راه ترقی
دولتمردي که گفته مبناي ولايت از ديدگاه امام علي(ع) نظر مردم بود يک صفحه از نهج البلاغه را ديده و بقيه را نديده
يکشنبه 28 خرداد 1396 - 2:57:19 PM
آريا
راه نو- آيت‌الله ناصر مکارم شيرازي در مراسم احياي شب قدر در مدرسه علميه امام کاظم(ع) با اشاره به نياز انسان به موعظه اظهار کرد: انسان بايد با موعظه قلب خودش را زنده کند و هر کسي به موعظه نياز دارد.
وي ادامه داد: انسان بايد قلبش را با يقين تقويت کند، براساس روايات هيچ نعمتي بالاتر از نعمت يقين نيست، منظور از يقين اين است که خداوند را در همه جا ناظر خودمان بدانيم و خدا به ما نزديک است، بايد باور کنيم که خدا از درون سينه‌ها آگاه است.
استاد برجسته حوزه علميه قم افزود: انسان اگر به‌اندازه سر سوزني کار خوبي انجام بدهد، آن کار در روز قيامت حاضر است، اگر کسي اين چيزها را باور داشته باشد، زندگاني او پر از ايمان خواهد شد.
آيت‌الله مکارم شيرازي با اشاره به ويژگي‌هاي روز قيامت اظهار کرد: در آن روز تمام اعمال انسان حاضر خواهد بود، يقين به معاد اهميت زيادي دارد و بر اين مسئله در روايات تأکيد شده است.
وي ادامه داد: قرآن کريم درباره اموال يتيمان مي‌گويد کساني که اين اموال را مي‌خورند، خودشان را گرفتار آتش مي‌کنند، انسان بايد با داشتن يقين نسبت به معاد از انجام گناهان دست بکشد.
استاد برجسته حوزه علميه قم افزود: کسي که گناهان را همچون آتش بداند، دست به انجام گناه نمي‌زند، گرفتن رشوه، ربا و دزدي همچون دست زدن انسان به شعله آتش است و انسان بايد به اين مسئله باور داشته باشد.
آيت‌الله مکارم شيرازي با اشاره به عدم‌دلبستگي امام علي(ع) به دنيا اظهار کرد: اين امام معصوم فرمود اگر تمام آن چيزهايي را که زير آسمان است، به‌عنوان رشوه به من بدهند تا ظلمي به يک مورچه بکنم، در مقابل آن پاداش بزرگ به‌خدا قسم اين ظلم کوچک را انجام نمي‌دهم، چنين سخني نشانه يقين امام علي(ع) است.
وي ادامه داد: امام علي(ع) فرمود کسي که قلبش خنکي يقين را احساس کرده باشد، سعادتمند است، انسان اگر کار کوچکي را با يقين انجام بدهد، بهتر از آن است که کارهاي زيادي را بدون يقين انجام بدهد.
استاد برجسته حوزه علميه قم افزود: دانشمندان غربي مي‌گويند که اسلام با سرعت زيادي در غرب و شرق دنيا رواج پيدا کرد، اين دانشمندان علت پيشرفت سريع اسلام در جهان را نمي‌دانند.
آيت‌الله مکارم شيرازي با اشاره به علت پيشرفت سريع اسلام در جهان اظهار کرد: براساس روايات سادگي زندگي و داشتن يقين موجب پيشرفت سريع اسلام شد، مسلمانان در جنگ‌هاي صدر اسلام احساس شکست نمي‌کردند و در دوران دفاع مقدس نيز شاهد بوديم که جوانان با ايمان و يقين دشمن را شکست دادند.
وي ادامه داد: اصحاب امام حسين(ع) نمونه‌هاي انسان‌هاي بايقين بودند، آنها در شب عاشورا خوشحال بودند که در روز عاشورا به شهادت مي‌رسند و ما امروز بعد از گذشت قرن‌ها شاهد هستيم سال به سال دامنه مراسم‌هاي گراميداشت قيام کربلا در جهان گسترش پيدا مي‌کند.
آيت‌الله مکارم شيرازي با اشاره به سخنان مطرح‌شده درباره ولايت امام علي(ع) اظهار کرد: يکي از دولتمردان گفته است که مبناي ولايت از ديدگاه امام علي(ع) نظر مردم بود و دموکراسي ميراث اين امام معصوم است، اين حرف عجيبي است، او يک صفحه از نهج البلاغه را ديده و بقيه را نديده است.
وي ادامه داد: ولي را بايد خداوند تعيين کند و آيات درباره ولايت در قرآن زياد است، شما تنها يک جمله از نهج‌البلاغه را ديديد و بحث کرديد، يکي از مسلمات مذهب شيعه است که امام را خدا و نه آراي مردم تعيين مي‌کند، ما با اهل سنت برادروار زندگي مي‌کنيم، اما مذهب رسمي کشور شيعه است.
استاد برجسته حوزه علميه قم افزود: نبايد بگوييم که حاکم را رأي مردم تعيين مي‌کند، رسول اکرم(ص) فرمود که "تعيين جانشين من با خدا است و خداوند به هر کسي که خواست، ولايت مي‌دهد" و کتاب‌هاي زيادي در خصوص غدير نوشته شده است.
آيت‌الله مکارم شيرازي با اشاره به دموکراسي اظهار کرد: دموکراسي براي غرب است و حتي اين نوع حکومت، حکومت مردم بر مردم نيست، گاهي يک نامزد با 25 درصد رأي از مردم به رياست مي‌رسد، در آمريکا افراد با ثروت و تبليغات، مغز مردم را شست‌وشو مي‌دهند و رأي مي‌آورند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: امام با رأي مردم انتخاب نمي‌شود و نبايد با يک صفحه نهج البلاغه، نظام حکومتي اسلام را دگرگون نشان بدهيم.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/9316/دولتمردي-که-گفته-مبناي-ولايت-از-ديدگاه-امام-علي(ع)-نظر-مردم-بود-يک-صفحه-از-نهج-البلاغه-را-ديده-و-بقيه-را-نديده
بستن   چاپ