راه ترقی
شرکت هاي آلماني، هلندي و انگليسي درصدر علاقه مندان به سرمايه گذاري در پتروشيمي ايران
شنبه 30 ارديبهشت 1396 - 11:36:46 AM
ايرنا
راه نو- « حسين عليمراد» درباره تاثير برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بر صنعت پتروشيمي ايران مي گويد: رفت و آمد شرکت هاي خارجي نسبت به قبل به گونه اي است که در برنامه ريزي که بتوانيم پاسخگوي آنها باشيم، زمان کم ميآوريم.
« نخستين اتفاقي که در شرايط پسابرجام شاهد بوديم، با توجه به باز شدن فضا براي مراودات بين المللي با ايران، اين بوده که مراجعه شرکت هاي صاحب فناوري به ويژه شرکت هاي اروپايي و ژاپني بيشتر شده است. از آنجا که پتروشيمي را به عنوان صنعت قابل اطمينان از جهت بازگشت سرمايه خود ميدانند، اصرارشان بر اين است که با وجود موانع بانکي بتوانند راهي براي حضور بيابند. بيشتر شرکت ها آلماني، هلندي و انگليسي هستند.»
« بزرگترين مزيتي که اکنون اتفاق افتاده، ديپلماسي کشور است که مديران ارشد کشور در اختيار دارند و فضاي مثبتي ايجاد کردند و باعث تمايل حضور آنها براي مشارکت و حضور در ايران شدند. بازار ايران بازار بکر و دست نخورده اي پس از هشت يا 10 سال است که خارجيها تمايل دارند در آن حضور يابند. برنامه ريزي هاي توسعه صنعت پتروشيمي در پنج سال آينده به قدري براي خارجي ها جذاب است که تمايل دارند گوشه اي از اين کيک را هر چه سريعتر براي خودشان بردارند.»
عليمراد گفت: چند توافقنامه با شرکت هاي معروف اروپايي مجددا منعقد کرديم. همکاري آنها با ايران در دوران تحريم ها متوقف شده بود و ايران را ترک کرده بودند که باز بنا به تقاضاي خودشان به طور مستقيم مراجعه کردند. در همين نمايشگاه دو ملاقات با سفير اسپانيا و هلند در ايران داشتيم که دو خبر خوش در هر کدام از آنها بود. خبر خوش از بابت هلند اين بود که براي اينکه بتوانند همکاري مستقيم شرکتهاي هلندي را در ايران هر چه سريعتر محقق کنند، فردي مطلع از قوانين بانکي خود را در سفارت از طرف بانک هاي هلندي به کار گرفتند تا بتواند نقاط خاکستري بانکي را به قسمت هاي سفيد تبديل بکند تا همکاري شرکت هاي هلندي با ايران راحت تر اتفاق بيفتد. تاکنون چنين اتفاقي نيفتاده بود و نشانه اين است که بانک هاي معروف اروپايي تمايل به حضور در ايران دارند.
«در مذاکره با اسپانيا براساس اعلام سفير متوجه شدم دو کنسرسيوم براي همکاري با ايران معرفي شده که تمرکزشان بر بازار پتروشيمي ايران است. قرار بر اين شد اين دو شرکت به طور مستقيم نامه هايي به شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران بنويسند و شرايط و ساختاري را که مي خواهند در آن فعاليت کنند، معرفي کنند تا براساس آن پروژه ها و شرکت هايي را که مي توانند با آنها همکاري مستقيم داشته باشند، معرفي کنيم.»
« در زمينه ساير توافقنامه هاي امضا شده، اميدوارم در آينده نزديک تبديل به قرارداد شود. سرمايه گذاري مستقيم شرکت هاي خارجي با شرايط داخلي و خارجي رابطه مستقيم دارد. پايان اين توافقنامه ها نقطه اي است که طرف مقابل ما بايد تصميم بگيرد که آيا در ايران براي سرمايه گذاري آماده است يا نه؟ در حوزه داخلي تمام سعي من اين است که تصميم آنها مثبت باشد؛ اينکه قطعا اين تصميمات مثبت خواهد شد يا خير، به شرايط تهديدهاي بيروني و داخلي بستگي دارد.»
مدير سرمايه گذاري شرکت ملي صنايع پتروشيمي درباره اينکه بازگشت به دوران پيش از تحريم چه خطري براي صنعت پتروشيمي دارد،
گفت: نکته اساسي اين است که در تمام مذاکراتي که با خارجي ها داريم، سعي کردم در اين توافقنامه ها هيچ گاه گام به عقب را در آن ذکر نکنم، چون اعتقادم بر اين است که در هر توافقنامه که گام را به عقب قرار دهيم، نقطه اي منفي در آن توافقنامه مي شود. ما هميشه براي تمام مراودات با شرکت هاي خارجي و ساير سرمايه گذاران دو حالت را مي بينيم؛ اما هميشه حالت مثبت را با آنها صحبت مي کنيم و حالت بد آن را به عنوان سناريو درنظر مي گيريم که در صورت اين اتفاق چگونه و در چه شرايطي آن را مديريت کنيم. خواسته من اين است که فضاي داخلي را به شکلي درنظر داشته باشيم که بازگشت به عقب نداشته باشيم. ما برگشت به عقب را پيش بيني کرديم اما در هيچ کدام از توافقنامه ها اجازه نداديم منعکس شود، زيرا بازگشت به عقب، باعث ذهنيت نامناسب آنها مي شود.»

http://www.RaheNou.ir/fa/News/9117/شرکت-هاي-آلماني،-هلندي-و-انگليسي-درصدر-علاقه-مندان-به-سرمايه-گذاري-در-پتروشيمي-ايران
بستن   چاپ