راه ترقی
خبري از خروج بازار مسکن از رکورد نيست/ دولت بايد در بازار مسکن تحرک ايجاد کند
شنبه 27 خرداد 1396 - 3:12:58 PM
آريا
راه نو- علي اکبر کريمي نماينده مردم اراک در مجلس شوراي اسلامي در ارزيابي خود از آخرين وضعيت بازار مسکن به خبرنگار اقتصادي آريا گفت: تاکنون شواهدي مبني بر خروج بازار مسکن از رکود نمي بينم. در هر صورت بايد شواهد و عواملي وجود داشته باشند که بتوان گفت بنا بر اين دلايل بازار مسکن در حال خروج از رکود است که تاکنون هيچ اقدام قابل مشاهده اي در اين زمينه صورت نگرفته است.
وي در خصوص احتمال افزايش افسارگسيخته قيمت مسکن در صورت خروج مسکن از رکود و رونق بازار مسکن، گفت: شرايط بازار هيچ نشانه اي از افزايش قيمت افسارگسيخته در اين زمينه را نشان نمي دهد. اگر تورم تشديد شود، دور از انتظار نيست که در اين شرايط قيمت مسکن نيز افزايش پيدا کند .اما پيش بيني هاي مشخصي مبني بر اينکه چه شرايطي در انتظار بازار مسکن خواهد بود، وجود ندارد.
کريمي در پاسخ به اين سئوال خبرنگار آريا مبني بر اينکه دولت بايد چه سياست هايي براي خروج مسکن از رکود اتخاذ نمايد؟، گفت: به عقيده بنده دولت بايد سياست هايي از قبيل تخصيص ساخت و ساز مسکن براي اقشار متوسط و پايين را دنبال کند چرا که افراد داراي تمکن مالي به راحتي مسکن گران قيمت مي خرند و يا از شرايط مالي لازم براي ساخت و ساز مسکن گران قيمت برخوردارند و به حمايت هاي مالي دولت نيازي ندارند. اما در خصوص مسکن افراد با شرايط مالي متوسط هم حمايت هاي دولت لازم است و هم سياست گذاري موثر که در اين راستا راهگشا باشد. به همين دليل سياست هاي دولت از جمله نوسازي بافت فرسوده ،ساماندهي سکونتگاه هاي غير رسمي و حاشيه اي شهرهاي بزرگ و در عين حال نوسازي مسکن هاي قديمي و ساخت مسکن جديد و سياست حمايت هاي بانکي براي اعطاي تسهيلات مناسب به متقاضيان با سودهاي پايين و وام هاي ارزان قيمت همه باعث ايجاد تحرک در  بازار مسکن خواهد شد. در عين حال اگر اين سياست ها درست اعمال شوند، باعث افزايش افسارگسيخته مسکن نخواهند شد و شاهد افزايش ساخت و ساز در بازار مسکن خواهيم بود و متقاضياني  که مي خواهند صاحب مسکن شوند در طرح هاي ساخت و ساز مسکن مشارکت پيدا مي کنند و در نتيجه عده زيادي خانه دار خواهند شد.
کريمي در خصوص تاثير ميزان سود بانکي بر قيمت مسکن و اجاره بها نيز گفت: کاهش و يا افزايش سود بانکي قطعا بر قيمت مسکن تاثير گذار خواهد بود و اگرنرخ سود بانکي کاهش يابد، انتظار کساني که در مسکن به عنوان سرمايه گذار حضور پيدا کرده اند از ميزان بازدهي سرمايه شان کاهش پيدا مي کند و اين امر موجب مي شود که بخشي از منابع مالي از بانک ها خارج و روانه بازار توليد شود که قطعا بخشي از آن قطعا وارد بازار مسکن خواهد شد. از طرف ديگر متقاضيان مسکن هم که درصدد خريد مسکن هستند، زماني که سود بانکي کاهش پيدا کند با انگيزه و سهولت بيشتر مي توانند از تسهيلات مسکن استفاده کنند و تقاضا براي خريد مسکن افزايش خواهد يافت. بنابراين اتخاذ سياست مناسب در اين خصوص نيز بر رونق بازار مسکن تاثيرگذار خواهد بود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/9301/خبري-از-خروج-بازار-مسکن-از-رکورد-نيست--دولت-بايد-در-بازار-مسکن-تحرک-ايجاد-کند
بستن   چاپ