راه ترقی

آخرين مطالب

تنها راه پيروزي رئيسي بر روحاني؟/ احمدي نژاد بازي را به هم مي زند؟ انديشه

تنها راه پيروزي رئيسي بر روحاني؟/ احمدي نژاد بازي را به هم مي زند؟
  بزرگنمايي:

راه نو- کمال خلف، در گزارش انتخاباتي خود از ايران در راي اليوم (انگلستان)، با عنوان "صحنه انتخابات در ايران ميان ديدگاه کليشه اي و واقعيت" مي نويسد:
به باور من تا به امروز اکثر نخبگان عرب نتوانسته اند واقعيت ايران را آنگونه که هست و نه طبق ديدگاه کليشه اي موجود در ذهنيت خود، درک کنند، ذهنيتي که در طول دهه هاي گذشته، سياست هاي نظام هاي عربي آن را با تاثيرپذيري از سياست هاي ضد ايراني کشورهاي غربي متحد خود از زمان انقلاب و در پي سايه افکندن درگيري ها و جنگ ها در منطقه ترسيم کرده ، جنگ هايي که ايران بازيگر يا عاملي تاثير گذاري در آن ها بود ه است. از اين رو سياست هاي کشورهاي عرب در قبال ايران بر مبناي ارزيابي هاي نادرستي شکل گرفت که به ايجاد ثبات در روابطشان با اين کشور منجر نشد و اين مسئله اي است که جاي بحث درباره آن اينجا نيست.
با بيان اين مقدمه خواستم وارد صحنه انتخابات رياست جمهوري در تاريخ ١٩ مه شوم که ايران امروز خود را براي برگزاري آن آماده مي کند. در اين راستا نگاهي که نسبت به اين انتخابات رواج دارد در دو ديدگاه عمده جاي مي گيرد. نخست اينکه آيا ايران به سمت تندروي از طريق ارتقا و سيطره اصولگرايان پيش مي رود يا گشايش از طريق پيروزي اصلاح طلبان. ديدگاه دوم در انتظار تزلزلي در نظام حکومتي ايران در اين برهه سرنوشت ساز است. با توجه به اعتراضات گسترده اي که در واکنش به نتايج انتخابات سال ٢٠٠٩ رخ داد، اعتراضاتي که غرب و در کنار آن نظام هاي حاکم عربي براي ورود ايران به بحران حکومتي روي آن حساب کردند. شايد اين مثالي باشد براي آنچه در بالا درباره ارزيابي هاي نادرست بدان اشاره کردم. بدين ترتيب که حمايت خارجي آشکار به ضرر جنبش اعتراضي تمام شد و با توجه به عدم شناخت خارج از حساسيت ملت ايران نسبت به نفوذ خارجي که باعث مي شود هر گونه جنبش داخلي مشروعيت مردمي خود را از دست بدهد، حمايت خارجي عامل بزرگي بوده که مردم ايران در واکنش به آن تکيه به خود را انتخاب کرده اند.
در انتخابات ٢٠١٣ پيشين، حسن روحاني نامزد جريان ميانه رو محسوب نمي شد، جرياني که وي را به جايگاه رياست جمهوري رساند. پدر معنوي اين جريان جديد (اصلاح طلب ميانه رو) مرحوم رفسنجاني بود، اما مخالفت شوراي نگهبان با تاييد صلاحيت آقاي رفسنجاني به علت کهولت سن، وي را به سمت معرفي حسن روحاني به عنوان نامزد اين جريان سوق داد. جريان اصولگرا محبوبيت کم تري نسبت به اين جريان ميانه رو جديد نداشت اما جريان اصولگرا در آن زمان با چهار نامزد با روحاني روبرو شد، اين مسئله به پراکندگي آرا راي دهندگان طرفدار جريان اصولگرا ميان اين چهار نامزد منجر شد. شايد اشاره اي از سوي رهبر [آيت الله] خامنه اي مي توانست باعث کناره گيري سه نامزد به نفع نامزد چهارم شود و اين امر نتايج آن انتخابات را تغيير مي داد، اما اين اتفاق نيفتاد.
امروز جريان روحاني از حمايت و پشتيباني مردي در سطح هاشمي رفسنجاني محروم است و مطمئنا اين مسئله بر شانس روحاني در دور دوم تاثير خواهد گذاشت، اما اتکاي روحاني امروز بر دستاورد توافق هسته اي با غرب و گشايش اجتماعي و اقتصادي است که در دور نخست رياست جمهوري وي ايجاد شده و اين مسئله به وي در مراکز شهرها و به ويژه تهران برتري مي دهد. با اين حال مراکز شهرها به تنهايي نتيجه راي گيري را رقم نمي زند.
شانس رئيسي
اين روزنامه چاپ انگليس در بخشي ديگر از گزارش خود به شانس پيروزي حجت الاسلام رئيسي نامزد دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در انتخابات 96 پرداخته و مي نويسد:
 "به نظر مي رسد رئيسي براي مرحله تنش سياسي و نظامي آينده با آمريکا مناسب است اما اين نظريه قابل انتقاد است زيرا رئيسي در نخستين اظهارات خود پس از اعلام نامزدي بر اهتمام ايران براي برپايي بهترين روابط با کشورهاي جهان به غير از اسرائيل تاکيد کرد که احتمالا اين کشور را به اتخاذ سياست عقلانيت بيشتر در مقابله با سرکشي دولت آمريکا سوق مي دهد تا از اين طريق مسئوليت تنش و بحران در منطقه در صورت وقوع فقط به گردن واشنگتن باشد، در حالي که ايران در صحنه بين المللي امتيازهاي جديدي به دست مي آورد.
در هر صورت چنانچه نامزدهاي جرياني که رئيسي به آن تعلق دارد ، يعني اصولگرايان به نفع او کناره گيري کنند که اين مسئله قابل پيش بيني است، اين مسئله وي را به پيروزي نزديک خواهد کرد."
 احمدي نژاد بازي را به هم مي زند؟
راي اليوم در پايان گزارش خود مي نويسد:
محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور پيشين شروع به برهم زدن ورق ها با نامزدي خود در انتخابات آينده کرده است، اما احمدي نژاد اکنون احمدي نژاد سابق نيست. وي هنگامي که در انتخابات ٢٠٠٥ و دور دوم انتخابات سال ٢٠٠٩ پيروز شد بر جريان اصولگرا اتکا داشت که ديگر امروز از وي حمايت نمي کند. همچنين نام احمدي نژاد با آنچه ايراني ها فتنه ٢٠٠٩ مي نامند مرتبط است زماني که کشور شاهد بزرگ ترين جنبش اعتراضي به علت پيروزي احمدي نژاد بود و شايد ايراني ها از تکرار شدن تصوير احمدي نژاد در مقابله با نامزد جريان اعتدال پرهيز کنند. همچنين عوام گرايي احمدي نژاد که احتمالا برگه او در رقابت است به اعتقاد ما در حال حاضر موثر نيست و شانس احمدي نژاد تنها در صورت عقب نشيني ابراهيم رئيسي از رقابت انتخاباتي تقويت خواهد شد.
سياست خارجي ايران تغيير نمي کند
برنده انتخابات سال ٢٠١٧ ايران هر که باشد تجربه دهه هاي گذشته نشان مي دهد سياست خارجي ايران به صورت ريشه اي با تغيير رئيس جمهور چه اصلاح طلب باشد يا ميانه رو يا اصولگرا تاثير نمي پذيرد زيرا سياست خارجي ايران عناصر تعيين کننده اي دارد که از اصول انقلاب اسلامي ناشي مي شود که نمي توان از آن ها عبور کرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/8880/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

موزیک ویدئوی متفاوت از قطعه وطنیِ همایون شجریان

موسیقی بی‌کلام زیبا و آرامش‌بخش «بهشت» با هنرمندی پیدر بی هلند

نماهنگ تماشایی آرون افشار بنام «شب رویایی»

پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد

دستگیری 4 نفر سر جلسه کنکور

داستان عجیب گم شدن حلقه ازدواج

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین 1403 با واردات

به کار گیری منشی های خانم در ادارات کرمانشاه ممنوع شد

کشف مکان دقیق دفن افلاطون

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا؛ سامانه بارشی جدی سه شنبه وارد کشور می‌شود

خبر خوش رئیس سازمان سنجش برای بازماندگان از کنکور به خاطر سیل

ماجرای قمه‌کشی در ارومیه

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969