راه ترقی
ترکيه درهاي جبهه هاي سهمگيني عليه خود خواهد گشود/ ايران با کسي شوخي ندارد
شنبه 7 اسفند 1395 - 2:59:15 PM
آريا
راه نو- روزنامه «رأي اليوم» سرمقاله خود را به تجاوزگري نيروهاي اشغالگر ترکيه در خاک سوريه اختصاص داد و نوشت: پس از چند هفته جنگ و درگيري، نيروهاي «سپر فرات» متشکل از نيروهاي ويژه ارتش ترکيه و گروه هاي مخالف سوري [تروريست هاي مسلح] وارد شهر «الباب» واقع در شمال سوريه شدند و توانستند اين شهر را از تسلط «دولت اسلامي» [گروه تکفيري- صهيونيستي داعش] خارج کنند. اين اقدام، به طور چشمگيري به ايجاد منطقه امني که رجب طيب اردوغان، رئيس جمهور ترکيه، از آن سخن مي‌گويد، کمک خواهد کرد.
اردوغان گفته است که به دنبال ايجاد منطقه امني [در خاک ترکيه] به مساحت پنج هزار کيلومتر است. اهميت راهبردي شهر الباب اين است که يکي از ورودي هاي اصلي به طرف شهر حلب است. همچنين، تسلط ترکيه بر اين شهر، مانع از ايجاد منطقه [مستقل] کردنشين در شمال سوريه مي شود. افزون بر اين، تسلط بر اين شهر، نقش اساسي براي بيرون راندن نيروهاي کرد از شهر «منبج» در مجاورت شهر الباب، خواهد داشت.
 پيشتر، يکي از خبرنگاران از اردوغان درباره دومين هدف و مقصد نيروهاي «سپر فرات» ترکيه پس از شهر الباب پرسيده بود که وي در پاسخ گفته بود «اين نيروها از آنجا با هدف سرنگون کردن نظام [دولت سوريه] به طرف دمشق حرکت خواهند کرد.» البته، اردوغان، اما پس از مداخله روسيه يه و عصبانيت سوريه، از اين سخنانش عقب نشيني کرد.
مسئله شگفت انگيز اين است که چرا نيروهاي ارتش سوريه در شهر الباب پيشروي و براي تسلط بر آن تلاش نکردند؟نيروهاي ارتش سوريه در وهله نخست به طرف اين شهر پيشروي کردند اما براي پرهيز از برخورد با نيروهاي ترکيه از مواضع خود عقب نشيني کردند. البته، اين اقدام نيروهاي سوريه به اين معنا نيست که دمشق حضور نظامي ترکيه را در خاک سوريه قبول کند.
علي حيدر وزير آشتي ملي سوريه روز چهارشنبه با بيان اينکه دولت متبوعش به دنبال حل و فصل سياسي است تا حدودي پرده از ابعاد اين موضوع برداشت و در عين حال تأکيد کرد که در صورت لزوم، برخورد نظامي بعيد نيست زيرا دولت سوريه حضور نيروهاي ترکيه را در خاک اين کشور اشغالگري و نقض حاکميت خود قلمداد مي‌کند.
اين روزنامه در ادامه افزود: بعيد است شهر «الباب» با گزينه سياسي بار ديگر به حاکميت دولت سوريه بازگردد و تجربه‌هاي مشابه گذشته گواه بر اين مدعاست. تجربه حضور نيروهاي ترکيه در منطقه «اسکندرون» [در خاک سوريه] و نيز تجربه حضور آن‌ها در پايگاه «بعشيقه» در نزديکي استان موصل در خاک عراق، گواه بر اين است که نظاميان ترکيه با نامها و عناوين مختلف به سياست «قرار دادن در برابر عمل انجام‌شده» متوسل مي‌شوند و خواست خود را تحميل مي کنند.
اردوغان در طرح مورد نظر خود براي ايجاد منطقه امن در خاک سوريه، قوياً مورد حمايت رئيس جمهور جديد آمريکاست و به همين علت امکان ندارد از اين شهر عقب نشيني کند و آن را به حاکميت سوريه برگرداند مگر اينکه از سوي قدرتي برتر وادار به چنين تصميمي شود که در مرحله کنوني نيز نشاني از چنين چيزي ديده نمي شود به ويژه از روسيه به عنوان متحد دمشق. به دنبال تقويت و بهبود روابط اردوغان و ترامپ، روابط ديپلماتيک آنکارا و مسکو در حال وخامت و تيرگي است. همچنين روابط تهران و آنکارا نيز رو به تيرگي گذاشته است و مجادله لفظي اخير بين مقامات ايران و ترکيه به علت سخنان اردوغان درباره ايران، بيانگر اين موضوع است. اردوغان در سخنان اخير خود ايران را متهم کرد که براي ترويج تشيع در عراق و سوريه و متزلزل کردن امنيت منطقه خاورميانه [غرب آسيا] تلاش مي کند.
اين روزنامه در ادامه نوشت، در اينجا قصد نداريم به پيش بيني حوادث آينده بپردازيم اما مي توان گفت که ترکيه در پايان دادن به حضور «دولت اسلامي» [داعش] در شهر الباب، تقريباً موفق شد. البته از سوي ديگر ممکن است، درهاي جبهه هاي برخورد و رويارويي با قدرت هاي سهمگين و سرسخت ديگري را به روي خود گشوده باشد که روي سخن [منظور] ما در اينجا اتحاد روسيه، سوريه و ايران است؛ اتحاد سه‌گانه‌اي که اعلام کرده است با هرگونه تصميم ترکيه براي ايجاد منطقه [به اصطلاح منطقه] امن در خاک سوريه، بدون مشورت و رايزني با ترکيه، مخالف است.
اين روزنامه در پايان افزود: احتمال برخورد و رويارويي ترکيه و سوريه به طور فزاينده اي قوت گرفته است و تصور نمي کنيم که وزير امور خارجه ايران در سخنان اخير خود که گفت صبر و شکيبايي تهران درباره مواضع ناپايدار [دمدمي‌مزاج] ترکيه، حدي دارد با کسي شوخي کرده باشد. وانگهي، به جرئت مي‌توان گفت که دولت سوريه اجازه نخواهد داد تجربه منطقه «اسکندرون» در شمال سوريه [که به اشغال ترکيه در آمد] تکرار شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/8629/ترکيه-درهاي-جبهه-هاي-سهمگيني-عليه-خود-خواهد-گشود--ايران-با-کسي-شوخي-ندارد
بستن   چاپ