قانون داماتو را کمرنگ کند و کارشناسان امريکايي در حوزه نفت با ايران همکاري کنند. اما بايد ديد ترامپ پس از به قدرت رسيدن، سياست خصومت و جنگ پيش مي گيرد و يا صلح و تفاهم.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/8252/تحويل-هواپيماي-ايرباس-نياز-به-خوشحالي-و-جشن-دارد--نگاه-اقتصادي-ترامپ،-شايد-قانون-داماتو-را-کمرنگ-کند
بستن   چاپ