راه ترقی
طرح برخي اتهامات عليه ظريف بسيار خطرناک است/ ايران بايد در سياست منطقه اي خود تجديدنظر کند
شنبه 20 خرداد 1396 - 2:37:09 PM
آريا
راه نو- دکتر حسن هاني زاده،تحليلگر مسائل سياسي در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي در خصوص چالش هاي دولت روحاني در دوم رياست جمهوري گفت: در حوزه سياست خارجي با توجه به توافقنامه برجام و اهميت اجراي بندهاي توافقنامه، دکتر روحاني و دولت ايشان بايد سازوکار جديدي براي تقابل با زياده خواهي هاي آمريکا و غرب تعريف کند. به اعتبار اينکه دکتر روحاني و دولت ايشان در دوره قبل اعلام کردند توافقنامه برجام مي تواند در حوزه اقتصاد کلان کشور و در بهبودي وضعيت معيشتي مردم تاثيرگذار باشد اما در عمل با کارشکني آمريکا مواجه شد و آمريکا تحريم هاي جديدي را عليه ايران اعمال نموده است. با توجه به اينکه ايران در اين حوزه امتيازات زيادي به غرب و آمريکا داد، اکنون دولت روحاني در حوزه سياست خارجي يک ضرب الاجلي براي آمريکا و کشورهاي غربي در راستاي اجرايي کردن برجام تعيين کند که بر اساس آن غرب و آمريکا در يک فرايند زماني به تعهدات خود عمل کنند در غير اين صورت ايران به نقطه آغازين باز خواهد گشت و فعاليت هسته اي خود را با همان قدرت قبل از توافق برجام آغاز مي کند. همچنين بايد فضاي تعامل دلپذيري ميان ايران وکشورهاي غربي بر اساس حفظ منافع ملي تعريف شود و اين تعامل دو سويه بايد به گسترش همکاري هاي اقتصادي ميان ايران و برخي کشورهاي غربي بيانجامد. در حوزه داخلي با توجه به شرايط داخلي و تهديدهاي منطقه اي و بين المللي ايران بايد به سمت انسجام ملي و همگرايي حرکت کند و دولت جديد بايد راهکاري براي تعامل همه جريان هاي سياسي ايجاد نمايد و گذشته را فراموش کند. همچنين کابينه جديد بايد کابينه کاملا تخصصي و جوانگرا باشد و تغييرات اساسي در پيکره دولت دوازدهم شکل گيرد. لذا به نظر مي رسد ترکيب آينده کابينه کاملا موثر خواهد بود ضمن اينکه وضعيت معيشتي مردم بايد سريعا بهبود پيدا کند و راهکارهايي براي اجرايي شدن اقتصاد مقاومتي ايجاد شود.
اين کارشناس در خصوص تشديد حملات و طرح اتهامات به دکتر ظريف و امکان عدم حضور وي در کابينه دولت دوازدهم بدليل اين حملات و اتهامات، گفت: دکتر ظريف در طول 4 سال گذشته تمام تلاش و تجربه ديپلماتيک خود را در حوزه روابط بين الملل به کار گرفت و انصافا ثابت کرد که يک شخصيت کاملا متعهد و آگاه به مسائل سياست خارجي است. دکتر ظريف بايد در کابينه دوم دکتر روحاني حضور پيدا کند تا سياست هاي خود را دنبال نمايد. ظريف در حوزه روابط بين الملل از تجربه بالايي برخوردار است و در تعامل با غرب بسيار موفق عمل کرده است هر چند در حوزه منطقه اي، دستگاه ديپلماسي در 4 سال گذشته نتوانسته موفق عمل کند و موجب شد عربستان سعودي ابتکار عمل سياسي براي تهاجم به ايران را در دست بگرد لذا دکتر ظريف با توجه به تجربه گذشته بايد در سياست منطقه اي خود تجديدنظر کند و بيشتر سياست هاي تهاجمي نسبت به عربستان اتخاذ کند و اين کشور غير دموکراتيک و ضد انساني را منزوي کند. خروج دکتر ظريف از کابينه آينده مي تواند شرايط ناپايداري در حوزه سياست خارجي براي ايران ايجاد کند.
وي در ادامه افزود: طرح اتهام نبويان به دکتر ظريف مبني بر توافق وي با آمريکايي ها براي تحويل سردار سليماني بسيار خطرناک است که موجب تقويت نهادهاي نظامي نخواهد شد. چه کسي مي تواند اين جرات را به خود دهد که يک فرمانده نظامي تاثيرگذار در منطقه و جهان را تسليم آمريکا کند. اين اتهامات اهانت به سردار سليماني و اهانت به جمهوري اسلامي ايران است. چگونه ممکن است که دستگاه ديپلماسي با آمريکا تعامل کند و سردار سليماني را تحويل آمريکا دهد اين با عقل تناسبي  ندارد و حرف غير واقعي است و در جهت تضعيف دکتر ظريف و دستگاه ديپلماسي کشور است اما بيشتر اهانت به نهادهاي نظامي و جمهوري اسلامي ايران است که بخواهد يکي از فرماندهان نظامي خود را دست بسته تحويل آمريکا بدهد. در دنيا طرح چنين اتهاماتي کم سابقه است خود آمريکايي ها به توان نظامي و استراتژيکي سردار سليماني اعتراف مي کنند. بهتر است يک کميته تحقيق تشکيل شود تا صحت اظهارات ديگران درباره سردار سليماني و دکتر ظريف مشخص شود و هر کسي به خود اجازه ندهد که چنين مسائلي را مطرح کند و جزئيات اين مسئله بايد از سوي دستگاه امنيتي و قضايي مورد توجه قرار گيرد. آنهايي که حمله و طرح اتهام عليه دکتر ظريف را در دستور کار خود دارند با برجام و شخص ظريف مشکل دارند. اين افراد بايد بدانند برجام يک موضوع ملي و تخصصي است که حاصل مذاکرات نفس گير و فشرده يک تيم مذاکره کننده با تجربه است که توانست اين توافقنامه را عملياتي کند هر چند که آمريکا کارشکني کرده و موضوع ايجاد يک ساز و کار عملياتي براي اجرايي کردن برجام مورد توجه قرار نگرفته و يکي از ضعف هاي برجام است اما به هر حال برجام حاصل يک تلاش جمعي دستگاه ديپلماسي و ساير نهادهاي مربوطه است که بايد محترم شمرده شود. دکتر ظريف شخصيتي است که کاملا به حوزه ديپلماسي جهاني مسلط است و تجربه 38 ساله کار ديپلماسي دارد و به نظر مي رسد يکي از شخصيت هاي تاثيرگذار در حوزه سياست خارجي است. طرح انتقادها بايد منصفانه باشد و دستگاه ديپلماسي را از رهگذر حمله به آقاي ظريف تضعيف نکنند. طرح اتهامات اين چنيني فضاي جامعه را کمي غبارآلود مي کند و افکار عمومي را نسبت به دستگاه ديپلماسي تحريک مي کند. نبايد وزارت خارجه و دستگاه ديپلماسي تضعيف شود. اگر مسئله اي وجود دارد بايد پشت پرده و کانال هاي مربوطه مطرح شود و درست نيست اينگونه انتقادها در رسانه ها مطرح شود و هر فردي به خود اجازه حمله به دستگاه ديپلماسي را بدهد. در تمام دنيا دستگاه ديپلماسي و نهادهاي نظامي وامنيتي به عنوان خطوط قرمز کشورها تلقي مي شود و در ايران هم بايد خطوط قرمزي براي جلوگيري از انتقادهاي غير منصفانه به دستگاه ديپلماسي و نهادهاي امنيتي تعريف شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/9250/طرح-برخي-اتهامات-عليه-ظريف-بسيار-خطرناک-است--ايران-بايد-در-سياست-منطقه-اي-خود-تجديدنظر-کند
بستن   چاپ