راه ترقی
آيا احتمال تشکيل ناتو منطقه اي عليه ايران وجود دارد؟
چهارشنبه 24 خرداد 1396 - 1:15:39 PM
آريا
راه نو- روزنامه راي اليوم با اشاره به اين مطلب در يادداشتي به قلم زهير اندراوس نوشت يک پژوهش جديد از مرکز مطالعات راهبردي بيگن - سادات در تل آويو معتقد است عربستان، امارات، اردن و مصر قابليت بيشتري براي اتحاد در دفاع فعال عليه تندروهاي اسلامگرا پيدا کرده اند. ضمن آن که همگي ايران را دشمن مشترک خود مي دانند که در عراق، سوريه، لبنان، يمن، عمان، بحرين و کويت چنگ اندازي کرده است.
 اين پژوهش در ادامه آورده است اوضاع، حاکي از احتمال تشکيل يک سازمان جديد از منطقه امتداد يافته بين مديترانه تا درياي سرخ که اسرائيل نيز بخشي از آن است ؛ حکايت دارد و اگر چنين سازماني شکل گيرد سهم تازه اي در پيروي از روش جديد حل درگيري اسرائيل و فلسطين خواهد داشت و سفر ترامپ به منطقه نيز به منزله ضربه اصلي و کاري در اين خصوص به شمار مي آمد.
اين پژوهش مي افزايد سفر ترامپ چندين هدف قطعي را محقق کرد از جمله اين که نشان داد بازآرايي راهبردي بر اساس ائتلاف در چارچوب منطقه نه تنها نامطلوب نيست بلکه امري ممکن است و توضيح مي دهد که اين برنامه بلندپروازانه از پرداختن به حواشي پرهيز مي کند و به سخت به رونوشت هاي آماده و مدون پايبند است .
 در اين پژوهش تاکيد شده است ترامپ با رفتن به رياض اين پيام را مخابره کرد که سعودي ها را اولويت خود مي داند و به اين ترتيب آل سعود شکست تاريخي خود را از دولت اوباما فراموش کردند.
اين پژوهش معتقد است اصرار ترامپ براي ديدار از معبد خيالي سليمان بدون همراهي اسرائيلي ها، و نرفتن او به کنست، ديدار با محمود عباس در بيت لحم و نه در رام الله همگي حامل پيام هايي است و رئيس جمهور آمريکا خواست بگويد که در اين مرحله اجازه نمي دهد نمادگرايي سياست زده، سايه هاي شک را روي بي طرفي فاخر بيندازند و سخنراني هايش در رياض، تل آويو، بيت المقدس و بيت لحم هماهنگ بودند.
پژوهش مذکور در ادامه چنين آورده است که ترامپ قانع شده است که نه تنها مرتکبان جنايات خشن بلکه مشوقان خشونت به اسم دين بايد يک بار براي هميشه سر جاي خود نشانده شوند و پاداش هايي که تشکيلات خودگردان به خانواده شهدا مي دهد متوقف شود.
 اين پژوهش مي افزايد دولت ترامپ مصمم است پيشنهاد يا اهداف يا ابزارها ، شيوه ها و راهکارها را در اين خصوص تحميل نکند و خط مشي جديدش مبتني بر نياز جمعي به تفکر امنيتي واقع گرايانه باشد به گونه اي که همه صاحبان منافع منطقه اي بتوانند انديشه هاي خود را در اين خصوص توسعه دهند . اين تفکر مي تواند آينده واحد را نيز شامل شود در اين صورت مي توان بازطراحي امنيتي منطقه را اين طور تصور کرد که منطقه اي واحد خواهد بود که شامل اسرائيل مي شود علاوه بر يک حکومت فلسطيني مستقل که در صلح و آرامش در کنار اسرائيل به شکوفايي مي رسد. البته تصور اين سناريو ممکن نيست مگر بعد از توافق گروه هاي فلسطيني براي زندگي در سايه اسرائيل دمکراتيک.
اين پژوهش خاطرنشان مي کند بهار عربي نقش خود را در ظهور چندين کشور شکست خورده ايفا کرده است چنان که سوريه ويران شد و يمن در تنگنا قرار گرفت. در عين حال اشتهاي ايران براي سيطره منطقه اي با فرستادن شبه نظاميان به خارج بيشتر شده و عراق و ليبي هنوز بي ثبات هستند. لبنان همچنان با مشکلي روبروست که موجوديت آن را براي هميشه تهديد مي کند اما ترکيه اسلامي به صورت فزاينده بلندپروازي هاي خود را در منطقه توسعه داده است و کشورهاي آفريقايي آن سوي درياي سرخ درگير ناآرامي هاي داخلي هستند. قبرس هنوز متحد نشده و سرنوشت کردها در ترکيه، عراق، ايران و سوريه نامعلوم است.
 اين پژوهش مي افزايد در عين حال ابرقدرت هاي جهاني درجه يک و درجه دو که براي منطقه بيگانه محسوب مي شوند از طريق سرمايه گذاري و بهره برداري از منابع و استفاده از پايگاه هاي دريايي و زميني بر اساس محاسبات ژئوسياسي مخصوص خودشان به فعاليت ادامه مي دهند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/9292/آيا-احتمال-تشکيل-ناتو-منطقه-اي-عليه-ايران-وجود-دارد؟
بستن   چاپ