راه ترقی

آخرين مطالب

جوانگرایی در صدا و سیما به رویکرد و تفکر نو است نه سن و سال نوشتارها

جوانگرایی در صدا و سیما به رویکرد و تفکر نو است نه سن و سال
  بزرگنمايي:

راه ترقی - عصر ایران /متن پیش رو در عصر ایران منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
این که مدیران جدید تلویزیون همگی متولد دهه 60 باشند و هیچکدام به 50 سالگی هم نرسیده باشند به نوبه خود هیچ مزیت خاصی محسوب نمی‌شود، جوانگرایی با رویکرد است نه سن و سال!
کاوه معین‌فر/ چند روز قبل رئیس سازمان صداوسیما معاونت سیما را عوض کرد و محسن برمهانی معاون سیما شد، روز گذشته (سه‌شنبه 20 اردیبهشت) محسن برمهانی هم در احکامی جداگانه مدیران 6 شبکه تلویزیون را منصوب کرد. به همین سرعت!
میثم مرادی بینا باج به سمت مدیر شبکه یک ، حامد بامروت نژاد به سمت مدیر شبکه دو، حسین شاه مرادی به سمت مدیر شبکه چهار، علی عبدالعالی به سمت مدیر شبکه آموزش ، محمد حسین کشکولی سمت مدیر شبکه قرآن و معارف سیما و محمد صادق باطنی به سمت مدیر شبکه امید، منصوب شدند.
نکته جالب توجه این است که تمام مدیران جدید به نسبت مدیران سابق سیما جوان هستند، غیر از یک مورد مابقی همگی متولد دهه 60 هستند:
میثم مرادی بینا باج متولد1361 ، حامد بامروت نژاد متولد1365 ، حسین شاه مرادی متولد1367 ، علی عبدالعالی متولد1353 ، محمد حسین کشکولی متولد 1364 ، محمد صادق باطنی متولد 1367 .
از همین امروز که این مدیران حکم گرفته‌اند نمی خواهم بدبین باشم ولی وقتی زندگینامه و فعالیت‌هایی که داشته اند را می‌خواندم نکات جالب توجه و برخی عجیب هم وجود دارد مانند: «حضور در برنامه‌های پرمخاطب صداوسیما همچون خندوانه، خط قرمز، تب تاب، عصر، جهان آرا، 360 درجه و ... » به عنوان بخشی از فعالیت‌های یک مدیر در زندگینامه‌اش ذکر شده است!
اصلا این موضوع که همه مدیران جوان نزدیک به یک طیف سیاسی کشور هستند را نادیده می‌گیریم، ولی این که مدیران همگی متولد یک دهه باشند و هیچکدام از این مدیران تلویزیون به 50 سالگی هم نرسیده باشد به نوبه خود هیچ مزیت خاصی محسوب نمی شود.
اگر این مدیران جدید با تکیه بر انرژی جوانی خود بتوانند رویکردی جدید و راهی نو در تلویزیون را باز کنند آنموقع است که می توان گفت جوانگرایی صورت گرفته است.
در همان دهه 60 که این مدیران جدید به دنیا آمده اند و یا برخی از آنها کودک بوده‌اند برنامه‌ها و سریال‌هایی در تلویزیون تولید شد که تا به امروز به عنوان نمونه‌های موفق تلویزیون از آنها یاد می‌شود، برنامه‌هایی که برای دیدن آنها خیابانهای شهر خلوت می‌شد.
شاید گفته شود مقایسه درستی نیست و شرایط جهان امروز را با احتساب بروز پدیده اینترنت، جهان شبکه‌های اجتماعی و گوشی های هوشمند، شیوه نمایش برخط وی او دی ها و ... با آن زمان‌ها قابل مقایسه نیست، بله از منظری درست است ولی از یک منظر دیگر همین اتفاق برای کشورهای دیگر جهان هم رخ داده است و اتفاقا آنها از همین تهدیدات به عنوان فرصت برای ارتقا و تبلیغات برنامه‌های تلویزیونی بهره فراوان برده‌اند.
در شرایط حاضر مهمترین اتفاق برای تلویزیون این است که از این حالت دور تکراری برنامه‌ها و قهر مخاطب بتواند خود را نجات دهد، بتواند به رسانه‌ای تبدیل شود که از مشکلات مردم تا سرگرمی و تفریح را بتوان در آن پیدا کرد. 
بزرگترین مشکل تلویزیون این است که اکثریت مردم ایران آن را آئینه‌ای از زندگی روزانه خود نمی بییند، این که امروز در خیابان‌ها و بازار چه اتفاقی می افتد در این رسانه بزرگ با این همه هزینه از بیت المال در آن انعکاسی پیدا نمی کند.
تلویزیون دور است، دور از جامعه و مشکلات، دور از جوانان، دور از بانوان و دختران، دور از فرهنگ و هنر، دور از کسانی که در همین تلویزیون محبوب مردم بوده‌اند و هستند مثل: عادل فردوسی پور، رضا عطاران، سروش صحت و ... دور است، دور ...
مردم از فشار اقتصادی کمرشان خم شده است اما برنامه سازان و برنامه‌هایی وجود دارد که هیچ اشاره‌ای به این قضایا ندارند و با تجاهل از کنار بدیهی ترین مشکلات روزمره مردم عبور می کنند.
حال که جوانگرایی شده است، باید گفت هیچ جوان یا نوجوانی برنامه‌ای مرتبط با زندگی و مشکلاتش را در این رسانه پیدا نمی کند و اگر برنامه ای هم ساخته می شود بیشتر به زنگ انشا یا کلاس پرورشی مدارس شبیه است.
در تمام این شبکه‌های تلویزیونی برنامه‌های با محوریت فرهنگ و هنر وجود ندارد، که در بر گیرنده پوشش و تحلیل آثار سینمایی، تئاتر، هنرهای تجسمی، موسیقی و ... باشد.
برای نمونه گاهی برنامه‌هایی مثل برنامه سینمایی هفت وجود دارد که آن هم از حالت اجرا زنده به ضبط شده تغییر یافته است تا بتوان صفر تا صد آن را کنترل و ممیزی کنند، تازه با تهیه کننده، مجری و منتقد کاملا معتمد خودشان. ساعت پخش آن هم 1 بامداد روز شنبه! الان هم که از بعد از عید نوروز تعطیل شده است.
اوضاع برنامه های ورزشی هم بر همین منوال است دایره بسته ای از افراد که معمولا توانایی اجرا و استاندارهای لازمه را هم ندارند.
حتی مهمانان برنامه ها هم یک دایره محدود از افرادی معدود است، خدادادعزیزی و ... همیشه هستند، همان گونه که در برنامه خندوانه هم همیشه یک عده معدود هستند و قس علی هذا ...
این جوانگرایی برای تلویزیون اقدام مثبتی است و طبیعتا باید شاهد اتفاقات و تغییرات گسترده ای به دلیل این تغییرات باشیم. اما همین الان باید یادآوری کرد که سن و سال فقط یک عدد است و مهمتر از آن اندیشه و تفکر جوان است که باید مدنظر قرار گیرد.
از قدیم گفته‌اند جوانی به سن و سال نیست به دل و احساس آدمهاست، در این مورد هم باید گفت جوانگرایی در مدیران سیما به سن و سال نیست بلکه به نوع نگاه، تفکر و رویکرد نو آنها ارتباط می‌یابد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/351722/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

خوشحالی شدید هوادار آرسنال پس از دریافت پیراهن مارتین اودگارد

اتفاق خوب برای سپاهان قطعی شد

مدیر اینتر: قرارداد اینزاگی تمدید می‌شود

تمجید دل‌پیرو از بلینگام؛ جود استثنایی است

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

تقدیر‌ از تیم ملی هاکی داخل سالن بانوان

رزا ابراهیمی برترین ورزشکار پارالمپیکی سال

گل اول منچستریونایتد توسط هری مگوایر در دقیقه 42

یوسفی: من هیچ دلخوری از آقای دبیر ندارم

عکس یادگاری دبیر با کودکان کشتی گیر

امیری: تبریک ویژه به هواداران 2 تیم به خاطر این اتفاق ارزشمند

علیرضا دبیر بعد از انتخاب فدراسیون کشتی به عنوان بهترین فدراسیون سال 14

مهارت بی‌نظیر دیگو مارادونا؛ پنج ضربه متوالی به تیرک و چیپ زدن به دروازه بان

تیم رویایی 11 نفره اندی کول از هم تیمی های سابقش در منچستریونایتد

19 سال پیش در چنین روزی؛ سوپرگل وین رونی به نیوکاسل

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

گفتگوی جالب علیرضا دبیر با ورزشکار کودک ورزش‌های زورخانه‌ای

واکنش علی دبیر بعد از انتخاب امین میرزازاده به عنوان آقای ورزش ایران در سال 1402

جبلی در پاسخ به سوال خبرنگار آخرین خبر: سعی می کنیم در فصل آینده فوتبال به بهترین کیفیت مسابقات را پخش کنیم

صحبت های ناهید کیانی پس از دریافت عنوان بانوی ورزش ایران در سال 1402

تمرینات علیرضا بیرانوند برای بازگشت

امیررضا معصومی جایزه قهرمان فردا را کسب کرد

چرا ساخت استادیوم‌های فوتبال این قدر گران تمام می‌شود؟

تجلیل از حسین عبدی، سرمربی تیم ملی جوانان

خلاصه بازی لوریان 1 - پاری سن ژرمن 4

ژاوی در بارسلونا می‌ماند

بیانیه وزارت امور خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا