راه ترقی

آخرين مطالب

این سیلی پیمان معادی مثل سیلی ترانه علیدوستی بود! فرهنگ و هنر

این سیلی پیمان معادی مثل سیلی ترانه علیدوستی بود!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - برترین ها / قسمتی از سریال «افعی تهران» که به تنبیه دانش‌آموزان در مدارس اشاره می‌کند، خبرساز شده و در پی آن واکنش‌های زیادی در فضای رسانه‌ای و کاربران به چشم می‌خورد. ما در اینجا با آرمان بیانی (پیمان معادی) طرف هستیم. کسی که با دیدن ناظمش سر صحنه فیلمبرداری یاد خاطرات تلخ دوران مدرسه و تنبیه شکنجه‌وار او افتاده و به لطایف‌الحیل او را در مسیر برگشت همراهی می‌کند. اینجا فرصتی است برای یادآوری (بخوانید انتقام). ادبیات آرمان در برخورد با آقای ناظم گویی به مذاق برخی خوش نیامده تا جایی که مدیرکل حقوقی وزارت آموزش و پرورش از شکایت و اعلام جرم رسمی دفتر حقوقی این وزارتخانه علیه دست‌اندرکاران اصلی این سریال خبر داده است.

راه ترقی

سکانس توهین به معلم که سریال «افعی تهران» را به دردسر انداخت!
1403/02/19 - 14:00
مشابه‌ترین اتفاق به این لحظه را در فیلم توقیفی «برادران لیلا» به خاطر داریم. سیلی محکم لیلا (ترانه علیدوستی) به پدرش در ازای رنج تمام سال‌های زندگی. اتفاقا این سکانس هم به مذاق همان عده‌ای خوش نیامد. البته که حرمت والدین و معلمین به عنوان اشخاصی که اساسی‌ترین نقش را در پرورش یک فرزند ایفا می‌کنند در ذات خودش واجب است اما آیا همیشه در هر حالتی این احترام باید حفظ شود؟
حالا و پس از گذشت نزدیک به یک دهه از حضور نمایش خانگی در زندگی ایرانی‌ها، یک سکانس انگار به درستی وایرال شده. در واقع مواجهه آرمان و ناظمش، کشیدن خط بطلانی‌ست بر خشونت و طعم تحقیر گذشته. آرمان و لیلا دیگر نمی‌خواهند تفسیر نمادینی از «حقارت» باشند و وقتی که کارد به استخوانشان رسیده قصدی برای اطاعت ندارند. آن‌ها در میانه تمام این اتفاقات با مشتی خاطره تلخ تنها ماندند و خب حالا متوجه شده‌اند که هیچ سخن یا رفتاری از جانب بزرگترها، وحی منزل نیست و برخی جاها اصلا باید ایستاد که زندگی آن روی دیگرش را هم نشان دهد.

راه ترقی


دانستن حقیقت زندگی پس از گذر یک عمر اگرچه کمی حسرت به دنبال دارد اما نقشه راهی‌ست برای نسل تازه که زندگی را به تلخی گذشتگان طی نکنند و چراغ را پس از کنار زدن دگماتیسم رایج روشن کنند. حالا آرمان و لیلا نماد ایستادگی هستند حتی اگر بهای این ایستادن، تنهایی باشد.
تحقیر را چگونه می‌شود فراموش کرد؟
مصطفی داننده، روزنامه‌گار درباره سکانس خبرساز افعی تهران می‌نویسد: کاش می‌شد یکبار برای همیشه معنای توهین و هتک حرمت را برای اصناف مختلف جا می‌انداختیم که هر رفتار و گفتاری توهین نیست. در این سکانس معروف چه توهینی اتفاق افتاده است؟ یک مرد کامل، ناظم دوران مدرسه خود را می‌بیند و به صورت کلامی از خجالت او به خاطر کتک‌هایی که خورده است، در می‌آید. این یک امر طبیعی است که آدمی در برابر ظلمی که به او شده است، انجام می‌دهد.
کدام یک از ما که در دهه‌های گذشته مدرسه رفته‌ایم، از معلم یا ناظم خود کتک نخورده‌ایم؟ به یاد می‌آورم ناظمی داشتیم که با سوت آهنی که داشت به سر بچه‌ها می‌زد، به چه جرمی؟ بازی در زنگ تفریح! خنده دار نیست؟ به یاد دارم در دوران راهنمایی یکی از معلم‌ها، چنان یکی از همکلاسی‌هایم را نواخت که پرده گوش او پاره شد. دلیل آن هم بلد نبودن یک سوال ساده بود. اگر این همکلاسی که نام او را هم فراموش کرده‌ام، این روزها در خیابان این معلم را ببیند، چه رفتاری با او خواهد داشت؟ واقعا معلم مذکور، انتظار احترام و قدردانی را دارد؟
چرا باید از ناظمی که از او خاطرات بد داریم و جای دستان بزرگ او را هنوز که هنوز است، روی صورت‌مان حس می‌کنیم، تقدیر کنیم و یا به او احترام بگذاریم؟ بله، معلمی شغل بسیار مهمی است و نقش بسزایی در ساختن آینده جامعه دارد اما نباید فکر کنیم که هر معلمی و با هر رفتاری مورد احترام است. معلمی که بچه‌ها را کتک می‌زند و یا بدتر از او به آن‌ها آسیب روحی و جسمی وارد می‌کند، لایق هیچ احترامی نیست و اتفاقا باید آموزش و پرورش از این فیلم حمایت می‌کرد و به معلمان می‌گفت که این برخوردها در آینده اجتناب ناپذیر است. همه با معلم خود با احترام رفتار نمی‌کنند و برخی معتقدند که« کلوخ انداز را پاداش سنگ است.»

راه ترقی


آموزش و پرورش بهتر است کاری کند که معلمان مجبور به کار اضافه در کنار معلمی نباشند تا بتوانند تمام وقت خود را برای بچه‌ها بگذارند. بخشی از رفتار نامناسب معلم‌ها با دانش آموزان به شرایط اقتصادی آنها برمی‌گردد. برای آن‌ها در جنگ نابرابر اقتصادی دیگر توانای برای سروکله زدن با بچه‌ها ندارند. این شکایت و شکایت‌کشی را تمام کنید و اجازه بدهید معلم‌ها و جامعه با واقعیت‌ها روبرو شوند. خاطرات بد هیچگاه از ذهن‌ها پاک نمی‌شود، به ویژه اینکه این خاطرات در دوران مدرسه اتفاق افتاده باشد. تحقیر جلوی چشمان همکلاسی‌ها و هم مدرسه‌ای‌ها، چیزی نیست که بشود به سادگی فراموش کرد.
تازه اگر قرار به شکایت هم باشد، باید از جانب اتحادیه‌های مستقل و انجمن های صنفی انجام بگیرد. اگر آموزش و پرورش این قدر برای معلمین احترام قائل است چرا اجازه نمی‌دهد از طریق اتحادیه‌های مستقل صنفی، فعالیت و احتمالا شکایت کنند؟ آیا همین صغیرپنداری اهانت به معلمین نیست یا این را هم تکریم آنان می‌دانند و برای اثبات آن دیواری کوتاه‌تر از هنر و اهل هنر و صنعت سرگرمی نیافته‌اند؟
مردم هم سخنانی دارند
نیکلاس: آموزش‌پرورش از افعی تهران شکایت کرده. تنبیه فیزیکی همراه با توهین، تحقیر و تهدید، تنها بخشی از تجربه اکثر دانش‌آموزان دهه 60 و 70 هست. کجا باید نشون داد؟ فیلم فقط راوی یک برخورد بود. همین هم تحمل نمی‌کنند. به جایگاه هیچکسی توهین نشد و فقط راوی حقیقت بود.
بهزاد: دبیرستان یه ناظم داشتیم به اسم "آقای نوروزی" که کاراته‌کار بود. زنگ‌های تفریح مثل مامور کا.گِ.بِ دنبال‌مون می‌کرد تا بفهمه کیا تو حیاط با درِ نوشابه، تشتک‌بازی می‌کنن. یه روز که منو گیر آورد، بعد از وارد کردن اون‌ همه استرس، یه سیلی محکم خوابوند تو گوشم!

راه ترقی


پروفسور: برای حمایت از پیمان معادی که در سریال افعی تهران صدای خفته کودکانی شد که سال‌ها در مدارس ایران آسیب دیدند و کتک خوردند اما هیچگاه صدایشان به جایی نرسید. پیمان جان معادی و سامان خان مقدم دمتون گرم.
نیلوفر: اونجاها که فیلم کتک زدن بچه‌ها توسط بعضی از معلمان در میاد، چیزی نمی‌گید. فقط می‌گید رسیدگی می‌کنید. اینجا بدو بدو شکایت. مگه کم بچه کتک خوردن یا حتی از نظر روانی تو دوران تحصیلشون آسیب دیدن؟
علی: افعی تهران چیزی رو نشون داد که ما به چشم دیدیم و جرئی از خاطرات ماست. بخش زیادی از مشکلات روانی ما از صدماتی بود که از آموزش پرورش خوردیم.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/875148/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین قیمت خودرو در بازار؛ تارا معکوس کشید، دنا دنده عقب گرفت

یک پرسپولیسی در مسیر قهرمانی استقلال!

وضعیت کاپیتان اینتر در هاله‌ای از ابهام

دی‌ماریا تهدید شد؛ فامیلت را می‌کشیم!‏

طهماسبی: یکدلی و شرافت‌مان را در اهواز نشان می‌دهیم

پیغام سه کلمه‌ای هری کین برای یورو 2024

گل اول چادرملو اردکان به فجر سپاسی

هاشمی: استقلال و پرسپولیس نیاز به حمایت دارند‌

تماس تلفنی وزیر خارجه عربستان و باقری

اسلامی: اثرات انرژی هسته‌ای باید در زندگی مردم دیده شود

ادای احترام مجمع عمومی سازمان ملل به شهدای خدمت

اصغر طاهرزاده: مردم در حاج قاسم و شهید رئیسی «خود متعالی» را دیدند

وعده آقای کاندیدا برای تشکیل «دولت رفاه»

نماینده مجلس: امروز درگیری فیزیکی رخ نداد

دهقان: هرگز کاندیدای ریاست جمهوری نمی‌شوم

معذرت‌خواهی یا حالگیری؟!

بیوگرافی «فرشته حسینی»/ از این بازیگر چه می‌دانیم؟

نگاهی به تاریخ موسیقی ایران در برنامه «انارستان»

سقوط خودرو پرادو به داخل رودخانه کرج؛ 2 سرنشین نجات پیدا کردند

موتور یک هواپیمای جت در فرودگاه آمستردام یک مسافر را بلعید!

تصادف زنجیره ای 4 خودرو در آزادراه تهران-پردیس؛ ترافیک سنگین است

اصغر طاهرزاده: شهادت رئیسی و همراهانش باید زمینه‌ساز حضور گسترده‌تر مردم در صحنه باشد

نقش آتشفشان‌ها در شکل‌گیری سیاره زهره

داستانک/ بال پروانه

سیل دوم مشهد و درس‌های آن

فاجعه شمارش

مرعشی به اصلاح‌طلبان: فاجعه انتخابات 84 را تکرار نکنیم

سه شرط پایداری صعود بورس

شرط‌بندی زندگی‌ام را تلف کرد ولی من شیطان نیستم

داور عمانی قاضی بازی ایران و هنگ‌کنگ

اوج تنش در هنگ‌کنگ پیش از دیدار با ایران

ترکیب فجر برای بازگشت به لیگ برتر

ترکیب چادرملو برای گرفتن رتبه دومی فجر

رومانو انتقال بزرگ فوتبال ایران را تایید کرد

رئال با 25 ستاره به لندن پرواز کرد

خط خوردن دوباره قهرمان اروپا از فهرست الجزایر

جزئیات تمدید قرارداد دروازه‌بان ملی‌پوش با تیم الوندی

شکست تیم ملی بانوان برابر بلاروس

تقدیر رئیس مجمع عمومی سازمان ملل از رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران

حمایت آیت‌الله جاودان از پویش مردمی چله خدمت

معاون وزیر کشور: طبق آخرین نظر‌سنجی‌ها میزان مشارکت بالای 70 درصد است

مخبر در دیدار «اسد»: ایران مقتدرانه به حرکت خود ادامه می‌دهد

گوترش: رئیسی در برهه ای چالش برانگیز ایران را هدایت کرد

ایروانی: میراث رئیسی و امیرعبداللهیان را حفظ خواهیم کرد

مادر شهیدان «براتعلی و کتابعلی قاسمی» آسمانی شد

فصل سوم سریال سرزمین مادری؛ داستان وطن همیشه زنده

از انفجار در سریال ده نمکی تا قطع انگشت مهران مدیری

آثار ضداستکباری در کنار فیلمی از بازیگر جومونگ در تلویزیون

موزیک ویدئوی «استرس» با صدای مجید خراطها

کشف 179 قطعه سکه طلا و اقلام فرهنگی مربوط به دوره سلوکیان در آذربایجان‌غربی