راه ترقی
گزارش انتخاباتي بلومبرگ؛ تاثير توافق هسته اي ايران بر پايگاه راي روحاني
سه شنبه 29 فروردين 1396 - 2:39:16 PM
آريا
راه نو- بلومبرگ نوشت: توافق هسته اي ايران راه را براي بازگشت ايراني هاي ماهر از خارج از کشور و تصدي مشاغل حرفه اي در ايران هموار کرد.
نشريه بلومبرگ در گزارشي به قلم لادن ناصري نوشت: آرين، دانشجوي ايراني در کانادا، زماني به ايران برگشت که يک دهه تحريم هاي اقتصادي ضد ايران در اوايل سال 2016 برداشته شد و نياز براي به کار گيري متخصصان ماهر را افزايش داد. زمان بندي آرين براي بازگشت به ايران بي عيب و نقص بود، وي ماه ها پس از آن که از تحصيل در کانادا به ايران بازگشت، با انبوهي از پيشنهادات کاري روبرو شد.
عايشه همتي، بنيانگذار و مدير وبسايت کاريابي «ايران تلنت» Iran Talent گفت: اين نبردي براي استعدادها است، کساني که داراي مهارت و براي فضاي کار حرفه اي مناسب هستند، به سرعت جذب بازار کار مي شوند. طبقه متوسط ايران که آرين نيز به آن تعلق دارد، پايگاه راي طبيعي براي حسن روحاني به شمار مي رود که قصد دارد بار ديگر رئيس جمهور اين کشور شود. با اين حال ميزان حمايت از وي در ميان طبقه فقير کمتر مشخص است و همين مسئله روحاني را در برابر اتهامات تندورها آسيب پذير کرده است که وي را متهم مي کنند سياست هايش در توزيع منافع و ثروت شکست خورده است.
 پاداش نابرابر
توافق هسته اي ايران با قدرت هاي جهاني موجب سرازير شدن 12 ميليارد دلار سرمايه گذاري به اين کشور شد و توليد نفت آن را افزايش داد. با اين حال اثرات اين توافق به طور همسان در جامعه ايران حس نشد. نظرسنجي ماه آوريل مؤسسه ايران پل، که مقر آن در کانادا است، نشان داد، با وجود آن که بيشتر شرکت کنندگان نظر مثبتي درباره روحاني داشتند، 72 درصد از آنها گفتند توافق هسته اي موجب بهبود شرايط زندگي آنها نشده است. با اين حال وب سايت کاريابي خانم همتي (ايران تلنت) شاهد افزايش 110 درصدي فرصت هاي شغلي براي استخدام متخصص از سوي شرکت هاي خارجي بود.
 آرين 26 ساله گفت: در خارج شما ماهي کوچکي در حوضچه بزرگ هستيد اما اينجا در ايران هر کسي مي تواند براي اولين بار آغاز گر کاري باشد يا در زمينه کاري خود پيشرو شود. آرين نمي خواست نام خانوادگي وي ذکر شود، کاري که بيشتر ايراني ها هنگام صحبت با رسانه هاي خارجي مي کنند. تحريم هاي مربوط به تروريسم و برنامه موشکي ايران همچنان به قوت خود باقي هستند، همين امر بسياري از شرکت هاي خارجي را براي سرمايه گذاري در ايران محتاط کرده است، به ويژه آن که رئيس جمهور جديد آمريکا توافق هسته اي را فاجعه بار مي داند. با اين حال شرکت هاي خارجي که وارد ايران شده اند، نيازمند بکارگيري نيرو هستند و شرکت هاي خارجي که از قبل در اين کشور حضور داشته اند مانند نستله و زيمنس هم به دنبال افزايش تعداد نيروي کار خود برآمده اند.
 آموزش ضمن خدمت
اولين انتخاب براي اين شرکت ها، ايراني هايي هستند که در دانشگاه هاي آمريکاي شمالي يا اروپا درس خوانده اند. فارغ التحصيل هاي دانشگاه هاي داخلي به آموزش بيشتري نياز دارند. مارتين ترونکيت، موسس يک شرکت تحليل داده که سال گذشته وارد ايران شد، گفت، ممکن است شما مهندس هايي را استخدام کنيد که چيزي درباره تجارت نمي دانند و بايد به آنها ياد دهيد که چگونه با مشتري برخورد کنند يا ارتباط برقرار کنند.
وي افزود، سرمايه گذاري لازم در بخش آموزش ضمن خدمت در ايران در مقايسه با ساير کشورها، بيشتر است. صندوق بين المللي پول در ماه فوريه از احياي اقتصادي در ايران تمجيد کرد. روحاني نيز هفته گذشته از عملکرد خود دفاع کرد و گفت، دستمزد بازنشستگان و افراد با حداقل درآمد و مزايا، در دوران رياست جمهوري وي دو برابر شده است.
چالش محافظه کاران
آخرين آمار موجود نشان مي دهد، ميزان فقر در اولين سال رياست جمهوري روحاني افزايش يافت چرا که به گفته دکتر جواد صالحي اصفهاني، استاد اقتصاد دانشگاه ويرجينيا، رشد اقتصادي در ايران به نفع فقرا نبوده است. ابراهيم رئيسي، روحاني محافظه کاري که اصلي ترين رقيب روحاني در رقابت هاي انتخاباتي شناخته مي شود، با شعار «کار و کرامت» وارد عرصه رقابت ها شد. (ادعا مي شود) محافظه کاران همچين تلاش کرده اند مانع از تلاش هاي روحاني براي تسهيل محدوديت هاي سبک زندگي در ايران شوند، مسئله اي که مانع از بازگشت ايراني هاي واجد شرايط از خارج از کشور مي شود.
 هومن دميرچي، از موسسان سرويس هوشمند در خواست تاکسي TAP30 در ايران، گفت: اين ها بيشتر افرادي هستند که براي هميشه با ايران خداحافظي کرده اند و از اين رو براي بازگشت به کشور بايد دليل خوبي داشته باشند.
 آرين که کارفرماي وي دفاتري در دبي، سئول و کوالالامپور دارد، همان حقوقي را دريافت مي کند که در خارج از ايران هم مي توانست دريافت کند. وي از بازگشت به ايران پشيمان نيست. آرين گفت: «انتظار شکوفايي و سرازير شدن سيل سرمايه ها به ايران محقق نشد اما انتهاي راه روشن است. دوستان من که در خارج از ايران زندگي مي کنند از من خواسته اند اگر فرصت شغلي مناسبي پيدا شد، آنها را در جريان بگذارم.»

http://www.RaheNou.ir/fa/News/8891/گزارش-انتخاباتي-بلومبرگ؛-تاثير-توافق-هسته-اي-ايران-بر-پايگاه-راي-روحاني
بستن   چاپ