راه ترقی
هشدار يک روزنامه آمريکايي درباره پاسخ ايران به حمله تروريستي داعش در تهران!
يکشنبه 21 خرداد 1396 - 1:05:07 PM
آريا
راه نو- اين روزنامه در تحليلي نوشت: حملات در تهران به مجلس و مرقد آيت الله خميني، صرف نظر از اين که چه کسي و چرا آن را انجام داده است، اقدامات خطرناکي هستند که مي توانند به راحتي منجر به جنگي در منطقه خاورميانه (غرب آسيا) شوند که به نفع آمريکا نخواهد بود.
 صف آرايي در خاورميانه به اين صورت است که عربستان سعودي و حاميان وفادار سني آن در مقابل ايران شيعه و قطر، و اسرائيل قرار گرفته اند. در گذشته، عربستان سعودي و دولت هاي سني حامي آن تلاش کرده اند نه با جنگ يا خشونت هاي ديگر بلکه با پول به اهداف خود برسند. اين رويکرد گاهي شامل حمايت از سازمان هاي سني القاعده و گروه داعش شده است. علت اين رويکرد آسيب پذيري بسيار زياد آنها است. آنها با وجود توافق براي تقويت قواي نظامي خود با کمک آمريکا، جمعيت هاي اندک، پادشاهان سالخورده، وابستگي به نفت و حکومت هاي غيردموکراتيک، به شيوه اي سازماندهي نشده اند که بتوانند جنگ موثري به راه بياندازند. آنها در اين زمينه اصلا شبيه ايران، عراق و سوريه نيستند. ايران و عراق در جنگ هشت ساله خود در دهه هشتاد، يک ميليون نفر تلفات دادند.
 ايراني ها مي گويند سعودي ها در حملات روز چهارشنبه در تهران که دوازده کشته برجا گذاشت،‌ دست داشته اند. حمله سياسي عربستان و کشورهاي سني ديگر از جمله مصر و امارات عربي متحده به قطر درست يا اشتباه گفته مي شود با حمايت آمريکا و در سفر دونالد ترامپ، رئيس جمهور اين کشور انجام شده است و ظاهرا وي به آنها چراغ سبز نشان داده است.
 مشکلات متعددي در موضع آمريکا وجود دارد. اول اين که آمريکا به مدت 26 سال تاسيسات نظامي مهمي در قطر داشته است از جمله يازده هزار نيرو در حال حاضر، مراکز فرماندهي منطقه اي و تعداد زيادي هواپيما و تسليحات ديگر. اگر عربستان سعودي بخواهد به قطر حمله کند، واکنش بين المللي مانند واکنش کشورها به تهاجم عراق به کويت در سال 1990 خواهد بود.
فرانسه، ايران و ترکيه تا کنون از قطر حمايت کرده اند. ترکيه در حال اعزام نيروهاي بيشتري به پايگاه خود در قطر است. نارضايتي عربستان سعودي و ديگر کشورها از قطر به علت حمايت آن از شبکه الجزيره است که حقايق را درباره قدرت هاي منطقه بيان مي کند. آنها همچنين به روابط قطر با حماس، حزب الله و ايران و تمايل اين کشور براي حمايت از طالبان افغانستان اعتراض دارند.
در وهله نخست، قطر بايد اين حرف را به گوش عبدالفتاح السيسي، رئيس جمهور مصر برساند که اگر به سعودي ها نگويد که از مواضع خود عقب نشيني کنند، سيصد هزار کارگر مصري را که در قطر هستند به کشورشان بازمي گرداند و اين يک ضربه اقتصادي دردناک براي مصر خواهد بود. نگراني هاي آمريکا در منطقه اين است که با وجود کاهش وابستگي اين کشور به نفت خاورميانه، در صورت وقوع جنگي بزرگ در منطقه، قيمت نفت در آمريکا افزايش خواهد يافت.همچنين جنگ آمريکا با تروريسم جهاني از پايگاه هايي در منطقه از جمله قطر انجام مي شود.
 مسئله بسيار جدي اين است که اگر متحدان قطر مانند ايران، حماس و حزب الله در واکنش به حملات تهران به عربستان سعودي يا کشورهاي حوزه خليج فارس حمله کنند، آمريکا با اين خطر مواجه مي شود که ممکن است عربستان بگويد، شما ما را وارد اين معرکه کرديد، اکنون خودتان بايد ما را از آن خارج کنيد. در همين زمينه، واشنگتن بايد از تلاش هاي امير کويت در ايجاد صلح ميان سران کشورهاي سني حمايت کند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/9256/هشدار-يک-روزنامه-آمريکايي-درباره-پاسخ-ايران-به-حمله-تروريستي-داعش-در-تهران!
بستن   چاپ